Partyflock
 
­ Nederland

Bouwplaats Festival
Twintig dj's, tien bands, dertig kunstenaars, één weekend

gepubliceerd door , op
Bouwplaats Festival
13 februari 2014
Wat begon als een wild idee wordt op zaterdag 29 & zondag 30 maart werkelijkheid; een muziek en kunstfestival op een bouwplaats. De tijdelijke club Doka, Urban Resorts' broedplaats en het Volkshotel slaan de handen ineen en toveren het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat een weekend lang om tot een bolwerk van performances, muziek, kunst en live acts.

Met de opening van het Volkshotel in de lente van 2014, staat het gehele Volkskrantgebouw in de steigers. De huidige staat van het pand, een rauwe bouwplaats met hotelkamers in aanbouw, vormt een mooie achtergrond voor een grensverleggend kunst- en muziekfestival. Met een focus op creatief talent uit de broedplaats van Stichting Urban Resort, invloedrijke Amsterdamse organisaties en vervreemdende performances, laat Bouwplaats Festival zien wat er gaande is achter de schermen. Zo nemen kunstenaars, muzikanten, theatermakers en DJ's het over van de bouwvakkers, om een weekend lang te bouwen aan iets nieuws.

In totaal beslaat Bouwplaats Festival vier verdiepingen. Op de zevende verdieping, waar Canvas op de 7e binnenkort terugkeert, staan culturele hoogstandjes op het programma van o.a. SSBA-salon en Filmtheater Kriterion. Een paar verdiepingen lager worden de nog lege hotelkamers gevuld met exposities, interieur door Hutspot Amsterdam, kleine hotelkamerfeestjes en installaties als 'De Tekenmachine'. Het weekender collectief nodigt hier kunstenaars uit om werk te maken met 'bouwen' als uitgangspunt, en het beste talent van Urban Resort houdt een showcase in de leegstaande ruimtes. Afgevaardigde van de broedplaats zijn o.a. Curious Behaviour, die een theatraal hotelfeest organiseren, een fashion performance door Mar-vellous, en de veelbelovende band Cirque Valentin wiens aanstekelijke groove onverslaanbaar is.

Aangekomen op de begane grond brengen Kimchi en Youth Food Movement cateraars met gevoel voor ambacht, jonge bierbrouwers en workshops over duurzaam (ver)bouwen samen. Een grote industriële foodcourt, waar zelfs dansen tot de mogelijkheden behoord. Muzikaal gezien ligt de focus in Doka waar SubbaCultcha! beide dagen aanstormende bands presenteert. Zaterdag pakken notoire Amsterdamse DJ's als Jules de la Courgette (Nachtkijker) en Chris Julien (Backstage) uit, terwijl zondagnacht elektronische muziekproducers uit de DJstraat in de kelder, waaronder Homework en Mudde, hun geluid laten horen.

Cultuurbeestticket:€10 (geeft toegang vóór 20.00 op 29 of 30 maart)
Nachtdierticket:€15 (geeft ook toegang na 20.00 op 29 of 30 maart)
Weekend passe-partout:€25 (geeft zowel 29 als 30 maart toegang)


Kaarten zijn te koop via koop tickets.