Partyflock
 

Waarschuwing voor zeer gevaarlijke xtc-pil

gepubliceerd door , op
Waarschuwing voor zeer gevaarlijke xtc-pil
27 augustus 2013
We waarschuwden vorige week al op social media, maar nadat afgelopen weekend weer iemand overleed (waarschijnlijk) na het slikken van vervuilde xtc, plaatsen we toch nog even een extra waarschuwing!

Op dit moment is een roze pil met een vraagteken (in spiegelbeeld) als logo op de markt. Deze pil bevat de levensgevaarlijke stof PMMA. Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker te maken denkt te hebben met een "lage dosis" MDMA en geneigd is om 'bij te slikken'. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur. Het slikken van PMMA heeft wereldwijd al voor tientallen dodelijke slachtoffers gezord door oververhitting, hart-, lever- en nierfalen.

Ben je in bezit van een roze pil met een spiegelbeeld vraagteken logo, kom dan langs bij een van de testservices, klik hier voor adressen. Slik deze pil niet!

Bron: Drugsenuitgaan.nl / Trimbos

83 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4456, 2124}
Artiest {SHOWLIST artist 68299, 89019}
Wat dacht je is van helemaal niet slikken :)
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:19:
Wat dacht je is van helemaal niet slikken :)


Ja, en niet meer drinken, roken, vet vreten etc. Het gaat er m.i. om dat je een goed beleid neerzet waarbij o.a. het testen op feesten/festivals weer wordt toegestaan i.p.v. zero tolerance beleid wat de landelijke en lokale overheden nu hanteren. Het werkt niet en heeft met geen enkel ander 'genotsmiddels' ooit gewerkt. Uiteraard zijn er de testcentra maar dat vinden veel jongeren gewoon teveel gedoe.
even slikken en weer doorgaan.....
net een week te laat..
Gebruik gewoon niks klaar
Uitspraak van Renton op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:30:
Uiteraard zijn er de testcentra maar dat vinden veel jongeren gewoon teveel gedoe.


Dat is dan toch hun risico :)
Ja idd gebruik niks heb je ook geen gekut hiermee
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:45:
Ja idd gebruik niks heb je ook geen gekut hiermee


Mis je ook een hoop fun!

En ja, een paar keer per jaar een pilletje is leuk! Doe je het niet: ook prima! Maar please.....dit soort berichten aangrijpen om je verheven 'ik gebruik niks en loop geen risico' te etaleren :kots:

Uitspraak van Dieselgozah op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:40:
Dat is dan toch hun risico :)

Testcentra zijn handig, maar niet op veel plekken. Er zullen weinig mensen zijn die een uur gaan reizen om een pil te testen. Ja, eigen schuld, maar toch, het is een verklaring :)
Dat is wel zo gelul met mis je ook ook een hoop fun :(:(:(

ik kom toch echt voor de muziek en daar heb ik echt geen pilletje bij nodig
je ziet het nu wat er kan gebeuren
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:52:
Dat is wel zo gelul met mis je ook ook een hoop fun :(:(:(


Jij hebt nog nooit gebruikt he? Geeft niet, allemaal prima. Ik kan ook een leuk feest hebben zonder pillen. Maar met is ook leuk.


Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:52:
ik kom toch echt voor de muziek en daar heb ik echt geen pilletje bij nodig


Zeg ik ergens dat ik het nodig heb? En nee, ik kom niet altijd voor de muziek. Ook voor een leuke, gezellige, fijne avond uit. Als het me alleen om de muziek zou gaan, zet ik thuis wel een cd aan.


Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:52:
je ziet het nu wat er kan gebeuren


Als je de straat oversteekt kun je ook doodgereden worden.
Uitspraak van Renton op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:30:
dat vinden veel jongeren gewoon teveel gedoe.


Of je moet eerst een uur reizen voordat je er bent (n)
Uitspraak van Tja B) op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:55:
ij hebt nog nooit gebruikt he? Geeft niet, allemaal prima. Ik kan ook een leuk feest hebben zonder pillen. Maar met is ook leuk.

En toch is ''met'' wel leuker 8)
Je kunt het gevaar ook opzoeken

hoe vaak zie je in het uitgaan mensen niet keihard gaan :( niet dat mij dat verder boeit maar dan mis je toch een leuke avond
Uitspraak van Dieselgozah op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:40:
Dat is dan toch hun risico :)


Beetje kort door de bocht vindt je niet? Jongeren zullen altijd blijven experimenteren met verschillende middelen, of dit nu alcohol of andere middelen zijn. Als je voor de XTC een laagdrempelig systeem van testen (op feesten/festivals) waar ze de xtc nemen creëert dan voorkom je hopelijk dat je zelf je eigen kind van 16 mag gaan begraven (ook kort door de bocht maar dan zie je mss het gebrek aan argumenten van je reactie)
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:45:
Ja idd gebruik niks heb je ook geen gekut hiermee


Het gevaar van Red-Bull
Met pijn in mijn hart kijk ik toe als ik in het zwembad sta en zie hoe mijn teamgenoten vlak voor een wedstrijd waterpolo nog een blikje energy drink achterover slaan. Ik herinner me nog een tijd dat ik dat ook deed, maar als je weet wat de gevaren zijn van dat spul, dan zal je er snel mee ophouden. Deze zijn namelijk niet gering, energy drinks kunnen serieus gevaarlijk zijn.
FacebookGoogle+TwitterNuJijHyvesVertel verder


Bedenk ook, voor het sporten hebben we niet voor niets sportdranken. Een energy drink is heel wat anders. Het verschil in sportdranken en energy drinks lees je terug in dit artikel. Kort gezegd, tijdens het sporten wil je energie (en dus bloed) in je spieren hebben. Energy drink valt zwaar in het verteringsstelsel en trekt dus bloed daarheen, weg van je spieren. Een beschrijving van wat wel kan bij het sporten vind je hier. Maar ook als je niet gaat sporten kan energy drink een gevaarlijke zijn. Het is ook niet voor niets dat er meerdere overheden al jaren pleitten om een waarschuwing (als bij sigaretten) verplicht te stellen op de blikjes.


