Partyflock
 
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!

Spinnin' Records viert 1000e release

gepubliceerd door , op
Spinnin' Records viert 1000e release
17 augustus 2015
LabelSpinnin' Records
Spinnin' Records heeft zijn 1000e plaat uitgebracht. Het Nederlandse label viert dit met een speciale DJ Mix met hierop vele Spinnin' classics uit de 16-jarige geschiedenis van het bedrijf, en een VIP-reis naar het eigen feest tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober. De release van SP1000, het nu al populaire 'Portland' van producers Watermät & MOGUAI, gaat ook gepaard met een remix contest waarbij de beste inzending een reis naar het Amerikaanse Portland wint.

Het is een wonderlijke rit die Spinnin' Records heeft afgelegd. Opgericht in 1999 door muziekuitgever Eelko van Kooten en A&R man Roger de Graaf is het Nederlandse label snel opgeklommen tot smaakmaker in de hitlijsten en clubscene. Als host van tientallen sublabels, wekelijks platen uitbrengend, heeft Spinnin' Records vele carrières gelanceerd, ondermeer van dj's als Martin Garrix, Oliver Heldens, Sander van Doorn, Bingo Players, Nicky Romero, Afrojack, Firebeatz en, recentelijk, Sam Feldt.

'Best Indie Label'
Terwijl dance is uitgegroeid van niche muziekstroming tot 's werelds meest dominante genre, heeft Spinnin' Records eenzelfde pad gevolgd. Het is inmiddels het grootste, onafhankelijke dance label ter wereld, een prestatie die vorige week nog werd beloond met een award voor 'Best Indie Label'. Uitgereikt tijdens de Promo Only Summer Sessions, een gerenommeerde conferentie voor de Amerikaanse muziekindustrie in Atlantic City, was Spinnin' hier het eerste Europese label dat deze titel ontving.

Grote kracht van het bedrijf is de promotie op social media in plaats van via de traditionele paden. Spinnin' Records is hier een hoofdrolspeler geworden, wat werd onderstreept toen het vorige maand zijn 10 miljoenste volger op YouTube verwelkomde, wat YouTube deed besluiten om een speciale Diamond Award uit te reiken aan het Nederlandse bedrijf.

#SP1000
En nu is er de 1000e release. Dit wordt gevierd met een #SP1000 Celebration Mix, voor iedereen te beluisteren op SoundCloud, waar elke 50e release op het label voorbijkomt, een unieke blik werpend op de geschiedenis van Spinnin' Records alsmede dancegeschiedenis in het algemeen.

Tegelijk gaat er ook een #SP1000 wedstrijd online, waarbij deelnemers kans maken op een VIP-reis naar Spinnin's ADE-feest in oktober. De wedstrijd is hier te vinden.

Volledig volgens Spinnin' traditie is SP1000 wederom een flinke hit. Geproduceerd door gelauwerde dj's Watermät & MOGUAI wordt de plaat nu al gesupport door grote artiesten (van electro-dj's als Martin Garrix en Tiësto tot house-jocks als Oliver Heldens en Martin Solveig). En met de release van 'Portland' trapt het label volgende week ook een speciale remix contest af op zijn Talent Pool website, waarbij producers kans maken op een heuse reis naar Portland, USA. Blijf hiervan op de hoogte op: www.spinninrecords.com/talentpool.

Vind Spinnin's #SP1000 Celebration Mix (inclusief tracklist) hier:


Watermät & MOGUAI - 'Portland' (SP1000):