Partyflock
 
­ Nederland

Café d'Anvers pakt groots uit met 25-jarig bestaan

gepubliceerd door , op
25 Years Café d'Anvers
18 september 2014
Café Café d'Anvers, vaste waarde in het Antwerpse en Belgische nachtleven, viert heel de maand oktober haar 25ste verjaardag. Om deze heuglijke gebeurtenis kracht bij te zetten, werkte de club met fotograaf Steven Lemmens en een aantal prominente figuren een campagne uit rond haar slogan 'Turning People Into Animals'. Resultaat werd apart artwork dat momenteel een reizende expositie vormt.

Café Café d'Anvers opende in 1989 de deuren en is ondertussen zowel nationaal als internationaal een begrip geworden. Om haar 25ste verjaardag te vieren, pakt de club dan ook uit met een grootse campagne.
Gedurende de laatste weken hingen er overal in het Belgische straatbeeld affiches met verdierlijkte versies van Sergio Herman, Amélie Lens, Tanguy Ottomer, Nick Bril en Johnny de Mol. Een campagne die perfect aansluit bij de slogan 'Turning People Into Animals Since 1989'.

Ondertussen zijn er ook heuse fotoprints van de campagne die de volgende weken doorheen Antwerpen reizen, om halt te houden in Café Café d'Anvers tijdens het verjaardagweekend van 17 en 18 oktober. Vervolgens zullen de prints geveild worden op eBay. Ook met de opbrengsten van de veiling, trekt de club het thema door. Deze zijn namelijk ten voordele van de adoptie van een dier in de Zoo van Antwerpen.

De expo houdt op volgende locaties halt:
15 september - 25 september: Barnini, Oudevaartplaats 10, 2000 Antwerpen
20 september: The Jane Night Sessions, Site 't Groen Kwartier, Paradeplein 1, 2018 Antwerpen
25 september - 7 oktober: Coffeelabs, Lange Klarenstraat 19, Antwerpen.
08 oktober - 17 oktober: The Jane, Site 't Groen Kwartier, Paradeplein 1, 2018 Antwerpen
17 & 18 oktober: 25 Years Café Café d'Anvers, Verversrui 15, 2000 Antwerpen

25 jaar Café Café d'Anvers
Gedurende heel de maand oktober viert Café Café d'Anvers haar 25ste verjaardag. Elke vrijdag en zaterdag kan je er terecht voor events met nationale en internationale artiesten zoals John Talabot, DJ T, Anëk, Gel Abril of Paradise van Patrick Soks met technolegende Kevin Saunderson en Studio Brussel nethoofd Jan van Biesen.
De apotheose komt er op 17 en 18 oktober met een heus verjaardagsweekend. Op vrijdag schotelt de club een 'Best Of' voor met residents die de afgelopen 25 jaar de revue passeerden. Denk Sven van Hees, Koenie of Steve Cop.
Op zaterdag pakt de club uit met Chicago legende Lil' Louis, ook wel 'The Godfather of house' genoemd. Zijn hit 'French Kiss' is trouwens even oud als de club zelf. Lil' Louis wordt bijgestaan door hedendaags Cadenza icoon Reboot. Residents Compuphonic en Bollen & Fichtner maken de line-up compleet.

Nieuwe residents
Om het nieuwe clubseizoen in te luiden, kondigt Café Café d'Anvers ook een nieuwe reeks huis-DJ's aan. Onder hen Compuphonic, de Luikenaar die hoge ogen gooit met hits als Sunset en Radio Atlantis. Verder ook Chantal (FM Brussel), Hermanez en natuurlijk Smos, reeds 21 jaar resident.

Early Bird tickets voor de 25ste verjaardag op 18 oktober zijn verkrijgbaar op www.cafedanvers.com voor 10 euro. Als extraatje, geven deze tickets ook gratis inkom op vrijdag 17 oktober.