Risicogroepen
Voor de gezonde volwassene is een blikje energy drink niet gevaarlijk. Worden dat echter meerdere blikjes per dag, dan is het een andere zaak. Dit neemt meerdere risico’s met zich mee (zie hier onder) en is gewoon slecht voor je, energy drink zit vol met suiker en dat is nooit goed voor je. In een blikje energy drink (à 0,25 liter) zit evenveel suiker als in ongeveer 9 suikerklontjes! Voor bepaalde groepen mensen is het dan ook sterk afgeraden om energy drinks te nuttigen. Kinderen jonger dan 16 zijn een risicogroep en ook voor zwangere vrouwen is het gebruik niet aan te raden. Mensen met een hoge bloeddruk of diabetes zal zo’n blikje ook niet goed doen.


Gevaarlijke stoffen
Suiker
Suiker of sacharose is een soort koolhydraat en daarmee een belangrijke energie leverancier voor het lichaam. Er bestaan complexe koolhydraten en simpelere koolhydraten. Deze simpele varianten zijn makkelijk af te breken en dus snel in het lichaam op te nemen. Sacharose is een vrij simpele koolhydraat. Daardoor wordt veel sacharose snel opgenomen en zorgt dit voor een snelle piek in de bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijg je van een blikje energy drink gelijk energie! Echter, je lichaam gaat dan insuline produceren in de altvleesklier, waardoor je bloedsuiker spiegel daalt. Door de hevige insuline productie kan het zijn dat je daarna juist met minder suiker in je bloed eindigt dan dat je begon. Oftewel: na een korte piek in je bloedsuiker die veel energie geeft eindig je daarna juist met te weinig suiker in je bloed.

En wat gebeurt er dan met de suikers als deze door de insuline het bloed verlaten? Die suiker wordt opgenomen door de cellen of omgezet in vet, om zo te worden opgeslagen. Wat gelijk de reden is dat suiker dikmakend is. Tevens zijn dranken met een dergelijk gehalte aan suikers buitengewoon slecht voor de tanden.

Cafeïne
De cafeïne in de drankjes versterkt het opwekkende effect van de suikers. Cafeïne werkt als een adrenerge stof en pept daarmee het sympathische zenuwstelsel op. Dit betekent dat het lichaam in zijn ‘fight or flight’ mode gaat: de hartfrequentie stijgt en de ademhaling versnelt. Je wordt dus alerter en klaar voor actie. Echter, er treedt hierbij al vrij snel gewenning op. Dit betekent dat zodra je vaker blikjes drinkt, het effect van een blikje minder wordt. Zo gaan mensen steeds meer drinken en heeft de cafeïne een verslavende werking. Stop je met drinken, dan treden er ook echt ontwenningsverschijnselen op. Dit zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, gebrek aan concentratie of zelfs depressie.

De LD50 (dosering van een stof die bij 50% van de mensen tot de dood zal leiden) ligt op 150 tot 200mg per kg lichaamsgewicht. Dit staat ongeveer gelijk aan 80 tot 100 koppen koffie en daarmee kan cafeïne een directe doodsoorzaak zijn. Zo erg zal het vaak niet zijn, maar mindere hoeveelheden kunnen wel een cafeïne allergie veroorzaken.

Taurine
Over taurine is eigenlijk erg weinig bekend. Voor het eerst werd het gevonden bij stieren in 1827 en daarom heeft het de naam taurine gekregen (stier in het Latijns is Taurus). Het komt natuurlijk in het lichaam voor en versterkt daar onder andere de hartspier. Het is dus goed mogelijk dat dit voor mensen met een hoge bloeddruk of hartaandoeningen voor problemen kan zorgen. Maar nogmaals, hierover is slechts weinig bekend.


Overige gevaren
Alcohol heeft een versuffende werking op het zenuwstelsel, terwijl cafeïne het zenuwstelsel juist oppept. Het kan dus een deel van de effecten van alcohol tegenwerken en dat kan er voorzorgen dat je even net wat meer alcohol tot je neemt dan goed voor je is. Zo zijn energy drinks dus indirect gevaarlijk. Bovendien werken zowel alcohol als cafeïne uitdrogend. De combinatie van die twee werkt wat dat betreft ook extra sterk.

Waarschijnlijk doordat energy drinks hypertoon (sterkere concentratie stoffen dan in het bloed) zijn hebben ze een verdikkende werking op het bloed. Dit maakt het bloed stroperiger en lastiger door te pompen. Daardoor volgt er een grotere belasting voor het hart. Dit kan gevaarlijk worden als het hart ook op andere manieren wordt uitgedaagd, bijvoorbeeld als het door ziekte al verzwakt is of als je aan het sporten bent.
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:45:
Ja idd gebruik niks heb je ook geen gekut hiermee


Ja, en rook, drink, eet niet. Steek de straat niet over, stap niet in een vliegtuig, ga niet op een trappetje staan schilderen. Jij bent volwassen dus jij kan de risico's beter overzien dan iemand van laten we zeggen 16 die ook nog met dingen als groepsdruk te maken heeft.

Maar aangezien jij kennelijk nooit risico what so ever in je leven hebt genomen is het lekker makkelijk om er een paar one liners in te gooien.

Hoe bevalt dat, zwart wit denken?
Uitspraak van Richard. op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:58:
Uitspraak van Renton op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:30:dat vinden veel jongeren gewoon teveel gedoe.
Of je moet eerst een uur reizen voordat je er bent (n)


Dat is echt niet nodig je kan er ook je pil heen sturen ( voor de dummy's niet via de mail) onder vermelding van test en je 06 nummer
Uitspraak van Renton op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:30:
Uiteraard zijn er de testcentra maar dat vinden veel jongeren gewoon teveel gedoe.


