Partyflock
 
­ Nederland

Derde editie Making Waves Festival op 5 september

gepubliceerd door , op
Full Spectrum, Atomnation en Woodstock slaan de handen ineen voor de derde editie van Making Waves Festival, de afsluiter van het festivalseizoen op het strand van Bloemendaal. Dit jaar kiest het festival volledig voor de elektronische invulling die eerdere edities al de boventoon voerde.
Nadat eerder de komst van Weval, Tinlicker, CUT_ en Polynation werd bevestigd, kon het programma onlangs worden gecompleteerd met Rangleklods, Applescal, Say Yes Dog, David Douglas, The Yukon Club en VetPot.

Het Deense duo Rangleklods speelde vorig seizoen menig Europees festival helemaal plat met hun meesterlijke liveshow en komt naar aanleiding van hun 'Straitjacket' album naar Down The Rabbit Hole, Dour én Making Waves! Esben Andersen en Pernille Smith-Sivertsen toveren hun warme electrosound live uit een podiuminstallatie van synths, pads, samplers en zelf ontwikkelde controllers; zien is horen en geloven.

Weval is een Amsterdamse technoformatie die vorig jaar hoge ogen gooide met hun 'Easier EP' op het Kompakt label en sindsdien schittert op festivals door heel Europa. Hun doorbraak verliep echter via Applescal's Atomnation label dat naast een optreden van de grote baas zelf -die onlangs met 'For' een lovend ontvangen nieuw album uitbracht- ook David Douglas en Polynation meebrengt naar Bloemendaal. Dikke kans dat we daar al iets gaan horen van Douglas' vervolg op zijn meesterlijke 'Moon Observations'. De langharige Haarlemmers van Polynation zijn het nieuwste paradepaardje van Atomnation en een ware livesensatie! Luxemburgers Say Yes Dog maken onweerstaanbaar dansbare electropop met wobbelende baslijnen, droge synths en neuzelige zang die fans van The Whitest Boy Alive zeer zal aanspreken. Je vindt ze deze zomer bijvoorbeeld ook op de Zwarte Cross en hun langverwachte debuutalbum verschijnt begin september.
Tinlicker gaat het ook voor de wind, en dat is best logisch als je weet dat Feed Me de grootste fan is van dit tussen melodieuze techno en stuwende house operende duo. CUT_ overtuigde de meester zelf met hun sterke 'Papaoutai'-cover, maar de inventieve electronica van het tweetal heeft tijdens de vele shows -deze zomer bijvoorbeeld op PITCH- ruim bewezen op eigen benen te kunnen staan.
De lokale helden van The Yukon Club mogen rustig omschreven worden als hét Haarlemse antwoord op Oscar & The Wolf. Alle muzikale en verbale omlijsting tijdens Making Waves komt van VetPot.

Making Waves Festival vindt op 05.09.2015 vanaf 13:00 uur plaats bij Woodstock Bloemendaal. Kaarten €10 zijn te koop via Ticketmaster.