Partyflock
 
­ Nederland

Zodiak Commune – Tacnival viert haar vijfde verjaardag

gepubliceerd door , op
Tacnival viert dit jaar al weer haar vijfde verjaardag en op 12 juli 2014 dat gaat gevierd worden. Zoals de traditie inmiddels voorschrijft staat Tacnival ook dit jaar weer bol van de verrassingen met meer dan 30 DJs en live-acts verdeeld over vier zalen. of waren het er meer? Omlijst met lekkere snacks, kunst en nog veel meer leuke creatieve dingen ben je de tel immers al snel kwijt!

Dit jaar onderscheid het intieme festival in het Temporary Art Centre (TAC) zich met onder andere de zaalhosting van Groener Gras, een liveoptreden van Mur du Son en een speciaal zaaltje voor Geluidsdrug. Groener Gras staat voor een flinke historie aan feesten in Eindhoven, ze brengen immers al weer dik 10 jaar de poppen aan het dansen met een lekkere mix van spacedisco, italo, wave, afro en funk op allerhande al dan niet legale locaties. Een paar stappen verder in het labyrint van TAC, wordt het Café programma van gemoedelijke electro, acid, disco en techno onderbroken voor een liveoptreden dat rockt als een trein; Mur du Son. Met computergestuurde beats, vettige synths, scheurende gitaren en rauwe zang barst het muzikaal vertakte Tacnival gevoel met Mur du Son in al haar facetten los. In een nieuwe zaal worden ondertussen de synths, drum computers en samplers ingeplugd voor een Geluidsdrug Electronic Jam Session. Liefhebbers van elektronische muziek eat your heart out, want hier kun je wel heel dicht over de schouders van muzikanten meekijken en zelfs misschien wel meespelen.

Staat de Tapaszaal dit jaar weer in het teken van knetterende Drum 'n Bass, Dubstep en Jungle met bekend en ongekend talent als Naphrodite en Running at Idle; in de Tuinzaal is het als vanouds acid, techno en tekno wat de klok slaat. Hier wordt de toon gezet door live-acts als Nerds With Acid en Acidolido en frisse namen als Kev, Lauphnoice en Angeldust. Naast 12 uur lang de beste muziek uit de meest uiteenlopende vertakkingen van de underground, vind je tijdens Tacnival ook kunst in de meest uiteenlopende hoedanigheden, lekkere snacks, tape-art en nog veel meer. Zo komt iedereen elk jaar tijdens Tacnival wel weer aan zijn trekken, want naast het muzikale en creatieve aspect blijft Tacnival het feest bij uitstek om gewoon lekker relaxed te ouwehoeren met vrienden en vage bekenden en even te chillen in de binnentuin van deze voormalige Philips personeelswinkel. Hou www.zodiakcommune.com in de gaten voor de laatste informatie over de complete randprogrammering van Tacnival.

Hieronder het muzikale programma:

14:00 - 02:00
Café/Outdoor – Electro / Acid / Disco / Techno / Electro Rock
Live: Mur Du Son Nederland
Rick Angel (Zodiak Commune)
Hank Long (Heibel)
El Greco & DJ Rascal (Dust! / E-troit)
THT Nederland
Strobewaffle vs Erwin K. vs Oncle Franque vs Lamot (4 Fun)
DJ Zodiak (Zodiak Commune)
VJ: Kirsten Swensen
Art: Munne

17:00 - 02:00
Tapaszaal – Dubstep // Drum 'n Bass // Jungle
Live: RQ (BIAM Collective)
Giovanni Rafaela Nederland
Running at Idle (Onbeskaafd Beukwerk)
NAphrodite Nederland
Low5 (Zinloos Geluid/Planet Jungle)
Kneppah (Zinloos Geluid/Planet Jungle)
MarQ (MQ) vs Delucxed (Zodiak Commune)
Deco: Lauphnoice Art

15:30 - 02:00
Tuinzaal – Acid // Techno // Tekno
Live: AcidoLido (00121 Records)
Live: Nerds with Acid Nederland
Live: BIAM vs Bonkie Bonk (Zodiak Commune)
Kev (AA)
Angeldust Nederland
Lauphnoice Nederland
Saint (Zodiak Commune)
D=p+cer (Zodiak Commune)
Bor (Zodiak Commune)
VJ: Dirty Soap Visuals
Deco: Zinloos Geluid

18:00 - 02:00
De Schelp – Spacedisco // Italo // Wave // Afro // Funk
Joris van Agtmaal (Groener Gras)
CrashComfort (Dailyleftover)
RoyF Nederland

Voorverkoop: Dit jaar stelt de organisatie 303 kaarten beschikbaar in de voorverkoop. Kaarten kosten 10,00 Euro (excl. fee) en zijn verkrijgbaar via koop tickets. De voorgaande edities waren nagenoeg uitverkocht, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Deurverkoop: Aan de deur op de dag zelf betaal je tot 18:00u eveneens €10, maar let op; vanaf 18:00u is de entree €12, vroege vogels zijn goedkoper uit!