Partyflock
 
­ Nederland

Gabber Temple invites TK07 & The Deathmaker

gepubliceerd door , op
Nog een kleine week te gaan en dan vindt de derde editie van 'Gabber Temple' plaats in de Hall of Fame, Tilburg. 11 april is er weer opnieuw ruimte voor early hardcore, terror, darkcore en alle zijstromingen die enigszins aan gabber te koppelen zijn. 'De derde editie zal wederom een speciale editie worden,' aldus Bart Hard, mede organisator van dit event. 'Naast enkele exclusieve namen gaan we deze editie ook de samenwerking met TK07 aan.'

TK07 is bekend van diverse underground evenementen welke voornamelijk in Arnhem (Goudvishal en later WillemEen) hebben plaatsgevonden. Tektron, Takketek, Not Your Monkey Not Your Robot, Kabaal Digitaal, noem ze maar op.. van de TK07 lichting zullen King Pin (early hardcore) en DJ Tharum (frenchcore) ieder hun deel van de TK07 sound vertegenwoordigen. Naast de TK07 acts staan er dus ook nog twee heel bijzonder namen.

Waarom bijzonder? The Deathmaker uit Frankrijk keert na zeven jaar eindelijk terug naar Tilburg. Zijn zelfontwikkelde hardcore-stijl 'deviant hardcore' zal hij live ten gehore brengen. Live als in live, geen voorgespeelde mp3 files, maar analoge hardware.

Barbarian, ook bekend als Wizzard Of Speed, Skulletor, Hypertension en Killing Machine heeft in de jaren '90 veel producties uitgebracht op het 5th Gear label. Hij kwam op compilaties als Hellraider, Gabberdome, Gabberbox maar ook op Hellsound (ID&T) terecht met een voorloper van wat tegenwoordig beter bekend is als speedcore of als terror. Ongeveer twintig jaar na zijn releases is het gelukt om Barbarian voor het eerst te boeken op een hardcore feest. Ze hebben de primeur met Gabber Temple, en daar zijn ze erg blij mee.

Vague Entity zal de avond openen met een set die anders is dan wat we van hem gewend zijn, hij zal opbouwen met doomcore en industrial hardcore.

Bart Hard en Nekompromat zullen een b2b set doen die zij in december 2007 al eerder deden in de Goudvishal tijdens de eerste editie van Takketek: een tribute aan het legendarische terror label Cunt Records (1998-2001). De sound van Drokz, Cunt Hunt, Reanimator en Creatures of the Occult is wat de klok zal luiden als afsluiter van deze veelbelovende editie van Gabber Temple.

Tickets zijn aan de deur te koop voor 6 euro. Zorg dat je op tijd binnen bent, want het wordt smullen.

1 opmerking