Partyflock
 
­ Nederland

Syco viert twintigjarig jubileum in Zak

gepubliceerd door , op
Erkan Coskunsu oftewel MC Syco zit twintig jaar in het vak. Op zaterdag 15 februari gaat hij dit twintigjarig jubileum vieren met de wreedste hardcore beats en het gruwelijke geluid van Megadisco Zak te Uelsen! Vanaf 23:00 tot 07:00 wordt er gesnoeid en gebeukt in twee area's. De main area zal dikke hardcore beats ten gehore brengen en area 2 zal een freestyle area zijn waar je verschillende stylen voorbij hoort komen, onder andere hardstyle, freestyle en early hardcore.



Deze georganiseerde aanslag op uw gehoor wordt u aangeboden door:

20 Years Syco
Accelarator
Bodyshock
Crossfiyah
Dyprax
J.D.A.
Negative A
Rudeboy
State of Emergency
T-junction
Tomcat
Vince
Shadowlands Terrorists
Syco on the beat
Da Mouth of Madness
Tha Watcher

Extra
Basic Grooves
Cemon Victa
Duustere DNS
Inner Heat
Kokka
ManUmaX
Mercenary
Planet X
Vecino
The Vinyl Junk
Madness

Op dit evenement zullen 'Syco on the beat' shirts verkocht worden.

Twintig jaar Syco on the Beat
Hoe begon dit hele spektakel nou eigenlijk en wat is de geschiedenis van Eastside Underground en oprichter Erkan Coskunsu? Voor vrijwel elke hardcoreliefhebber uit deze regio was en is Oldschool Madness een bekend fenomeen dat warme en geweldige herinneringen naar boven haalt.

MC Syco, aka E-MC, aka Erkan Coskunsu is een welbekend gezicht in de Nederlandse hardcore scene. Syco is niet alleen een master of ceremony, maar ook een rasechte ondernemer met een verleden dat als een goed gevulde hardcore curriculum vitae mag worden omschreven. Syco is een allround MC die ook veel bezig is met House muziek onder zijn alias E-MC.

Jaren geleden kwam hij bij toeval terecht op een feestje in Neede waar destijds de DJ's DJ Raf en DJ X uit Deventer draaiden. Syco pakte de mic waarop de dj's enthousiast reageerden. Contactgegevens werden uitgewisseld en al snel stond Syco + Raf en X op de planken op diverse evenementen. Het was zover, Syco raakte, net als vele anderen, besmet met het hardcore-virus.

Na dit avontuur richtte hij het Cixx DJ Team op samen met Cixx en The The Vinyl Junk waarmee ze veel Thunderdome tours hebben gedaan. Even later werd hij gevraagd door Sander Groet van ID&T om deze Thunderdome tours te hosten. Ook is hij een tijdje als Thunder MC door het leven gegaan en heeft hij zelfs een tour met DJ Quicksilver, bekend van de hit Ameno, op zijn naam mogen zetten. In 2010 leerde Syco Dj Hüseyin Karadayi uit Istanbul kennen waarmee hij is gaan touren door verschillende Turkse steden. In 2014 staat er een nieuwe tour op het programma.

Zoals een actieve ondernemer betaamt blijft het hier niet bij. Zo is Syco frontman geweest van de destijds populaire live act Public Domain en leerde hij op een feest van European Hardcore United in Duitsland de mannen van Shadowlands Terrorists kennen. De heren van Shadowlands zijn weer begonnen met produceren na een lange kwestie rondom de rechten. Meer info hierover volgt nog maar alle rechten liggen nu bij J.D.A., DJ Vince en MC Syco.

R.I.P. hardcore?
In 1998, toen de hardcore een klap kreeg van de happy hardcore en haar vele parodieën op de feestbezoekers van de ''reguliere'' hardcore muziek richtte Syco zijn eigen organisatie op. Eastside Underground. Vele talenten uit het oosten hebben hier hun eerste ervaringen opgedaan en zij hebben er, samen met vele bezoekende liefhebbers, voor gezorgd dat de vlam van de scene bleef voortbranden.

Tot slot
Syco noemt zichzelf geen MC of een rapper, maar een 'Syco on the Beat'. Hij vindt dat je als MC je plek moet weten en dat de bezoekers niet voor de MC komen, maar voor de DJ. Hij vindt het belangrijk dat je als MC in dienst staat van de DJ en niet andersom. Syco heeft door de jaren heen misschien evenveel haters gehad als mensen die hem hebben gesupporterd.

Syco: 'Ik heb zeker geen fans, maar supporters en daarom wil ik al die mensen die mij door de jaren heen hebben gesupport, hebben geboekt en nog steeds boeken enorm bedanken voor twintig jaar Syco!'

It's Party Kickin' Time! Tot de 15e februari!

8 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 65798, 65100, 60976}
Dikke line up voor dit jubileum! Zin in.

En proficiat met dit jubileum! Syco = Tha Voice Of Power!
Werkzaam bij V.C.N.
Artiest {SHOWLIST artist 41643, 10552}
Dit gaat een erg gezellige avond worden..zin aan!!
 
Mooi stukje tekst en een hele dikke line up. Gaat weer erg gezellig worden :) nu al zin in.
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1916, 2460}
Yeah!! Gaat een knaller worden!
Erg benieuwd naar dat Shadowlands verhaal!
Was iets met Shadowlands rave ofzo?
Uitspraak van BoSwEg op donderdag 23 januari 2014 om 15:37:
Erg benieuwd naar dat Shadowlands verhaal!
Was iets met Shadowlands rave ofzo?


Wat wil je erover weten?
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1693, 1942}
Artiest {SHOWLIST artist 26309, 30645, 92954, 39452, 3274}
Dit wordt weer een klappertje!

Respect voor Erkan!

Hier nog een nieuwsbericht waarin ook besproken wordt hoe Erkan in oa 1998 dj cursussen organiseert!
http://partyflock.nl/news/11885:Attack-of-the-new-generation
laatste aanpassing