Partyflock
 

Café d'Anvers brengt Danny Tenaglia voor eerste keer naar België

gepubliceerd door , op
A true legend
23 april 2014
FeestA true legend · Danny Tenaglia
Datumwoensdag 28 mei 2014
LocatieCafé d'Anvers
Antwerpse nachtclub Café Café d'Anvers, die dit jaar trouwens 25 kaarsjes uitblaast, slaagt er als eerste Belgische club in om houselegende Danny Tenaglia naar België te brengen. Deze legendarische New Yorkse DJ en producer staat vooral bekend om zijn remixen van Depeche Mode, Madonna, Janet Jackson en vele anderen. Op 28 mei zal hij voor de eerste keer ooit in België een set spelen. Dat maakt Café Café d'Anvers vandaag bekend.

Danny Tenaglia is een van de oude rotten in het vak die al een dikke dertig jaar meedraait. Niettemin wist geen enkele Belgische organisator hem ooit te strikken. 'Het is de enige die ik nooit naar België wist te halen. Twee jaar heb ik het geprobeerd!', getuigt Chantal De Smedt (FM Brussel) die eerder wél iconen als Danny Howells, Lee Burridge, John Digweed, Sasha en Deep Dish voor de eerste keer naar België haalde met haar eigen E-Motionz feesten.

Tenaglia werd bij het brede publiek vooral bekend dankzij zijn remixen voor Madonna, Green Velvet, Yoko Ono, Blondie, The Orb, Faithless, Janet Jackson en natuurlijk zijn remix van 'I Feel Love' van Depeche Mode die zelfs genomineerd werd voor een Grammy. Daarnast scoorde hij ook een hit met eigen nummer 'Music is the answer'.Bij de clubbers vergaarde hij dan weer naam en faam dankzij zijn residentie in het New Yorkse Twilo en zijn 'Be Yourself' concept in Space. En niet te vergeten zijn Global Underground mix 'Athens', ondertussen een classic.

Na meer dan dertig jaar als DJ en producer is Danny Tenaglia nog steeds brandend actueel. Hij staat bekend om zijn subtiele en veelzijdige sets waar hij ook steeds enorm veel voorbereiding in steekt. Zo speelde hij onlangs een meesterlijke set in de beruchte Berlijnse club Berghain waar nog steeds over nagepraat wordt.

Danny Tenaglia wordt op 28 mei bijgestaan door Belgisch techno-icoon Marco Bailey. Verwacht die avond geen hipsters in Café Café d'Anvers, maar wel een generatie muziekliefhebbers die een tiental jaar geleden de Belgische dansvloeren bemande.

Tickets zijn te koop via koop tickets