Partyflock
 
­ Nederland

The Crave viert eerste verjaardag met Weekender

gepubliceerd door , op
The Crave Weekender
30 maart 2015
Vrijdag 17 en zaterdag 18 april is Den Haag in de ban van The Crave Weekender. Het eerste levensjaar van het vooruitstrevende Haagse techno concept wordt gevierd in haar thuisbasis, de PIP. Beide avonden staan in het teken van labelnights. Zo presenteren Format Records en Token hun sterkste delegatie.

Format oprichter Juan Sanchez heeft vanaf de eerste editie een belangrijke rol gespeeld in de muzikale programmering van The Crave. Mede door hem en Sandrien was de eerste editie direct een schot in de roos. Tot op de dag van vandaag wordt er nog altijd gestreefd naar de juiste balans tussen deze twee specifieke sounds. Dat Juan Sanchez 17 april zijn hele label meeneemt, bewijst dat The Crave flinke stappen heeft gemaakt. De Zweedse Pär Grindvik en Tripeo, ook wel bekend als Darko Esser en programmeur van Doornroosje, zijn de publiekstrekkers op Day 1. Gevolgd door Qindek en Doka.

De echte liefhebbers kunnen op zaterdag terecht bij Token Records, welke werd opgericht door de Belgische Kr!z. Token releasde dit jaar onder meer tracks van Rødhåd, Planetary Assault Systems en Lucy en stond na Dystopian hoog op het lijstje van de jonge organisatie uit Den Haag. Token brengt UK pionier Mark Broom met zich mee, evenals een van de meest smaakmakende acts van dit moment: Inigo Kennedy. Vân Anh en Stranger zijn sinds kort de nieuwe aanwinsten van The Crave en sluiten zich naast Secunda aan als resident. Zij vullen op beide avonden het programma aan.

Naast het eenjarig jubileum staat op 30 mei Ohm Festival op het programma. The Crave heeft dit jaar de eer de indoor stage te hosten met acts als Oscar Mulero, Function, Perc, Shifted en Objekt. The Crave vindt plaats op vrijdag 17 én zaterdag 18 april, in PIP. Tickets zijn verkrijgbaar via koop tickets.

De volledige line-up
Day 1: Format Records

Pär Grindvik
Tripeo aka Darko Esser
Juan Sanchez
Doka
Qindek
Vân Anh
Virgil Delion
Stranger
Secunda

Day 2: Token Records
Mark Broom
Inigo Kennedy
Kr!z
Vân Anh
Emiel Zwart
Stranger
Secunda