Partyflock
 
­ Nederland

EXIT viert vijftiende editie met exclusieve b2b-sets in Dance Arena

gepubliceerd door , op
In 2000 protesteerden Servische jongeren in Novi Sad tegen de toenmalige president Milosevic. Honderd dagen lang ging het er vreedzaam aan toe met veel optredens. Dit wordt gezien als het eerste EXIT Festival, dat dit jaar toe is aan haar vijftiende editie. En dat jubileum wordt komende zomer natuurlijk goed gevierd! Speciaal voor de vijftiende editie is dit jaar een groot aantal exclusieve back2back-sets geboekt. Het EXIT Festival vindt dit jaar plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 juli in het vertrouwde kasteel aan de Donau.

De eerste nacht zal de Dance Arena in het teken staan van het succesvolle Disclosure presents Wildlife, met een live-optreden van het succesvolle Britse duo Disclosure en een aantal DJ's die zij zelf hebben uitgenodigd. Dit zijn Carl Craig vs Green Velvet, Dusky vs Paul Woolford en Jackmaster & Oneman present Can U Dance. De vrijdagavond zullen Carl Cox & Friends de muziek in de Dance Arena verzorgen tot ver nadat de zon opkomt. Daarbij zijn er sets van Carl Cox vs Danny Tenaglia, Ben Klock vs Marcel Dettmann, Eats Everything vs Cassy en Planetary Assault Systems live.

De zaterdagnacht wordt er verder gefeest met Saturday Night Fever, met Afrojack vs Quintino, Maceo Plex vs Danny Daze, Tiga vs DJ Hell en Heidi vs Kim Ann Foxman, waarna Deep Dish, Better lost than Stupid (Davide Squillace vs Martin Buttrich vs Matthias Tanzmann), Jaymo & Andy George, Waze & Odyssey en Marko Nastic vs Steve Rachmad de muziek in de slotnacht verzorgen.

De Dance Arena is één van de twee belangrijkste podia op EXIT, naast de Main Stage. De Dance Arena bevindt zich in een drooggelegde slotgracht en het publiek danst in de gracht en bovenop de muren. De Main Stage bevindt zich op de grote binnenplaats van het kasteel en staat elke avond in het teken van live muziek. 's Nachts wordt het podium overgenomen door bassplatform UKF. Optredens zijn er van onder meer Damon Albarn (frontman van Blur), discodiva Gloria Gaynor, Hurts, Rudimental live, Skrillex, Stromae, Suede, Pretty Lights, Adventure Club, Andy C, Dub FX, Gorgon City, Jaguar Skills, Sub Focus (DJ-set), Dimension, Fred V & GRAFIX ft. Dynamite MC, Koven live, My Nu Leng, Shadow Child en TC.

Daarnaast zijn er nog veel meer kleinere podia, met muziekstijlen uiteenlopend van house en techno tot rock, reggae, latino en Balkan beats. Ook is er zoals elk jaar een Silent Disco. Enkele van de acts die op deze podia te zien zullen zijn, zijn Asian Dub Foundation, The Afghan Whigs, Madball, Sabaton, Mighty Oaks en Tricot.

Tickets voor het festival zijn te verkrijgen voor slechts €122 en een ticket voor de festivalcamping kost €33. Vanuit Nederland en België laat Big East bussen naar het festival rijden voor €159. In Servië is het in juli doorgaans warm en zonnig, daarom vindt het festival vooral 's avonds en 's nachts plaats. Overdag wordt vaak verkoeling gezocht aan het strand aan de Donau. Voor meer info: Exitfest.nl.

Tickets zijn te koop via koop tickets.

1 opmerking

Exit :D helaas dit jaar er niet bij.. wat een geweldig festival is dit... niks mooier dan de zon op zien komen in de dance area :)