Partyflock
 
­ Nederland

New Dutch School organiseert vierde editie Warehouse

gepubliceerd door , op
Na een jaar afwezigheid organiseert New Dutch School (NDS) op 2 november 2013 de vierde editie van het dance concept: Warehouse. Voor de vierde editie doen de heren van NDS voor het eerst de locatie aan de nieuwe Havenweg 23 aan. Deze loods zal op 2 november van 23.00 tot 06.00 's ochtends 800 houseliefhebbers huisvesten. Naast dj en oprichter van NDS, William Köster, zullen de dj's Makam, Mike Shannon en Frank Haag een set verzorgen. De kaarten kosten €12 in de voorverkoop (koop tickets) en €15 aan de deur.

Nieuwe locatie
De voorgaande drie edities van de Warehouse feesten waren bijzonder succesvol. Bijna alle drie de edities waren uitverkocht en de feesten werden door het publiek goed ontvangen. William Köster heeft met het oog op aankomende editie dan ook hoge verwachtingen. 'Met de Warehouse feesten willen we graag een wat rauwe industriële sfeer neerzetten. Een geschikte locatie die aan deze eis voldoet is Lastig te vinden. De vorige edities vonden plaats in Loods 008 en deze locatie voldeed hier wel aan. Echter, deze loods werd gesloopt en waren we genoodzaakt verder te kijken.' Na een lange speurtocht kwam NDS bij de loods aan de Nieuwe Havenweg uit. Deze loods heeft ongeveer dezelfde capaciteit en uitstraling als Loods 008. 'Dit is precies wat we zochten. Deze loods past perfect bij de sfeer die we willen uitstralen. Ik kan niet wachten tot het 2 november is', aldus William Köster.

Internationale line-up
Waar NDS op haar eigen feesten doorgaans dj's boekt die zij zelf onder contract heeft staan, lijkt het nu een andere weg te zijn ingeslagen. Met Makam is een bekende naam geboekt die niet bij NDS zelf onder contract staat. 'Ik ben echt helemaal in mijn nopjes. Makam is een bekende dj in zowel binnen als buitenland. Hij timmert al tien jaar aan de weg en heeft in clubs als Trouw, Panoramabar en Fabric gestaan. Ook op Awakenings en Ibiza heeft hij tussen grootheden als Sven Väth en Ricardo Villalobos gedraaid. Ik kan dan ook niet wachten totdat hij de loods op zijn kop gaat zetten.' Naast Makam draaien Mike Shannon, Frank Haag en William Köster zelf. 'Ik denk dat we een mooie mix hebben van nationaal en internationaal bekende dj's. Ook Mike Shannon is internationaal bekend en in de toekomst willen we proberen meer internationale namen naar Arnhem te halen. De sound zal wat steviger worden, maar ik weet dat dit goed ontvangen zal worden bij het publiek.'

Thema
Aan Warehouse #4 zal voor het eerst een thema worden gekoppeld. 'Aankomende editie valt praktisch tegelijk met Halloween. We willen het feest daarom voorzien van een bijzonder tintje. We vragen alle bezoekers hun meest creatieve, bizarre en bijzondere outfit aan te trekken. In combinatie met de te gekke locatie en kwalitatief sterke line-up moet het wel een legendarisch feest worden.'

New Dutch School
New Dutch School (NDS) is een Arnhems dance collectief dat een voorliefde heeft voor elektronische muziek. NDS organiseert al vele jaren succesvolle housefeesten en andere dance concepten in Arnhem en daarbuiten. Op dit moment maakt het collectief zich middels een manifest sterk voor meer (leegstaande) locaties om haar sound, vibe en visie nog beter uit te dragen aan haar grote schare fans.