Uitspraak van Renton op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:04:
Beetje kort door de bocht vindt je niet? Jongeren zullen altijd blijven experimenteren met verschillende middelen, of dit nu alcohol of andere middelen zijn. Als je voor de XTC een laagdrempelig systeem van testen (op feesten/festivals) waar ze de xtc nemen creëert dan voorkom je hopelijk dat je zelf je eigen kind van 16 mag gaan begraven (ook kort door de bocht maar dan zie je mss het gebrek aan argumenten van je reactie)

Vind je? Mensen willen XTC gebruiken.. Je kan er dan voor kiezen of om te gokken dat het schone pillen zijn. Of de moeite doen om ze ergens te laten testen. Het is het een of het ander.

Zij kiezen ervoor dat het teveel gedoe is om een eind te rijden om ze te laten testen. Dan kiezen ze er dus ook voor om een pil te nemen waar misschien rotzooi inzit :)
Ten eerste heb ik een tijd lang veel red bull gedronken maar door de gevolgen daarvan ben ik zoveel minder gaan drinken dat ik nu weet wat (geniet maar drink met mate) inhoud.
Ten 2e ik heb in mijn leven te veel risico,s genomen en sinds ik een zoontje heb denk ik wel 2 keer na wat ik doen.

Maar weet je je moet ook zelf maar weten wat je doet alleen je hoeft het gevaar niet op te zoeken.
Ja idd je kunt over straat overreden worden of van de trap afvallen of wat dan ook maar je hoeft het niet op te zoeken lijkt me toch.

Van mij part slik je tig pillen op een avond what the fuck alleen je ziet nu wel wat er kan gebeuren.
Kun je idd als ouders je kind begraven omdat het dacht he ik slik ff een pilletje ik wil dat is ervaren nou STOER he :(
En dat red bull niet het beste is weet iedereen das niet niet met te veel suiker en het andere wat erin zit.

Maar die pilletjes das goed :( daar word je vrolijk van.
Uitspraak van Renton op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:04:
Als je voor de XTC een laagdrempelig systeem van testen (op feesten/festivals) waar ze de xtc nemen creëert dan voorkom je hopelijk dat je zelf je eigen kind van 16 mag gaan begraven (ook kort door de bocht maar dan zie je mss het gebrek aan argumenten van je reactie)


Tja, dat was er jaren lang. Vanaf de midden jaren 90 kon je op elk feest je dope laten testen. Prima oplossing! Maar dat mag nergens meer. En dat is een erg slechte zaak.
Pillen testen op feesten moeten ze gewoon weer doen. Was super. Maar gezien we een politie staat worden, waar niets mag....
Uitspraak van New Life op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:11:
Dat is echt niet nodig je kan er ook je pil heen sturen ( voor de dummy's niet via de mail) onder vermelding van test en je 06 nummer


Uitspraak van New Life op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:11:
Dat is echt niet nodig je kan er ook je pil heen sturen ( voor de dummy's niet via de mail) onder vermelding van test en je 06 nummer


Dat is allemaal heel mooi maar je ziet dat dit in de praktijk te wensen over laat. Vaak is het ook een 'on spot' beslissing die wordt genomen waarbij allerlei factoren meespelen. Maar ook met testen op feesten zullen er altijd nog excessen zijn. De winsten zijn groot en de risico's voor de volksgezondheid zullen de meeste pillendraaiers worst zijn. Ik denk wel dat door een minder repressief beleid naar de gebruikers te voeren je zorgt voor meer mogelijkheden voor organisaties van feesten om testen en voorlichting te ontwikkelen.

Het is een gezamenlijk/maatschappelijk probleem dat je m.i. niet oplost zoals onze hoog bejaarde Minister van Justitie nu probeert te doen.
Uitspraak van Dieselgozah op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:19:
Vind je? Mensen willen XTC gebruiken.. Je kan er dan voor kiezen of om te gokken dat het schone pillen zijn. Of de moeite doen om ze ergens te laten testen. Het is het een of het ander.

Zij kiezen ervoor dat het teveel gedoe is om een eind te rijden om ze te laten testen. Dan kiezen ze er dus ook voor om een pil te nemen waar misschien rotzooi inzit :)


Wat ik met name wilde aangeven is dat:

A. mensen op bepaalde leeftijd vaak de gevolgen van hun keuze niet kunnen overzien en dat ik je opmerking daarom wat kort door de bocht vond.

B. door het beleid van de overheid de drempel om het te laten testen is verhoogd in vergelijking met een aantal jaren geleden. Dit terugdraaien lijkt mij een zinvol gegeven.
En dan dit nog voor de gebruikers van "dat wist ik niet" je kan ook zelf testen , als je een pil van ca 3 euro kan kopen bestel dan ook gelijkt voor 27 euro 10 pillen tester (het is maar een TIP)

http://azarius.nl/lifestyle/drug_tests/ez-test-ecstasy/
Leer dus :
Vertrouw niemand en laat altijd testen! Veel mensen zijn daar te lui voor en denken "ik neem wel een halfje en wacht af" dan bevalt ie wel en denk je mooi hij is goed :) dus knal je de tweede helft er in.
Je gaat dus af op de werking die je van een normale pil gewend bent waar voornamelijk MDMA en af en toe een beetje speed bij zit.

(stel je pilletje die je net gekocht hebt bevat 90 mg mdma en 30 mg pmma)
Mocht je nou zware jongens rond de 200mg gewend zijn en je vind die ene pil die je net gekocht hebt een beetje lichtjes dan denk je van mwaa ik neem er gewoon nog 1.
Wat gebeurt er dan ? een uur na inname: "je gaat" naar eigen zeggen "lekker" en na een uurtje of 4 wordt de werking minder ( je bent die 4 uur lang heerlijk gegaan en je hebt nergens last van gehad)
na 4 uur : de mdma begint uit te werken en op dit zelfde moment begint de pmma op te komen, vanwege de "overdosis" pmma zul je niet lekker worden en daarna ga je in razend tempo achteruit en zul je als de wiedeweer naar een arts moeten ( die als je mazzel hebt je leven nog kan redden )

Ik heb een keer groene Number one's gekocht en daar zat 70mg MDMA en 20mg PMMA in (dit heeft het testcentrum onderzocht) wat was ik blij dat ik die krengen heb laten testen!

