Partyflock
 

Now&Wow Fest maakt voor het eerst line-up bekend

gepubliceerd door , op
Now&Wow Fest
2 oktober 2013
Het is een unicum: Now&Wow maakt bekend welke dj's gaan draaien op 14 december tijdens Now&Wow Fest V. Nooit eerder gaven Ted Langenbach en zijn creatieve team prijs wie achter de draaitafels plaatsnemen. In de industriële Maassilo draait onder meer internationaal vermaarde Joris Voorn. Maar ook dj's William Kouam Djoko, Beesmunt Soundsystem, Elias Mazian & Moody Mehran, Siroj, Mr. Niceguy, Tomorrowisnow, kid! en Helselingen Soundsystem. Het thema van het indoor festival is Beautymachines, waarmee Now&Wow bezoekers wil confronteren met de huidige maatschappij en haar schoonheidsidealen. Nieuw: de innerlijke mens kan bij een foodcourt terecht voor culinaire Rotterdamse initiatieven zoals Satéman en Chez-moi.

De unieke feesten van Now&Wow zijn ontsproten uit een bijzonder brein. Wie een kijkje wil nemen in de hersenpan van organisator Ted Langenbach, zorgt dat zijn nieuwe biografie TED in de party clutch terecht komt. Op 2 december werd de biografie gepresenteerd, tijdens Now&Wow Fest V kunnen bezoekers ook een exemplaar bemachtigen.

Beautymachines
De vijfde editie van Now&Wow als indoor festival is een mijlpaal die wordt gevierd met absurde acts, muziek, culinair geweld en beauty, zodat het publiek één kan worden met het thema Beautymachines. Tevens is het bekende concept Lolita Klup voor deze editie weer helemaal terug! Voorafgaand aan deze buitengewone editie wordt bovendien voor het eerst in de geschiedenis van Now&Wow Fest de line-up van dj's onthuld. De aankleding van het festival wordt uitgevoerd door stylist Pietra Ligura, die verantwoordelijk is geweest voor de artdirection van talloze bekende partyconcepten.

Op stap met TED
Tijdens Now&Wow Fest V kan iedereen een exemplaar van de spraakmakende biografie van Ted Langenbach (geschreven door Anton Slotboom) bemachtigen. Met zijn biografie TED gunt de party goeroe iedereen een kijkje in zijn ongeëvenaarde creatieve hersenpan. 25 Jaar geleden stond hij aan de wieg van de toen opkomende dancestroming. Hij organiseerde roemruchte MTC Parties waar toen al muziek en performance art centraal stonden. In 1999 richtte Langenbach samen met Pietra Ligura het concept Now&Wow op. Onder het motto 'breed profileren, diep confronteren' anticiperen zij op trends die in de samenleving voorkomen en voeren deze op een ironische manier door in de thema's van hun feesten. Tijdens bekende feesten zoals Flirt, Soulpunkers on Discospeed, Beat Boetiek en Lolita Klup kwamen muziek, kunst en design samen tot een ultieme mix die clubgangers stimuleerde om op hun eigen creatieve manier deel te nemen aan de feesten. In de afgelopen jaren waren Ted en Pietra verantwoordelijk voor het geven van meer dan 1000 Now&Wow feesten en clubnights. In 2007 stopten de wekelijkse clubavonden in thuishaven Maassilo, maar Now&Wow bleef voortbestaan. Sterker nog, het kwam terug op een nog betere manier in de vorm van een tweejaarlijks festival waar een altijd een uitbundige sfeer heerst en de echte housemuziek terug is voor alle generaties.

1 opmerking