Partyflock
 

Nomads Festival 2014

gepubliceerd door , op
Op 28 juni 2014 vindt de tweede editie van Nomads Festival plaats. Na een uitverkochte eerste editie in 2013 (met o.a. Chez Damier 🇺🇸, Valentino Kanzyani 🇸🇮, Makam en Brawther 🇫🇷), is er dit jaar uitgeweken naar een nieuwe locatie met meer ruimte en meer mogelijkheden: Sportpark Riekerhaven. Hier zal plaats zijn voor rond de 4.000 nomaden, die zich kunnen aansluiten bij de zogenoemde 'Tribe'.

In totaal verrijzen er drie stages, waarbij de liefde van Nomads voor classic house-muziek zeer duidelijk naar voren komt. Met een ware internationale verzameling van house-pioniers, met o.a. Kerri Chandler, Robert Owens, Chez Damier en Marshall Jefferson, wordt de liefhebber op zijn wenken bediend. Dit zal een uniek moment worden, aangezien dit waarschijnlijk een van de weinige keren zal zijn dat al deze helden van het eerste uur gezamenlijk op een Amsterdamse festival verschijnen.

In de tweede area, de Tipi stage, staan 'local maestro's' die de laatste jaren hebben bewezen de nieuwe generatie Nederlands talent sterk te vertegenwoordigen. Namen als Jasper Wolff & Maarten Mittendorff (Indigo Aera, Trouw) en bijvoorbeeld Samuel Deep & Anil Aras (Slapfunk Records), hebben de afgelopen jaren bewezen zowel op productioneel gebied als tijdens optredens hun eigen, kenmerkende sound te koesteren.

Met de derde stage, de Kris Kross Amsterdam tent, wordt de vrouwvriendelijkheid van het festival benadrukt, zonder af te doen aan de eisen van de ervaren festival liefhebber. Hitjes uit de jaren '90 en '00, ter afwisseling van het muzikale geweld van de andere stages. Vorig jaar bleek dit al een succesformule te zijn, genoeg reden voor de organisatoren om deze geslaagde invulling te herhalen.

Met de herkenbare nomadische invalshoek zal het festival wederom een 'oase 2.0' presenteren, waarbij talloze waterpijpen, tapijten, lampionnen, vlaggen, tipi's en tenten de bezoeker het gevoel geven zich in een Arabisch sprookje te wanen. Daarnaast is er nog een uitgebreide (biologische) markt, een divers gedeelte met Vintage kleding en zomerse gadgets en uiteraard een woestijnachtige chill area.

Met de uiteindelijke mix van (inter)nationale artiesten en muzikale invalshoeken zal Nomads Festival 2014 zowel de gespecialiseerde bezoeker als de incidentele festivalganger een intiem en zomers gevoel bezorgen. Met de nieuwe en frisse lay-out van het Artwork is alvast een voorsprong genomen op een lange en warme maand juni.