Wat veel mensen niet weten van PMMA is het volgende:
PMMA begint in tegenstelling tot MDMA pas na een aantal uren te werken ( in theorie zou de PMMA dus moeten gaan werken zodra de MDMA uitwerkt )
pmma geeft ongeveer de zelfde effecten als MDMA alleen er is 1 groot verschil : MDMA wordt door je lichaam in enorme hoeveelheid niet gezien als vergif
Alcohol bijvoorbeeld wel (drink jij zo enorm veel dat je over een bepaalde waarde van alcohol in je bloed zit dan ziet jou lichaam dit als een gif en kan je doodgaan)
Voor PMMA geld dat nog veel sterker, volgens (wat er tot nu toe is onderzocht) zou een dosis van 53mg PMMA al dodelijk zijn.

Stop dus niet zomaar iets in je mond zonder dat je weet wat het is, elke pil kan je slikken, sommigen maar 1 keer!
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:21:
Ten eerste heb ik een tijd lang veel red bull gedronken maar door de gevolgen daarvan ben ik zoveel minder gaan drinken dat ik nu weet wat (geniet maar drink met mate) inhoud.
Ten 2e ik heb in mijn leven te veel risico,s genomen en sinds ik een zoontje heb denk ik wel 2 keer na wat ik doen.

Maar weet je je moet ook zelf maar weten wat je doet alleen je hoeft het gevaar niet op te zoeken.
Ja idd je kunt over straat overreden worden of van de trap afvallen of wat dan ook maar je hoeft het niet op te zoeken lijkt me toch.

Van mij part slik je tig pillen op een avond what the fuck alleen je ziet nu wel wat er kan gebeuren.
Kun je idd als ouders je kind begraven omdat het dacht he ik slik ff een pilletje ik wil dat is ervaren nou STOER he :(


Hiermee geef je mijn argument extra kracht. Je hebt , zoals je zelf zegt, veel risico's genomen toen je jonger was en nu je een zoontje hebt (gefeliciteerd overigens) denk je wel 2x na. Dat is dus precies mijn punt. Als je jong bent kan je vaak die gevolgen niet overzien, ze zullen dus altijd blijven experimenteren, dus als wij (overheid, samenleving) ervoor zorgen dat je iig je pillen op een feest kan testen en de gebruiker uit het verdomhoekje haalt. Dat kan er misschien voor zorgen dat er 1 kind minder begraven wordt en dat is al winst.
Het meisje wat dit weekend overleden is, was een goede vriendin van een maat van mij.
Heb hem toevallig net gesproken, ze heeft geen roze pil met een omgekeerd vraagteken genomen, maar een paarse Lamborghini!
Blijkbaar zitten er hiervan ook al tussen met PMMA, want de testuitslag heeft uitgewezen dat er PMMA in zit!
Dus laat altijd alles testen!!
Uitspraak van Renton op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:33:
A. mensen op bepaalde leeftijd vaak de gevolgen van hun keuze niet kunnen overzien en dat ik je opmerking daarom wat kort door de bocht vond.

Dat kan en mag jij vinden! Echter maak jij mij niet wijs dat iemand van 16 niet weet wat de gevolgen zijn! De 16 jarige van nu zijn zowat de 20 jarige van toen! Anyway het is mijn mening ;)
Uitspraak van Soundmasher op dinsdag 27 augustus 2013 om 18:04:
Het meisje wat dit weekend overleden is, was een goede vriendin van een maat van mij.
Heb hem toevallig net gesproken, ze heeft geen roze pil met een omgekeerd vraagteken genomen, maar een paarse Lamborghini!
Blijkbaar zitten er hiervan ook al tussen met PMMA, want de testuitslag heeft uitgewezen dat er PMMA in zit!
Dus laat altijd alles testen!!


Hele zomer gebruikt, nergens last van gehad.
Uitspraak van Bremmo op dinsdag 27 augustus 2013 om 18:18:
Hele zomer gebruikt, nergens last van gehad.


Dat wilt niet zeggen dat elke pil hetzelfde is, al kijk je alleen al op pillreports zie je dat er van de zelfde pillen soms wel verschillende drukken zijn geweest (of hoe je het ook noemt).

Wat ik nu ga proberen is zo foute Lamborghini weten te bemachtigen, meenemen naar een testcentrum en uitslag posten om zo mensen te kunnen waarschuwen.

Want in de media staat nu alle aandacht op die ene roze pil, maar ben zeker van mening dat er veel meer slechte xtc in omloop is!
De paarse lambo is niet vervuild. Een 16jarig meisje aan xtc. Hoe triest het ook is. Denk dat die 200mg teveel waren voor haar en ik sluit een combinatie met drank ook niet uit.
Uitspraak van Pepsi. op dinsdag 27 augustus 2013 om 18:39:
De paarse lambo is niet vervuild. Een 16jarig meisje aan xtc. Hoe triest het ook is. Denk dat die 200mg teveel waren voor haar en ik sluit een combinatie met drank ook niet uit.


Toch is PMMA de doodsoorzaak.
Mijn maat vindt het zelf ook nog steeds vreemd!

Dus hou iedereen op de hoogte via het forum!
Uitspraak van Renton op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:30:
Uiteraard zijn er de testcentra maar dat vinden veel jongeren gewoon teveel gedoe.


eigen probleem dus

Uitspraak van Tja B) op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:48:
Testcentra zijn handig, maar niet op veel plekken. Er zullen weinig mensen zijn die een uur gaan reizen om een pil te testen.


Uhm, via de post...
laatste aanpassing
Uitspraak van Soundmasher op dinsdag 27 augustus 2013 om 18:49:
Toch is PMMA de doodsoorzaak.
Mijn maat vindt het zelf ook nog steeds vreemd!

Dus hou iedereen op de hoogte via het forum!


