Partyflock
 
­ Nederland

EXIT Festival komende zondag in 3 op Reis

gepubliceerd door , op
Zondag 22 maart om 19.55 uur wordt op NPO3 een nieuwe aflevering van 3 op Reis uitgezonden over het EXIT Festival in Servië. Het festival staat met name bekend om haar bijzondere locatie in een fort aan de Donau. De Dance Arena, een groot podium omgeven door indrukwekkende muren, is volgens veel dj's één van de mooiste podia ter wereld. Elk jaar staat er een sterke elektronische line-up en dat is dit jaar niet anders.

Het EXIT Festival komt voort uit het studentenprotest tegen toenmalig president Milosevic. Dit protest duurde honderd dagen en eindigde vlak voor de presidentsverkiezingen in het jaar 2000. De protesten gingen gepaard met veel optredens en eindigde met 'Exit Milosevic'. Het jaar erna haalden de organisatoren internationale acts naar Servië. Dit waren de eerste internationale optredens in het land sinds jaren. De organisatie bleef zich daarna inzetten om jongeren uit de gehele Balkan bijeen te brengen en samen het festival te beleven. De internationale acts en de unieke vibe trokken al snel bezoekers uit het buitenland.

Dit jaar biedt het EXIT Festival opnieuw een ijzersterke line-up in de Dance Arena. Er is plaats voor veel verschillende stijlen, van techno met bijvoorbeeld Adam Beyer b2b Joseph Capriati, Chris Liebing, Nicole Moudaber en Octave One, tot house met Martin Garrix, Hardwell, Oliver Heldens en Kill The Buzz. Het meest bijzondere optreden zal waarschijnlijk komen van Faithless, de legendarische elektronische act rond Rollo, Sister Bliss en Maxi Jazz die voor het eerst sinds jaren weer rondtoert. Ook aanwezig zijn Dixon, Tale Of Us, Kölsch, Simian Mobile Disco b2b Roman Flügel, Klangkarussell, Catz n Dogz, Francesca Lombardo en wAFF.

Naast de Dance Arena zijn er podia door heel het Petrovaradin Fort voor veel verschillende genres. Zo zijn er podia met techno, reggae, metal en latin, maar het grootste podium is de Main Stage. Op dit podium zijn dit jaar optredens van onder meer Clean Bandit, Motörhead, Tom Odell en Eagles Of Death Metal. Na diverse optredens gedurende de avond wordt de Main Stage 's nachts overgenomen door het bassplatform UKF. Daarbij zijn er optredens van onder meer Roni Size Reprazent, Zomboy en Hannah Wants. Binnenkort worden nog veel meer acts bekendgemaakt.

Het EXIT Festival vindt dit jaar plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli. Vierdaagse festivaltickets zijn verkrijgbaar voor slechts 122 euro. Ook de prijzen van drank, eten en accommodaties zijn zeer vriendelijk. Dat in combinatie met de unieke locatie, de goede line-up, het warme weer, de vriendelijke en gastvrije bevolking en het avontuur maken het festival een te gekke bestemming voor een vakantie.

Voor een voorproefje van de aflevering van 3 op Reis van komende zondag:



Meer informatie over het EXIT Festival is te vinden op de website: www.exitfest.nl.

2 opmerkingen

Al een tijdje nieuwsgierig naar dit festival. Ga zeker even kijken zondag:)