Partyflock
 
­ Nederland

Appelsap mag definitief doorgaan van rechter

gepubliceerd door , op
Appelsap
23 april 2015
FeestAppelsap · Fresh Music Festival
Datumzaterdag 8 augustus 2015
LocatieFlevopark
Het Amsterdamse hiphopfestival Appelsap kan definitief doorgaan. Volgens de rechter is de veiligheid in orde en de schade aan het groen in het Flevopark minimaal. Bovendien zijn er 'voldoende parken om te recreëren' in de buurt. Er was bezwaar tegen het festival aangetekend door de Vrienden van het Flevopark, het park waar Appelsap dit jaar eenmalig plaatsvindt. Hoger beroep is niet mogelijk.

Omdat de gemeente de vergunning voor het festival pas vorige week verleende, kon er ook pas laat bezwaar worden aangetekend door de Vrienden van het Flevopark. Gisteren diende de voorlopige voorziening al, maar de rechter vroeg om uitstel tot vanochtend om de vele argumenten tegen elkaar af te wegen. De Vrienden van het Flevopark brachten onder andere schade aan het park aan de orde, geluidsoverlast, het feit dat het broedseizoen nog (net) niet iets afgelopen en last voor vogels in het algemeen. Appelsap gaf in de rechtszaal gisteren aan dat de organisatie failliet zou gaan als het festival in zo'n laat stadium nog geannuleerd zou worden, omdat het festival niet verzekerd is voor dergelijke kosten.

Lees het hele verhaal bij 3voor12.

5 opmerkingen

''Appelsap gaf in de rechtszaal gisteren aan dat de organisatie failliet zou gaan als het festival in zo'n laat stadium nog geannuleerd zou worden, omdat het festival niet verzekerd is voor dergelijke kosten''

Relaxed voor ze dat het feest door kan gaan, maar ehh.. Het is niet handig om dit niet verzekerd te hebben, stel je voor dat het niet door mocht gaan om deze reden gaat het niet om een paar 10tjes..
het gaat echt niet om een paar 10tjes.... was het maar waar! Daarbij heb je altijd nog de kleine lettertjes waarop de verzekering kan terugvallen en dan dus niet uitkeert...... zelfde geldt ook met het verstrekken van vergunningen, je dient een verzoek in en krijgt pas uitsluitsel als je je hele marketingmachine al op gang heb om op tijd je tickets te verkopen. Das weer een ander dilemma maar ook een zorg voor de festivalorganisator...hiervoor kun je je ook (voor zover ik weet) niet voor verzekeren.
Altijd jammer van die zeikerds. Broed seizoen flikker toch op.
Uitspraak van Stekkerdoos op woensdag 5 augustus 2015 om 14:56:
Het is niet handig om dit niet verzekerd te hebben, stel je voor dat het niet door mocht gaan om deze reden gaat het niet om een paar 10tjes.


Verzekeren is een kwestie van inschatting, kost het meer dan de mogelijke baten dan is het niet interessant om je daarvoor te verzekeren. Daarnaast hoort bij ondernemen risico nemen, anders kom je er nooit.
Uitspraak van Psychonaut op vrijdag 7 augustus 2015 om 07:40:
Altijd jammer van die zeikerds. Broed seizoen flikker toch op.


Feesten moeten gewoon optyfen uit stadsparken waar mensen in de buurt wonen! WTF is dit voor klote trend?! Ik heb er alleen maar last van. En zolang iedereen blijft ontkennen dat dat zo is, zal er nog lang geklaagd worden, en terecht!