De lambo is misschien wel de meest genuttigde pil van het laatste half jaar ofzo. Als er dan maar 1 slachtoffer is, vind ik dit wel vreemd. Ik zou in iedergeval niet zomaar roepen dat het een lambo is. Dit is zonder bewijs bangmakerij
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:45:
Ja idd gebruik niks heb je ook geen gekut hiermee


Jij denkt zeker dat je kans maakt op de Facking nobelprijs met je opmerking(en) hier zeker he:loser: als je er geen snoep van heb gegeten kan je beter niet reageren hier:loser:
Uitspraak van Soundmasher op dinsdag 27 augustus 2013 om 18:04:
Het meisje wat dit weekend overleden is, was een goede vriendin van een maat van mij.
Heb hem toevallig net gesproken, ze heeft geen roze pil met een omgekeerd vraagteken genomen, maar een paarse Lamborghini!
Blijkbaar zitten er hiervan ook al tussen met PMMA, want de testuitslag heeft uitgewezen dat er PMMA in zit!
Dus laat altijd alles testen!!


leef nog steeds vanaf thunderdome ;)
legaliseren is een oplossing om dit soort dingen te voorkomen...
zo voorkom je aan te kort aan mdma waardoor ze rotzooi er in gaan gooien.

http://nos.nl/artikel/543244-grootste-drugslab-europa-ontdekt.html

dus dit soort dingen niet meer oprollen
en legaliseren lijkt me een goede oplossing.
zo hebben ze ook een beetje meer de controle over van hoe en wat er gebeurt.

er overlijden meer mensen jaarlijks aan alcohol dan aan xtc.
Laat gewoon je fucking pil testen en als hij goed is geniet er lekker van!

Zo moeilijk kan het niet zijn lijkt me
Ik gebruik ook niet maar dat is nog geen rede om te roepen dat het haar eigen schuld is..
Zal je kind maar wezen..
Tis altijd oppassen met wat je gebruikt en als je t niet vertrouwt gewoon niet doen..
Liever keer niet dan dat het je laatste ooit is.
Legaliseren heft het probleem niet op maar er is gewoon meer zicht op.
Overigens gaan er idd van de alcohol meer mensen dood en daar doet de overheid ook bar weinig aan.
Uitspraak van GabberPinda4Life op dinsdag 27 augustus 2013 om 19:15:
Jij denkt zeker dat je kans maakt op de Facking nobelprijs met je opmerking(en) hier zeker he:loser: als je er geen snoep van heb gegeten kan je beter niet reageren hier:loser:


whahahahaha jij bent er 1 naar mn hart met je opmerkingen! ;-)

Maar jongens laten we mekaar hier niet voor rotte vis uitmaken. Leven en laten leven toch?!?!?
Wie wil gebruiken doet dat, wie niet ook best. 't Enige wat je kan doen bij gebruikers is ze waarschuwen(tot op zekere hoogte en niet doordrammen zoals sommige.................(ik noem geen namen:X)). Ze moeten het zelf ondervinden, zo werkt dat nu eenmaal!!! Braaf luisteren is ook niet 1 van mijn sterkste kanten zeg maar............dus ga je wel es op je bakkes.........risico van het vak om het maar zo te noemen.
Uitspraak van Dieselgozah op dinsdag 27 augustus 2013 om 18:10:
Dat kan en mag jij vinden! Echter maak jij mij niet wijs dat iemand van 16 niet weet wat de gevolgen zijn! De 16 jarige van nu zijn zowat de 20 jarige van toen! Anyway het is mijn mening ;)


haha jij overschat de 16-jarigen wel zeg! Er zijn er zoooooveel die dat niet (goed) weten. Hetzelfde verhaal geldt overigens ook voor nog veel meer andere dingen. Een voorbeeld: SOA's.
Natuurlijk zou je de gevolgen moeten weten als je ergens aan begint, maar dat is niet de realiteit. Verder, ook al weet je het, de kans op een verkeerde pil is klein en velen nemen dit risico.
Waarom maken mensen in godsnaam zo'n pil.......
 
Artiest Xim
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:52:
ik kom toch echt voor de muziek en daar heb ik echt geen pilletje bij nodig
je ziet het nu wat er kan gebeuren

Voor of tegen drugs. Het gevaar van een klein vervuild pilletje of een ongeluk in een klein hoekje. Het leven is 1 grote overlevingstocht. Ben jij degene die pech hebt en overlijdt door drugs, drank, verkeersongeluk, leeghoofdig agressief volk enzovoort dan ga je gewoon de pijp uit.

Als je ziet hoeveel drugs er ter wereld wel niet gebruikt wordt dan valt het allemaal wel mee met de ernstige gevolgen. En relevant op dit onderwerp is een XTC-pil toch wel het beste jongetje van de klas. En ja, alcohol en tabak nog veel erger. De groei van het aantal mensen op deze planeet is nog erger. Dus ja.
Vreet elk weekend een pil en je bent er op een gegeven moment klaar mee. Dat zie ik bijvoorbeeld een veel drinkend niet doen.

Enzovoort, enzovoort! Ik respecteer ieders mening maar vind een reactie van 'gebruik niks en heb je ook geen gekut ermee' wat simpel geredeneerd.

1 geluk, zijn genoeg goede pillen op de markt.:doetiewoep:
Hou elkaar in de gaten en maak vooral een hoop lol. Met of zonder drugs, als je eind is gekomen door wat dan ook als oorzaak dan is het gewoon klaar.
laatste aanpassing
Jongens niet oordelen het gaat hier over een waarschuwing die mogelijk levens redden kan en niet om jullie mening die niet gebaseerd is op de werkelijkheid maar puur op beleving. De hersenen van jongeren ontwikkelen zich nog tot 24 jaar. Wat inhoudt dat ze hun beslissingen nog niet goed kunnen overzien. Heb aub respect en begrip voor elkaar.
 
Uitspraak van Soundmasher op dinsdag 27 augustus 2013 om 18:34:
Wat ik nu ga proberen is zo foute Lamborghini weten te bemachtigen, meenemen naar een testcentrum en uitslag posten om zo mensen te kunnen waarschuwen.

Want in de media staat nu alle aandacht op die ene roze pil, maar ben zeker van mening dat er veel meer slechte xtc in omloop is!

