Partyflock
 
­ Nederland

De aap komt uit de mouw Hemeltjelief! Festival

gepubliceerd door , op
Hemeltjelief Festival
25 februari 2015
FeestHemeltjelief Festival · Daar komt de aap uit de mouw!
Datumdonderdag 14 mei 2015
LocatieNoorderlicht Site
De lente komt er aan! Dat betekent Hemelvaart, dat betekent Hemeltjelief! Festival. Ieder jaar staat Hemeltjelief in het teken van een thema. Tijdens deze zevende editie "Daar komt de aap uit de mouw" wordt de NDSM-Werf aan de hand van dit thema omgetoverd tot een ware jungle. Ga op ontdekkingstocht in het oerwoud, bouw apennestjes om in te hangen en boogiewoogie naar de Jungle Boogie.

Stilstaan is geen optie dit jaar als je de line-up bestudeerd. Denk afro-beat, tropical bass en vele opzwepende bands en dj's. Het Regenboogpodium verwelkomt o.a. Umeme Afrorave, Amsterdam Faya Allstars en de uit Namibië afkomstige Shishani. De Vurige Apenrots, de dj area bij het kampvuur wordt warm gedraaid op beats van o.a. Jungle By Night Soundsystem, Zender en MPS Pilot.
Ook staat er een speciale gebouwde apenkooi-installatie op het terrein en eenmaal aan de top mag je een broodje aap verhaal vertellen. Daarna kun je op expeditie met Eddie The Eagle museum en wedstrijdje doen wie de meeste kokosnoten kan vangen.
Of heb je meer zin om door een interactieve jungle tunnel te kruipen? Dat kan ook. Alle activiteiten zijn echt voor iedereen, klein én groot, dus sluit aan als je ergens aan wilt mee doen.

In de sfeer van een Pasar Malam (Indonesische avondmarkt) zullen er kraampjes zijn met o.a. sieraden en sarongs. Ook het eten wordt hier op aangepast. Noorderlicht zorgt o.a. voor eerlijke curries

Het festival duurt tot 23.00 uur. Daarna is het tijd voor de voodoo after in Noorderlicht die tot 03.00 duurt. Hiervoor wordt Noorderlicht omgetoverd tot een ander domein compleet met de mannen van de befaamde platenzaak Vintage Voudou Records die Obscure maar zeer dansbare muziek zullen gaan spelen. Daarvoor zijn beperkt kaarten te verkrijgen op het terrein.

Dit jaar gaat Hemeltjelief de samenwerking aan met Monkey Business. Monkey Business beschermt de orang-oetan en zijn leefgebied, de tropische regenwouden van Borneo en Sumatra. Hemeltjelief wil haar steentje bijdragen en daarom gaat van elke entree ticket 1 euro naar Monkey Business. Meer info: saveme.nl. En zoals ieder jaar betrekt Hemeltjelief zoveel mogelijk kunstenaars van de NDSM-Werf die hun creatieve steentje bijdragen.

Dit was Hemeltjelief 2014:


Hemeltjelief 2013: