Partyflock
 

Junction in RADION met DJ Deep en Mike Dehnert

gepubliceerd door , op
Junction
24 december 2014
Junction heeft in RADION een vaste thuisbasis gevonden. Deze nieuw locatie in Amsterdam is met haar imponerende betonnen uitstraling en het loepzuivere Void-soundsystem meer dan geschikt om de warme en soms rauwe techno volledig tot z'n recht te laten komen. Op 7 februari wordt er dan ook groots uitgepakt tot 07:00 in de ochtend met artiesten uit de hedendaagse toonaangevende techno steden.

Zelden had een dj een meer toepasselijke naam dan DJ Deep. Deze Parijse legende draait al een jaartje of twintig en heeft daarmee zijn voetsporen over de hele wereld achtergelaten. Als curator van Deeply Rooted House schotelt hij ons maandelijks parels van EP's voor van onder andere Marcelus, Jonas Kopp en Kerri Chandler. Als DJ kent hij geen gelijke. Hij is slechts weinig te zien in Nederland, dus mis 'm niet.

Afgevaardigde uit Berlijn is Mike Dehnert. Sinds 2007 runt hij het toonaangevende Fachwerk met kompanen Roman Lindau en Sascha Rydell. De missie van het label is simpel: het releasen van hun visie op rauwe underground techno. Dit doen zij sinds de oprichting meer dan succesvol waarmee zij hun sporen over de hele wereld hebben verdiend. Dehnert's eigen producties zijn vaak geïnfecteerd met diepe dub en grimy texturen. Een van de vele hoogtepunten uit Dehnert's muzikale carrière is zonder twijfel zijn eerste studioalbum dat in februari 2011 op het hoog gerespecteerde Amsterdamse Delsin verscheen.

Amsterdam wordt vertegenwoordigd door helden Mattikk, Kevin Arnemann en Paul Cairo. Mattikk is een echte DJ DJ. Deze collector kiest zijn platen zorgvuldig uit voor perfect opgebouwde techno sets met ontzettend veel groove. Dit bleef ook niet onopgemerkt voor DJBroadcast waarin hij werd getipt als DJ om in de gaten te houden. Tevens iemand om in de gaten te houden is Junction's eigen Kevin Arnemann wiens ontwikkeling maar door blijft gaan. Sinds het winnen van de TWSTd DJ Contest in 2009 heeft de jonge Amsterdammer alles behalve stil gezeten. Dit resulteert onder andere in het starten van een eigen label, genaamd Taped Artifact waarvan de eerste release, van hem zelf, in maart te verkrijgen is op vinyl. Paul Cairo is net zo'n vaste waarde. Deze vinyl ridder is met zijn residenties bij Studio 80 en Junction een graag geziene gast van de Amsterdamse.

Line-up