Goed bezig kerel.(Y)

At last: R.I.P. voor de overledene.
WEET,....WAT JE EET :honger:
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:21:
Van mij part slik je tig pillen op een avond what the fuck alleen je ziet nu wel wat er kan gebeuren.
Kun je idd als ouders je kind begraven omdat het dacht he ik slik ff een pilletje ik wil dat is ervaren nou STOER he :(


Je snapt het punt niet. Het gaat er om, dat de pillen die verkocht worden soms niet goed zijn, en niet of dat mensen het wel of niet moeten nemen!
Testen moet gemakkelijk kunnen en gebruik heb je verder zelf in de hand.
Aantal doden door pillen waar wel MDMA in zit is gering. Er zijn zowaar alleen doden door vervuilde pillen. dus schijnbaar snap je het punt niet. Met slikken is niks mis mee :)
Legaliseren en testplekken op feesten ben ik helemaal voor. Waar zijn de tijden gebleven dat je die pillen gewoon nog kan laten testen op het feest zelf!?
Uiteraard staat dat je vrij maar het is een aanname en de geschiedenis leert ons dat jongeren die gevolgen niet overzien. Anyway, laten we hopen dat het zo min mogelijk gebeurt en de overheid een productievere houding aanneemt.
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:52:
ik kom toch echt voor de muziek en daar heb ik echt geen pilletje bij nodig
je ziet het nu wat er kan gebeuren


met is wel een paar tandjes leuker gezelliger en gekker
 
Werkzaam bij Pservice
Artiest {SHOWLIST artist 54629, 78775}
Uitspraak van Renton op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:09:
Maar aangezien jij kennelijk nooit risico what so ever in je leven hebt genomen is het lekker makkelijk om er een paar one liners in te gooien.


Het verschil is dat de risico's bij het gebruiken van bepaalde drugs groter zijn dan op een vliegtuig stappen... en je hebt er stukken meer invloed op (want jij neemt de beslissing om die - in dit geval - pil te slikken)

De discussie van wel of niet gebruiken bla bla is oneindig en iedereen heeft er zijn mening wel over (in mijn geval is die blijf er lekker vanaf.. ik heb tig keer zo veel plezier als iemand met een pilletje op, hangt gewoon van de persoon af)
Wat wel zo is, zorg ervoor dat niet elk 16jarig meisje/jongen zo maar aan die pillen kan komen zonder er goed over te hebben nagedacht, ik neem die lullo die dat meisje die pil bezorgd het veel meer kwalijk
Uitspraak van Tja B) op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:48:
Mis je ook een hoop fun!


onzin! als je niet weet wat het is mis je ook niks!

laatste 10 jaar is er veel rotzooi op de xtc markt, eerst was het mccp, en nu pmma, de echte mdma grondstoffen worden geprobeerd na te maken
maar veel mensen weten geen eens wat ze echt in nemen, slechte zaak! vroeger kon je er wel van op aan dat een pil goed was, maar tegenwoordig is volgens mij heel veel vervuild, het is en blijft een risico, niet alleen bij de tabletten in bovenstaand bericht, maar zo zijn er vast veel meer, laat een tablet testen voor dat je het in neemt! Ik hoor nog wel eens om me heen mensen "stoer praten over de driehoekjes" maar een tabletje met Mitsubishi teken is niet dezelfde als vroeger!
Uitspraak van Daaantje op dinsdag 27 augustus 2013 om 21:04:
Waarom maken mensen in godsnaam zo'n pil.......


dat blijft ok maar in mijn kop rondspoken

je gaat toch geen 1.000.000 pillen drukken die zwaar dodelijk zijn, wat bezielt je?
trouwens, liever een MDMA kristalletje :)
Uitspraak van New Life op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:11:
je pil heen sturen


Ik denk dat de meeste van 16 dat indd niet weten of het niet zullen opsturen, omdat ze bang zijn gepakt te worden om een manier door hun ouders.
Ter plaatsen op feest testen zou top zijn.
Meerdere testcentra door nederland zou voor ons denk ik ook heel handig zijn, hoop mensen zullen dan wel overwegen hem weg te brengen.
Uitspraak van Psychonaut op dinsdag 27 augustus 2013 om 18:56:
Uhm, via de post...


Ik wist serieus niet dat dat een optie is!
Artiest {SHOWLIST artist 60869, 28013}
Uitspraak van Scorrupt op woensdag 28 augustus 2013 om 01:12:
dat blijft ok maar in mijn kop rondspoken

je gaat toch geen 1.000.000 pillen drukken die zwaar dodelijk zijn, wat bezielt je?


Dat wat zo'n beetje de hele wereld bezielt! It's all about the money.
Of het nou ten kosten van dieren de natuur of ons zelf gaat is allang niet meer belangrijk.
Uitspraak van inactief op dinsdag 27 augustus 2013 om 23:41:
ik heb tig keer zo veel plezier als iemand met een pilletje op


