Partyflock
 
­ Nederland

TC en UZ op Noisia Invites in De Oosterpoort

gepubliceerd door , op
Noisia Invites
21 maart 2014
Na de zeer geslaagde editie vorig jaar, is het wederom raak: Noisia Invites tijdens Koningsnacht! De Grote Zaal zal deze avond en nacht weer uit zijn voegen barsten. Noisia nodigt internationaal gerespecteerde en bevriende acts uit voor een avond drum 'n bass, trap en electro van de bovenste plank. De eerste acts zijn bevestigd en er volgen nog meer namen!

Het internationaal graag geziene Noisia heeft eigenlijk geen introductie nodig. Ze draaien over de hele wereld, van grimmige clubs tot een festival als Coachella, er verscheen een special edition van het album 'Split the Atom' op het label van deadmau5 en ze componeerden soundtracks voor videogames als Devil May Cry 5, Wipeout 2048 en Gran Turismo. Daarnaast remixte het Groningse trio tracks voor o.a. Skrillex, Katy Perry en recentelijk nog Prodigy's 'Smack My Bitch Up' en leverden ze tracks voor Korn's 'Path of Totality'. Vorig jaar lanceerden ze het project I Am Legion, in samenwerking met Foreign Beggars. Ook runnen ze maar liefst drie labels ( Vision, Division en Invisible) waar ze een paar van de meest interessante acts op het gebied van bass music op tekenden.

Audio beweegt zich al jaren door de drum-n-bass scene. De harde, maar muzikale producties van Audio werden al snel opgepikt door het legendarische label Virus Recordings. Zijn eerste release op het label, 'Genesis Device', sloopte dansvloeren over de hele wereld met nummers als 'Collision' en 'Stratosphere'. Op zijn meest recente LP, 'Forces of Nature', brengt hij de drum-n-bass sound van eind jaren 90 in een hedendaags jasje met wervelende bassen en harde drums. Ook is er ruimte voor samenwerkingen met o.a. Ryme Time en Stapleton.

Er zijn maar weinig producer/DJ's binnen de elektronische muziek die commercieel succes kunnen combineren met respect krijgen van de 'underground', maar TC heeft het geflikt. Hij maakt remixes voor artiesten als Rihanna en Damian Marley, maar slingert net zo makkelijk met razende drum-n-bass nummers.In het verleden werd hij al gekroond tot 'Breakthrough Producer' en 'Producer Of The Year' bij de BBC Radio 1Xtra Drum & Bass Awards. Wat TC ook bijzonder maakt is dat hij zelf de vocalen verzorgt op veel van zijn eigen producties en op die van andere artiesten, zoals op Pendulums debuutalbum 'Hold Your Colour'. Na een korte break staat hij sinds 2011 weer volop in de spotlights.

Hybris is Evan Vischi. Nadat hij eerder projecten uitbracht onder de naam Robot Death Squad, trok hij naar Tsjechië om zijn elektronische, sonic sound te ontwikkelen en begon hij te werken onder de naam Hybris. Eind 2009 werden zijn tunes opgepikt door Kasra en in 2010 werd zijn debuutsingle uitgebracht op Critical: Modulations. Na een trip naar Groningen en een samenwerking met Noisia, bracht hij in 2011 de 'Hybris EP' uit op Noisia's Invisible label. Hetzelfde jaar volgde de 'Prague Connection EP' in samenwerking met Rido.

De mysterieuze verschijning UZ (standaard gehuld in een masker) brak in 2012 door met zijn 'Trap Shit' serie. Hiermee wist hij direct de aandacht te trekken van verschillende toplabels en zodoende bracht hij al platen uit via o.a. Mad Decent (Diplo), OWSLA (Skrillex) en Mau5trap (deadmau5). Over zijn persoonlijke identiteit is niet veel bekend, over zijn muziekstijl daarentegen wel: minimaal maar krachtig, en met een grote intensiteit en volwassenheid.

De Groningse producer Posij is inmiddels het stempel 'talentvol' wel ontstegen met de release van de EP 'Empty Lungs'. Posij heeft getekend op het Division label van Noisia en is een van de frontmannen binnen een nieuwe generatie experimentele ''bass music'' producers. Hij is steeds vaker te bewonderen als DJ op grote feesten, draait regelmatig tijdens Noisia Invites.