Partyflock
 

Toren Overhoeks wordt verticale 24 uursstad 'A'dam'

gepubliceerd door , op
Toren Overhoeks wordt verticale 24 uursstad 'A'dam'
10 januari 2014
LocatieA'DAM Toren Site
Toren Overhoeks wordt getransformeerd in een multifunctionele toren bestaande uit een observatiepunt, een hotel, een club en diverse horeca waaronder een ronddraaiend restaurant. De toren gaat A'dam heten en is 24/7 geopend voor het publiek. Dit heeft de ontwikkelcombinatie bestaande uit Sander Groet (AIR), Duncan Stutterheim (ID&T), Hans Brouwer (MassiveMusic) en Eric-Jan de Rooij (Lingotto) vanmiddag bekend gemaakt. A'dam gaat eind 2015 open en verwacht 1 miljoen gebruikers per jaar. Belangrijke Amsterdamse trekpleister Het voormalig hoofdkantoor van Shell Research wordt getransformeerd in de multifunctionele toren A'dam die dag en nacht toegankelijk wordt voor het publiek.

  • Op de 20e en 21e etage komt A'dam Lookout: een indoor en outdoor observatiepunt met een spectaculair uitzicht over Amsterdam en
    omstreken.
  • In de avond, na sluiting van het observatiepunt, opent hier Heaven: de hoogste bar van Amsterdam.
  • Op de 19e verdieping wordt een ronddraaiend Panorama Restaurant gebouwd dat in één uur tijd een volledige ronde van 360 graden maakt.
  • De grote open ruimte op de 16e etage met deels een dubbele hoogte kan gebruikt worden voor exposities, product launches, congressen,
    of (mode)shows. Ook kan je er trouwen tegen het mooiste decor van de stad.
  • Aanvullend komt er een hotel bestaande uit 120 kamers over vijf etages met een bruisende Living Lobby die 24 uur per dag open is
    voor alle gebruikers en bezoekers van de toren.
  • Tussen de kolommen onder de toren komt een transparante fitnessruimte.
  • De ondergrondse club met de naam Hell verwijst niet alleen naar de bar Heaven, maar ook naar het Galgenveld dat hier vroeger lag. De
    club heeft een 24 uurs vergunning en zal eveneens gebruikt worden voor exposities en presentaties.
  • Op het plein tussen Grootlab en A'dam wordt een ondergrondse parkeergarage gebouwd met circa 200 plaatsen.


Creatieve broedplaats voor muziekindustrie
A'dam staat ook voor Amsterdam Dance And Music en zal de toonaangevende positie van Nederland in de muziek & dance industrie verder uitbouwen. In 2015 verhuizen de hoofdkantoren van ID&T en MassiveMusic naar de toren. Onder hun vleugels zal Nachtlab zich verder ontwikkelen als broedplaats voor nieuw creatief talent. In de studio's van Nachtlab kunnen internationale DJ's, producers en muzikanten samen met lokaal talent 24/7 aan nieuwe muziek werken. Daarnaast is er kantoorruimte te huur voor andere creatieve bedrijven, start-ups en jong talent.

Hub voor de lokale creatieve industrie
Als epicentrum van creativiteit zal A'dam de stad Amsterdam en de positie van Noord als creatieve hotspot een extra impuls geven. Om de verbinding tussen ondernemerschap en creativiteit optimaal mogelijk te maken, biedt de toren op de 18e etage plaats aan A'dam & Co., waar Amsterdamse ondernemers en creatieven dag en nacht kunnen netwerken in een mooie loft met eigen dakterras. Hieraan gekoppeld worden ook flexwerkplekken geïntroduceerd voor hen die niet alleen van 9-5 willen werken, maar 24/7 een kantoor of meetingruimte tot hun beschikking willen hebben zonder vast te zitten aan één locatie.

