Partyflock
 

Dancefloat Rotterdam gecentraliseerd op Parkkade met twee dance schepen

gepubliceerd door , op
DanceFloat
7 april 2014
FeestDanceFloat · Eclectic Twisted House Zone
Datumzaterdag 5 juli 2014
FeestDanceFloat
Datumzaterdag 5 juli 2014
LocatieParkkade
Organisator DUCOS Productions heeft zojuist bekendgemaakt dat het Dance festival 'Dancefloat' in Rotterdam op zaterdag 5 juli plaatsvindt op één centrale locatie aan de Parkkade en op twee dance schepen. Hiertoe is besloten nadat was gebleken dat de festivalgangers willen switchen tussen de diverse dancestijlen - eclectic, house, techno en hardstyle. Dit was eerder niet mogelijk vanwege de vier locaties en vijf boten. Door deze feedback van de achterban is besloten het dance festival qua aantal locaties bij te stellen, waardoor nu alle dance stijlen toegankelijk zijn. Het concept, waarbij de interactie tussen kade en water centraal staat, blijft intact. Danceliefhebbers kunnen nog online kaarten kopen voor Dancefloat, waar o.a. Chuckie, The Opposites, Sidney Samson, Brennan Heart, Charly Lownoise VS Mental Theo, Timo Maas, Michel de Hey back2back Benny Rodrigues acte de présence geven. Inmiddels is 60% van de kaarten verkocht. Voor meer informatie over line-up en kaartverkoop zie www.dancefloat.com

'Te complex gebleken'
'Het concept van Dancefloat bleek te complex en te groots ingezet', erkent Guus Dutrieux namens Ducos Productions, al decennia de organisator van succesvolle evenementen als Parkpop, Zomercarnaval en Robin Rotterdam Unlimited. 'We steken dan ook hand in eigen boezem. De achterban heeft ons laten weten tijdens het dance festival het liefst te willen switchen tussen meerdere dance stijlen, maar door de vele locaties was dat niet mogelijk. Bij het in de markt zetten van een nieuw concept is het in het begin altijd zoeken naar de juiste succesformule. Blijkt die niet te kloppen, dan moet je het concept ook durven aanpassen. Dat hebben we nu gedaan. Wij zijn ervan overtuigd dat met de huidige line-up op één locatie en twee dance schepen, de dance liefhebbers beter aan hun trekken komen. We gaan er alsnog een groot dancefeest van maken op 5 juli in Rotterdam!', aldus Dutrieux.

Nieuwe line-up
In de nieuwe line-up, met bekende acts als Chuckie, The Opposites en Brennan Heart, kan de danceliefhebber ervoor kiezen om op de Parkkade te genieten van drie dance stijlen, waartussen men kan switchen: eclectic, house en hardstyle. Daarnaast zijn er twee dance schepen: één met
een techno line-up met o.a. Michel de Hey back2back Benny Rodrigues, en één schip met een House & Eclectic line-up. De twee schepen zullen op enig moment aanmeren aan de Parkkade, waardoor men dus als het ware als een 'drijvende tribune' vanaf het schip ook acts zoals The Opposites kan zien en meemaken.

WK Voetbal
Anticiperend op het feit dat de kans groot is dat Nederland zaterdag 5 juli om 22.00 uur in de Kwartfinale van het WK Voetbal staat, heeft de organisatie besloten om de eindtijd van het Dancefestival te vervroegen naar 21.00 uur. De ticketprijs wordt om die reden verlaagd van €27,50 naar €17,50 en de festivalbezoekers die reeds een ticket hebben gekocht worden gecompenseerd.

Zie voor meer informatie over de ticketprijzen: www.dancefloat.com

10 opmerkingen

wauw, dat is pas luisteren naar je publiek, probs!
Uitspraak van Arrr69 op donderdag 26 juni 2014 om 12:35:
luisteren naar je publiek


Zou het dat zijn, of zou de vvk tegen vallen en moeten de kosten van de productie gedrukt worden? Minder locaties, kortere openingstijd, lagere ticketprijs...
Tja en nu is dus de hele freestyle boot gesneuveld. Oké de prijs stond ook niet in verhouding tot die line-up, wel tot het concept hoor. Zo origineel en tof! Maar ja met deze nieuwe line-up zeker niet van de partij.
doodzonde, nu ga ik dus niet meer
Dat ze schijnen te luisteren naar het publiek is goed, maar verder ziet dit er qua prijs/kwaliteit verhouding en dergelijke niet erg interessant uit.
Het is eigenlijk geen moment in me op gekomen hierheen te gaan, zelfs niet toen ze mijn favoriete freestyle hadden. Wisselwerking tussen verschillende boten en de wal had aantrekkelijker geweest, voor een mooie prijs. Boten drie keer aanmeren waarna je kan kiezen aan wal te blijven of op een andere boot te gaan kijken of zoiets. En dus één vaste prijs want dat die boten bijna twee keer zo duur zijn dan de kant is ook niet alles.
Wij vonden het ook te eenzijdig en te duur. Nu hebben ze het festival veel degelijker gemaakt. Hopelijk is het nog niet te laat! met mooi weer zal het zeker een succes worden!!
Het werkt alleen als je kan hoppen van de ene boot naar de andere...of naar een area aan de kade. Als je vastgepint wordt aan 1 boot of area, is dit concept niet echt succesvol in mijn ogen
Precies, wij dachten ook dat je kon hoppen en waren van plan te gaan maar toen we erachter kwamen dat dat niet kon zijn we afgehaakt. Hopen dat het concept alsnog op deze manier uitgewerkt wordt volgend jaar want dan zie ik het echt wel zitten :)
En wat als NL niet wint van Mexico?
Uitspraak van Arrr69 op donderdag 26 juni 2014 om 12:35:
wauw, dat is pas luisteren naar je publiek, probs!


denk eerder dat er gewoon te weinig animo is en dat ze de capiciteit gewoon omlaag hebben gebracht door simpelweg minder boten te gebruiken en stylen samen te voegen.