Partyflock
 
­ Nederland

ShowKaas presenteert Symbiotic Sessions

gepubliceerd door , op
Symbiotic Sessions
21 april 2015
FeestSymbiotic Sessions · Live Techno Formations
Datumdonderdag 7 mei 2015
LocatieACU Site
Utrechtse community Showkaas begint in 2012 als een feedback-groep voor o.a. deejays, producers, vj's en andere creatieve muziekliefhebbers; om kennis te delen, te inspireren, te helpen en te verbinden. In de Showkaas groep wordt muziek- en creatie-gerelateerd nieuws verzameld, tips uitgewisseld, events besproken en kwalitatieve feedback over tracks en sets gegeven. Ditzelfde gebeurt op de netwerkbijeenkomsten en educatieve evenementen die door Showkaas in de regio Utrecht worden georganiseerd. Het Showkaas-team bestaat uit zes ervaren muzikanten; zij produceren, draaien, treden live op en delen graag hun inzichten, kennis en inspiratie.

Innovatief, creatief en veelzijdig - dat is hoe techno zou moeten zijn volgens Showkaas. Op basis van deze visie besloten ze hun krachten te bundelen voor een coöperatief live techno-concept; Symbiotic Sessions.
De eerste editie is gelanceerd in november 2014 bij de ACU in Utrecht. De feedback van het publiek en professionals uit de muziekindustrie bevestigde dat ze op het juiste spoor zaten. Met wekelijkse jam- en oefensessies hebben zij het concept verder ontwikkeld, geperfectioneerd, en verschillende methoden, technieken, stijlen en formaties uitgewerkt.

Zodoende, tijd voor een volgende demonstratie! Met kisten vol apparatuur nemen ze je mee op een energieke reis van melodieus en swingend tot donkere, harde atmosferische techno, gecombineerd met een fantastische lichtshow en visuals.

Op het podium: synthesizers, drumcomputers, bassgitaren, mixers, effecten, midi controllers, vocoders, draaitafels en meer.

Near Earth Object [66kHz, Program Records]
Dave Mech [Black Void, Defuse Records]
Actitect [Tech Factory, Konsep Records]
JordyVision [Sonof8bits, Prowess Records]
Matthias Klein [Symbiotic Sessions]