Partyflock
 

DGTL als podium voor duurzame initiatieven

gepubliceerd door , op
Tijdens DGTL op 4 en 5 april aanstaande te NDSM-Werf Amsterdam, introduceert het festival de DGTL Powerwharf. Een duurzame proeftuin waar de eerste stappen richting 100% groene festivalstroom worden gezet. Een van die stappen is het Greenchoice Electric Hotel. Daar kunnen mensen hun mobieltjes makkelijk en veilig laten 'logeren' en opladen met 100% groene stroom. Ook kunnen de bezoekers de strijd aangaan om zelf zoveel mogelijk energie op te wekken in de DGTL Powerbattle, en test het festival diesel vervangende alternatieven.

Een duurzame revolutie.
Met het DGTL Revolution programma is DGTL meer dan een muzikale ervaring. Het is een tijdelijke stad, die knelpunten in de samenleving kan aanstippen en duurzame verandering kan stimuleren. DGTL zorgt er samen met Greenchoice en verschillende kinetische kunst initiatieven voor, dat dit op een aansprekende manier gebeurt. Naast het bewust maken van de bezoekers, zal er met de kennis die dit jaar wordt opgedaan door de DGTL Powerwharf, in 2016 op grote schaal worden toegewerkt naar 100% groene festival stroom. DGTL en Greenchoice zijn werken dan ook samen in het lobbyen voor vaste stroompunten op de NDSM-Werf. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar een realisatiedatum voor dit project.

DGTL als podium voor duurzame initiatieven
Interactie is een essentieel onderdeel van de DGTL Revolution. Naast het leveren van groene stroom, het testen van diesel alternatieven en de mogelijkheid om ter plekke zelf energie op te wekken, is er een duurzame randprogrammering. Zo bouwt het festival verder op de ervaringen met het thema van vorig jaar, zijnde 'Plastic Afval'. In samenwerking met Stadsdeel Noord, wordt het festival plastic ge-upcycled naar DGTL zonnebrillen. Zo wordt afval een nieuw leven in geblazen en krijgt het afgeschreven plastic een nieuwe waarde. Daarnaast biedt het festival een tapwaterbar. Een speciale service om de bezoekers gratis kraanwater aan te bieden en toch zo min mogelijk water te verspillen. Om een groei in plastic afval te voorkomen kunnen de bezoekers een handzaam en hervulbaar waterzakje aanschaffen, waarbij rekening is gehouden met een minimale CO2 voetafdruk tijdens de productie.

Door te experimenteren, investeren en inspireren, werkt DGTL samen met de bezoekers, betrokken partijen en partners, toe naar een zo duurzaam mogelijke festival productie.

Let's start a Revolution!