Dat weet je niet. Tenzij je wel eens een pilletje gebruikt hebt.
Een pilletje gebruiken doe je op eigen risico. Als 16 jarige houdt je van risico's. Je denkt niet na over de gevolgen. Het gevoel is geweldig maar na een hele tijd ook niet meer. Als je ouder bent en je neemt af en toe iets zul je alerter zijn. Je zult de moeite nemen om te laten testen...voor een mooi avond uit. Doe je dit niet is het je eigen verantwoordelijkheid. Dat heeft niks te maken met een ongeluk. Wat een domme uitspraak! Zoiets overkomt je. Slikken doe jezelf en bewust. Voorlichting op school mag wel meer. Gebruiken blijft toch altijd! Maar het zal je kind zijn.
wanneer leren mensen nou eens te feesten zonder drugs..?? Je hebt echt geen drugs nodig om een leuke avond te hebben.. Drugs maakt je een ander persoon, dat wil je toch niet?
Het is wel duidelijk dat er een aantal reageeders vanuit een onderbuik gevoel reageren op dit stukje forum. Dit getuigt van de mate van intelligentie. Heel handig voor those who also watching and Reading. Hopenlijk heeft de maker van de poisen pils ook een zeer laag iq.
Er zijn momenteel ook hele zuivere met zorg en passie voor fun gemaakte sprokkels. Er is een heuze concurrentie strijdt gaande! Het grootste gros pressers gaat voor makkelijk en snel veel geld maken. Vandaar dat het ze niet zo veel uitmaakt wat en vooral hoeveel werkzame stoffen er in gaan.ook de algehele kwaliteit is matig tot slecht. De getoonde pil met omgekeerd vraagteken ziet er op het eerste oog al zeer belabberd uit! Een pil gemaakt voor fun ziet er over het algemeen heel gedetailleerd en netjes uit. Desondanks is het effect ook zeer afhankelijk van de staat waarin je zelf verkeerd,endus altijd een eigen risico. Een lang verhaal kort: TAKE CARE AND BE SAFE!  INFO BRON: P.R. + B.V.Z +TR.I.
laatste aanpassing
Uitspraak van Scorrupt op woensdag 28 augustus 2013 om 01:12:
Waarom maken mensen in godsnaam zo'n pil.......
dat blijft ok maar in mijn kop rondspoken

je gaat toch geen 1.000.000 pillen drukken die zwaar dodelijk zijn, wat bezielt je?


Producent denkt er misschien wel net zo makkelijk over als de slikker van een ongeteste pil.....
Zal zo´n vaart niet lopen.....

Mik er een lage dosis PMMA doorheen en niemand merkt er wat van......totdat je net ff niet lekker mengt en er een hoog gedoseerde PMMA pil van de pers rolt en een onervaren gebruiker deze pil treft met alle gevolgen van dien.

Wat zou het mooi zijn als iedereen zijn verantwoordelijkheid zou nemen, Producent voorop (het lijkt me dat je kwaliteit wil maken en leveren gooi desnoods de prijs omhoog als je niet meer uitlomt) gevolgd door de overheid die zo mooi predikt over de volksgezondheid... en ondertussen wel rekening houd in de begroting met accijns op tabak en alcohol en weigert pillen te testen op feesten.
Als laatste de consument die toch ook de mogelijkheden heeft om er achter te komen wat hij in neemt voorhet daadwerkelijk in te nemen.

XTC is er nu eenmaal en NL is er groot in/mee geworden kan de regering wel net doen of het er niet is maar ze zouden beter de burgers beschermen.
Alcohol en tabak dienen ook aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Nederland neem het voortouw.... Canabis word ook zolangzaam aan ook geaccepteerd. In de jaren 90 waren de VS zo tegen ons liberale beleid en nu voeren ze hun eigen varianten in verschillende staten. Nu volgen ook andere landen.

Korte samenvatting: ¨Neem je verantwoordelijkheid!¨
Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 28 augustus 2013 om 12:00:
Drugs maakt je een ander persoon, dat wil je toch niet?


Nee Alcohol is lekker , Sprak 2 weken geleden een POLITIEAGENT bij Beach Club Vroeger zijn citaat ""Ik heb liever 2500 man met een pilletje op dan 300 man op Alcohol""
Waarom omdat mensen op alcohol niet te temmen zijn onverantwoord agressief fandalisten ongehoorzaam en niet meer weten wat ze doen
Mensen met een pilletje zijn gezellig en niet moeilijk ( tja zo ervaar ik het zelf ook )
Uitspraak van New Life op woensdag 28 augustus 2013 om 14:40:
Nee Alcohol is lekker , Sprak 2 weken geleden een POLITIEAGENT bij Beach Club Vroeger zijn citaat ""Ik heb liever 2500 man met een pilletje op dan 300 man op Alcohol""
Waarom omdat mensen op alcohol niet te temmen zijn onverantwoord agressief fandalisten ongehoorzaam en niet meer weten wat ze doen
Mensen met een pilletje zijn gezellig en niet moeilijk ( tja zo ervaar ik het zelf ook )


ieder zn ding... ik heb beiden niet nodig om een leuk feestje te hebben!
Uitspraak van RAW therapie op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:52:
Dat is wel zo gelul met mis je ook ook een hoop fun :(:(:(

ik kom toch echt voor de muziek en daar heb ik echt geen pilletje bij nodig
je ziet het nu wat er kan gebeuren


Heilig boontje ;)
niet mouwen maar kouwen !
Legaliseren met die handel. Wie pakt die pakt en wie nie pakt pakt niet. En goeie impuls voor de economie
Uitspraak van New Life op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:11:
Dat is echt niet nodig je kan er ook je pil heen sturen ( voor de dummy's niet via de mail) onder vermelding van test en je 06 nummer


en hoe werkt dit met poeders?
Uitspraak van Richard. op woensdag 28 augustus 2013 om 17:31:
en hoe werkt dit met poeders?


Precies het zelfde mee sturen is een stripzakje (maar dit kon je vast zelf wel bedenken)
Gewoon heel simpel je gezonde verstand gebruiken... En als er iemand niet mee om kan gaan, geef m n schop onder zn kloten en zeg doe maar ff rustig aan!!

T heeft echt geen nut om 3 pillen op n feest te gebruiken, en al helemaal niet om je daarbij nog naar de klote te zuipen.. Leker of het 1 of het ander!
Uitspraak van Nubby op woensdag 28 augustus 2013 om 21:26:
T heeft echt geen nut om 3 pillen op n feest te gebruiken,


Gelukkig dat er ook jongeren zijn die het wel snappen en hun verantwoording kennen
Wat n hele discussie zo...
het is heel triest voor het meisje en de familie!

Maar mensen die niet weten hoe t is om wat op te hebben kunnen niet echt oordelen of t leuker is of niet!

Het maakt mijn feestje echt stuk leuker! Heerlijk ff je verstand op nul en gaan! Ieder zijn ding..