'Het nieuwe ontwikkelen'
De initiatiefnemers van A'dam bestaan voor 100% uit Amsterdamse bedrijven te weten: Sander Groet - eigenaar van Club AIR; Duncan Stutterheim - oprichter van ID&T; Hans Brouwer – oprichter en eigenaar van MassiveMusic en Eric-Jan de Rooij – partner van Lingotto. Op 5 oktober 2012 wonnen zij de gemeente pitch uit 37 inzendingen. A'dam is een voorbeeldproject voor 'het nieuwe ontwikkelen' en voor de herbestemming van leegstaande kantoorruimte. De vier partners in de ontwikkelcombinatie zullen als belangrijke huurders en toekomstige eigenaren van het gebouw langjarig betrokken blijven bij A'dam. Bij de ontwikkeling staat duurzaamheid en respect voor het verleden centraal: bij het ontwerp hebben de architecten van Claus & Kaan en OeverZaaier Architecten het oorspronkelijke ontwerp van Arthur Staal als uitgangspunt genomen. In de zomer van dit jaar starten de werkzaamheden. Naar verwachting is de oplevering eind 2015.

Sander Groet, initiatiefnemer van A'dam en eigenaar van Club AIR: "Onze droom is om echt iets moois neer te zetten voor de stad. A'dam is voor iedereen en wordt een bruisende plek waar Amsterdammers en bezoekers 24 uur per dag inspiratie kunnen vinden. Als verticale stad zal A'dam iets nieuws toevoegen aan Amsterdam en Amsterdam Noord een extra impuls geven in haar ontwikkeling als meest creatieve stadsdeel. Met A'dam wordt Amsterdam Noord definitief met de stad verbonden."

Stadsdeelvoorzitter Rob Post: "Amsterdam-Noord is trots op de nieuwe invulling van de voormalige Shell-toren. Met de komst van A'dam wordt Overhoeks weer meer een levendig onderdeel van het centrum van de stad."

Overhoeks
De nieuwe woonwijk Overhoeks is volop in ontwikkeling. Na de komst van EYE filmmuseum, A Lab met zijn creatieve/high tech bedrijven, cultuurcentrum Tolhuistuin dat dit voorjaar opent, nu A'dam. De volgende stap in de ontwikkeling van de Strip, het gebied achter het Groot lab, is de nieuwbouw van een toren voor huurwoningen door MN/AM.

12 opmerkingen

A'dam gaat eind 2015 open en verwacht 1 miljoen gebruikers per jaar.


Dat zal in Amsterdam wel lukken ja :lol:

Ben wel heel benieuwd naar wat hier allemaal georganiseerd gaat worden :)
kicke verhaal, hopelijk is er ook ruimte voor de stylen die wij hier op deze site in de regel wat meer kunnen waarderen O:)
Leuk, ga er zeker eens een kijkje nemen, drankje drinken en/of dansje doen!
Dit is erg vet, las het net al! Een mooi project, en op een mooie locatie waar het inderdaad thuis hoort, als alles gerealiseerd is hoop ik er ook een paar dagen te kunnen verblijven.
Klinkt goed!
Uitspraak van Sten1990 op vrijdag 10 januari 2014 om 17:20:
[quote]A'dam gaat eind 2015 open en verwacht 1 miljoen gebruikers per jaar.
Dat zal in Amsterdam wel lukken ja :lol:

Ben wel heel benieuwd naar wat hier allemaal gebruikt gaat worden :)
laatste aanpassing
hoezo ideaal? eerst een feestje in het club gedeelte en vervolgens een paar etages lager crashen in je hotelkamer :D
Oftewel: Eat , sleep, rave, repeat!
Dit is wat er nog ontbrak in Amsterdam. Super lokatie en geweldig plan!
Gaan er zeker kijken.

Eat, sleep, rave, repeat, :-)
 
Ge-wel-dig!
Al paar feestjes gehad in Toren Overhoeks! Dit gaat echt een dikke aanwinst worden voor A'dam! (Y)