Partyflock
 

Behind Bars
Voor de allerlaatste keer in de gevangenis aan de Noordsingel Rotterdam

gepubliceerd door , op
Behind Bars
16 april 2015
Op zaterdag 26 september zal de vermaarde gevangenis aan de Noordsingel (1876) haar poorten voor de allerlaatste keer openen voor het festival 12inchCity Behind Bars, het vervolg op Alcatrash. Het complex wordt hierna ontwikkeld voor andere doeleinden.

Vanaf vandaag, 15 april 2015 om 15.00u lokale tijd, heeft het OM wederom het arrestatiebevel uitgevaardigd voor 855 ex-veroordeelden!
Deze mensen zullen op zaterdag 26 september 2015 voor 1 dag hun straf uit moeten zitten in de gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam.
De directie verwacht dat de meeste van hen het niet droog zullen houden en daarom zal voor deze editie de Wasserette van het gevang geopend worden om alle vieze onderbroeken en snotzakdoeken te kunnen wassen. Voor de langst-gestraften zullen er dit jaar zgn VIP Slammer-cellen beschikbaar komen om het verblijf iets draaglijker te maken. Hierover zal het OM later berichten.

De veroordeelden worden wederom tussen 12.00u en 14.00u ontboden aan de poort van de gevangenis. De directie is hier vrij stellig in; "Te laat komen betekent geen toegang tot je cel".

Naar verluid betreft het bewoners van 12inchCity dat al in januari gedwongen werd haar inwonersbestand per direct aan het OM over te dragen. Het tijdelijk nieuwe onderkomen van de gearresteerden zal tot nadere order Alcatrash zijn: de meest bekende gevangenis van Rotterdam. Fel licht, ruw geluid. Snerpende klanken van ijzeren tralies. Honderden aluminium bekers slaan de reling murw. Schreeuwende gevangenen uit op confrontatie. Intimidatie in optima forma. Een koude straal water op de huid, witte poeder tegen luis. Zonder af te drogen in een oranje overal. Nieuwe naam: 3896.2. Celblok 4, celnr. 16. Een nieuw onderkomen.

Het is 12inchCity wederom gelukt: een buitengewoon feest op de meest surrealistische locatie ooit. Gevangeniscomplex Noordsingel in Rotterdam. Driehonderd dicht op elkaar gebouwde cellen. Een donkere, stervormige gevangenis, al vanaf 1876 bestaande uit louter staal en beton. Hier is nooit gelachen. Hier is nooit geleefd. Tot nu toe dan. Het symbool van hoop – de enorme palmboom die het complex] verrijkt – heeft haar belofte eindelijk ingelost. De gevangenen vrij, het regime gevlucht. De muffe lucht van ongeluk vervangen door frisse, ritmische klanken van talentvolle DJ's die weten wat er speelt. Paradijselijke klanken in de Rotterdamse onderwereld: eindelijk.

Area's
Celblok B - techno techhouse
Celblok C - chicago, disco, electro house
Celblok D/E – deephouse
Celblok – kelder - chill
Kapel - Therapy Chill out, cocktails&lava, Trio Citronic, Freaky jail house organist
Wasserette - TBA

Tickets
Op zaterdag 26 september zal de gevangenis aan de Noordsingel (1876) haar deuren voor de allerlaatste keer openen voor het festival 12inchCity Behind Bars, het vervolg op Alcatrash. Vanaf vandaag worden alle ex-gedetineerden opgeroepen zich te melden aan de gevangenispoort door zich in te schrijven voor de 12inchCity mailinglist. Op maandag 20 april ontvangt een ieder vervolgens de ticketlink waarmee op dinsdag 21 april vanaf 12.00u tickets kunnen worden verkregen.