Sommige lichamen zijn nou eenmaal zwakker en dan kan het hart de druk niet aan! T is triest maar ze is niet de eerste die is overleden aan de pillen en er zullen er ook nog wel n aantal volgen helaas..

dus gewoon verantwoordelijk ermee omgaan is wel n priorteit.. maar als je alles moet laten staan waar je dood aan kan gaan, heb je wel n heel saai leven denk..
Uitspraak van New Life op woensdag 28 augustus 2013 om 19:44:
Precies het zelfde mee sturen is een stripzakje (maar dit kon je vast zelf wel bedenken)


Bedankt! :)
 
Artiest Systemcode
ze zijn wel veel in de omloop ja heb ik gezien slechte pillen idd 5 euro en je bent dood met zon pill nou dus niet goed ik kijk altijd uit wat ik slik
Uitspraak van xxjuudxx op donderdag 29 augustus 2013 om 01:10:
maar als je alles moet laten staan waar je dood aan kan gaan, heb je wel n heel saai leven denk..


Dat heb jij heel mooi omschreven Judith (Y)
Artiest {SHOWLIST artist 169295, 68437, 59028, 53364, 60556}
Uitspraak van Scorrupt op woensdag 28 augustus 2013 om 01:12:
je gaat toch geen 1.000.000 pillen drukken die zwaar dodelijk zijn, wat bezielt je?


Uitspraak van Heisenberg op woensdag 28 augustus 2013 om 12:14:
Producent denkt er misschien wel net zo makkelijk over als de slikker van een ongeteste pil.....
Zal zo´n vaart niet lopen.....

Mik er een lage dosis PMMA doorheen en niemand merkt er wat van......totdat je net ff niet lekker mengt en er een hoog gedoseerde PMMA pil van de pers rolt en een onervaren gebruiker deze pil treft met alle gevolgen van dien.


Nou die heb je wel zeker. Kijk maar bijvoorbeeld naar de jaren 90, waar in een bepaalde periode ook van extremen die anti nieuwe jeugd, gabbers et cetera waren. Pillen met gif en ga zo maar door er door heen. Gebeurt nog steeds. Jammer is dat...


En trouwens het gaat niet om dat het een laag gedoseerde PMMA pil is, maar dat men omdat het zo lang duurt geneigd is om snel meer te nemen. Daarnaast zijn de bijwerkingen ook extremer, zo als nog sneller last van uitdroging als ik me niet vergis. Tel dat bij elkaar op en het gaat loos.

Hoorde het van mijn ouder over Lowlands. Jammer is dat weer om te horen. Als iemand wil gebruiken of niet, laat mensen die keuze voor hun zelf maken, maar geef ze dan niet 'echte' troep wat gewoon stukken levensgevaarlijker is.

Uitspraak van xxjuudxx op donderdag 29 augustus 2013 om 01:10:
Wat n hele discussie zo...
het is heel triest voor het meisje en de familie!


Zonde idd en gewoon jammer dat het zo moet gaan.
Uitspraak van Daaantje op dinsdag 27 augustus 2013 om 21:04:
Waarom maken mensen in godsnaam zo'n pil.......


Ja dat vraag ik me ook af...hebben die geen geweten..en ook ik ben moeder van een 16 jarige en 18 jarige en waarschuw hun altijd om niks van een vreemde aan te nemen..maar zeg nooit nooit ik zelf ben ook jong geweest en deed ook dingen die ik niet mocht...dus ik vind het raar om te zeggen dat een 16 jarige al volwassen genoeg is...het kan ook een ouder iemand gebeuren..Ik ben er ook voor om op feesten weer pillen te laten testen...en ook om veel meer te waarschuwen op feesten waar toch meer jongere komen..want ook ik ben een moeder..


Uitspraak van xxjuudxx op donderdag 29 augustus 2013 om 01:10:
Wat n hele discussie zo...
het is heel triest voor het meisje en de familie!


Dat is het ook,heel erg om zo je kind te verliezen die net haar diploma had gehaald
en in de bloei van haar leven is...
Uitspraak van Daaantje op dinsdag 27 augustus 2013 om 21:04:
Waarom maken mensen in godsnaam zo'n pil.......


Ja onbegrijpelijk. Keihard aanpakken. Jarenlang de gevangenis in.

Anderzijds hoogste tijd dat de zinloze bestrijding gestopt (prijzen al jaren stabiel & genoeg aanbod) gaat worden en dit soort drugs gelegaliseerd gaat worden.
laatste aanpassing
Uitspraak van Tja B) op dinsdag 27 augustus 2013 om 16:55:
Als je de straat oversteekt kun je ook doodgereden worden.

je neemt de woorden uit m´n mond :')

moraalridder gezeik. pillen zijn fun. anders deden niet zoveel mensen het. deal with it :)
Pfff..... iedereen voor zich weten idd wie wat doet...... maar 1 ding weet ik zeker. Moet je kijken wat voor medicijnen legaal zijn en die slecht voor je zijn. Ik heb nooit last van mijn darmen (en dan bedoel ik ja.... wat eruit komt :-) Toen ik diclovenac moest slikken tegen de pijn bij mijn carpaal tunnel syndroom had ik constante buikpijn en zat ik om de haverklap op de wc... Dus tja... dat mag je er wel officieel allemaal ingooien. Legaliseren is idd een oplossing. Moet je kijken wat diverse volkeren niet allemaal doen met de dingen uit de natuur waar je high van wordt. Laat ze lekker. Zolang mensen het met mate doen en normaal kunnen functioneren dan moeten ze dat zelf weten. Het is anders als men verslavingsgevoellig is. Maar dat kan ook met alcohol dus. Alcohol is idd ook slecht voor je en dat is ook legaal. En ook daarvan bepaal je hoeveel je erin gooit. Ik ben nooit meer gaan drinken omdat ik reclame op de tv zag ervan. Iets wat niet mag is aantrekkelijk zeggen ze wel eens... en dat is ook zo. Moet je kijken hoeveel alcoholisten er in skandinavie zijn ondanks dat de drank zo duur is, mensen drinken toch wel. Mijn ex is Amerikaan en die kwam ook altijd aan zijn drank toen hij jonger was en niet mocht drinken. Laat je toch gewoon iemand anders kopen, zo makkelijk gaat dat.