Partyflock
 

Effenaar blijft in centrum

anoniem gepubliceerd op
Effenaar blijft in centrum
8 april 2004
LocatieEffenaar Site
Het voorstel van het Eindhovense college om de Effenaar te verhuizen naar Strijp S, een locatie buiten het centrum van de stad, is definitief van de baan.

Directie en management team van de Effenaar hebben het collegevoorstel en het daaruit voortvloeiende concept "MuziekFabriek" aan een kritische maar realistische analyse onderworpen. Hieruit bleek al snel dat de exploitatie van een poppodium zo ver buiten het stadscentrum, waar elementaire faciliteiten ontbreken, niet haalbaar is. Voorwaarde was tevens dat de tijdsplanning van het oorspronkelijke (en huidige) nieuwbouwtraject overeind zou moeten blijven, hetgeen niet te realiseren bleek.

Vanuit de muziekscene is met grote verbazing gereageerd op het voorstel de Effenaar te laten verhuizen. De noodzaak van de Effenaar nieuwbouw op de huidige locatie aan de Dommelstraat is dan ook onderschreven door grote aantallen statements die zijn ingediend door partijen met jarenlange ervaring op het gebied van popmuziek en jongerencultuur, zoals collega-zalen, festival organisatoren, popkoepels en andere professionals uit de muziekindustrie.

Op basis van de argumenten van de Effenaar heeft het college besloten geen vervolgonderzoek naar een voorgestelde verhuizing te starten. Dit betekent dan ook dat het nieuwbouwplan voor de Effenaar aan de Dommelstraat overeind blijft.

De Effenaar is uiteraard zeer positief gestemd met dit besluit en zal alles in het werk stellen om, niet de grootste, maar wel de mooiste, gezelligste en meest spannende poptempel van Zuid Nederland aan de Dommelstraat te laten floreren!

Iedereen die ons de laatste weken heeft gesteund of op een andere manier heeft bijgedragen aan onze acties, héél, héél erg bedankt!

22 opmerkingen

collega-zalen

Wat moet ik me daar bij voorstellen?

Effenaar::respect:
laatste aanpassing
Mooi zo
eindelijk gaan ze bouwen!
collega-zalen

Wat moet ik me daar bij voorstellen?

Effenaar: laatste aanpassing: 8 april 2004 10:53


zoiets als Doornroosje of 't paard
Nou als je het nieuwbouw model ziet, dan gaat dat heel wat beloven jongens! ;)

Ben er dinsdag op bezoek geweest en heb gelijk een kijkje mogen nemen :D
laatste aanpassing
Beter....!! Tenminste iets wat behouden wordt in Eindhoven.... en met een eigen identiteit!!
Werkzaam bij Dynamo GBBR
Artiest {SHOWLIST artist 3658, 81459, 1576}
als ze nou eens niet zo angstvallig hardcore buiten de deur willen houden zou het helemaal
top zijn vind ik ...

maar voor de rest blijft het een gafe tent (y)
Geweldig! :D

Een stukje cultuur wat eindelijk eens niet uit eindhoven wordt weggedreven! :-)

Kheb nu al zin in de acid feestjes in het nieuwe pand! :D :D
 
Werkzaam bij TheThirdfloor.nl
Artiest Gazzop
Eindelijk heeft Eindhoven een keer weer iets, waar we trots op kunnen zijn..

Steeds minder te doen, steeds saaiere stad!

Ik ben er blij mee! (Y)
 
to Endonyx: ik denk niet dat ze zo angstvallig HARDCORE buiten de deur willen houden als wel het publiek dat daar tegenwoordig op afkomt: ik heb een tijdje in Eindhoven (en Tilburg) rond gelopen en het leek wel een Hitlerjugend bijeenkomst..... de hangjeugd en "nieuwe generatie" hardcore "liefhebbers" .Ze zullen het waarschijnlijk nog niet eens zo bedoelen maar het komt wel zo over..... de Effenaar past daar (terecht) voor en houdt liever een wat ouder, rustiger publiek. Het is jammer dat het moet maar ja helaas......
Ja heb je helemaal gelijk in, de hardcoreliefhebbers komen over het algemeen een beetje agressief over. Maar ff ontopic: (Y) moooooi!
ik denk niet dat ze zo angstvallig HARDCORE buiten de deur willen houden als wel het publiek dat daar tegenwoordig op afkomt


Het gaat er niet om wat het muziek voor volk aantrekt, zeker niet! Maar de inhoud van de muziek past gewoon niet in een tent zoals de Effenaar, dat is de grootste reden dat Hardcore er niet gewenst is...

Dus neem het niet persoonlijk op mensen ;)
Binnenkort is er wel weer een tekno-feestje en op een gemiddelde zodiak commune avond wordt meestal later op de avond ook snoeihard gedraaid, dus zo angstvallig wordt dat soort muziek nou ook weer niet buiten de deur gehouden hoor.
relekst,
waren altijd goeie feesjes in de effenaar
 
ga ff tekno met hardcore vergelijke! doe gezond!!!
Tekno is inderdaad niet te vergelijken met Hardcore al zit er wel een dikke bazzz in. Verder hoop ik dat de Effenaar relaxed wordt zodat de Eindhovenaren weer es wat meer hebben hier :)
laatste aanpassing
 
Discotheek Scanners in Dordt is toen gesloten en van naam veranderd, omdat er schietpartijen waren op een R&B-feest :S maar goed, dat heeft hier niks mee te maken...
effenaar is van cultereel belang voor IEDEREEN in ehoven, dus moet zeker blijven!

/mierenneukuh!
tekno is wel te vergelijken met hardcore meneer terrormaster, al gaat het misschien alleen maar om de invloeden..
 
Ja mooi zo dat ie daar blijft..... en binnenkort ook eindelijk de Dynamo weer open
JAJAJAJA....HAHAHA..srijp s ligt hier bij mij achter,,was ook wel lekker dicht bij,maar de effenaar hoort in de stad..dus,,mooi zeg....ben heel erg benieuwd hoe t eruit gaat zien....trouwens 26 februarie is daar redzone..is ook super kickuh,,,,kan die niet in de agenda worden gezet???? ik weet niet hoe je dat doet


gr sansy