Partyflock
 
­ Nederland

Strobe vs Strictly Techno

gepubliceerd door , op
Op 13 juli a.s is het dan eindelijk zover en slaan de Rotterdamse organisaties Strictly Techno en Strobe de handen ineen. Waar Strictly Techno de laatste editie nog Tommy Four Seven achter de decks had en Strobe Detroit Techno Militia en Mr. Jones presenteerde, doen beide organisaties het dit keer zonder buitenlandse namen. Honderd procent lokaal zogezegd, de mannen doen het namelijk gewoon zelf. Strobe brengt u Patriarch Conflicts en Drijfhout. Strictly Techno vaardigt Flink en Bas Mooy af. Al met al een regelrechte clash van oud en nieuw, veteranen versus talent, maar vooral een bikkelharde line-up en 'opgestroopte-mouwen'-techno pur sang.

Rotterdam heeft in de loop der jaren een waslijst aan techno-initiatieven en organisaties zien komen en gaan. Strictly Techno is de langslopende techno-avond in Rotterdam en rockt al sinds 1995 de rauwe kelders, massieve bunkers en donkere kerkers van de Maasstad. Zij brengen al bijna twee decennia een constante stroom aan pure techno voor de liefhebbers: rammelend, rollend, indringend, diep, beukend en sowieso altijd gericht op de dansvloer.

Binnen de geschiedenis en filosofie van van Strictly Techno is er altijd in ruime mate aandacht geweest voor het brengen van vers bloed, nieuwe talent en vooral een focus op het lokale element wat dat betreft. Strictly Techno liet elk jaar meerdere jonge honden debuteren en heeft dat tot op heden hoog in het vaandel staan. Enkele jaren geleden kwamen ze in contact met de mannen van Rotterdam Ondergronds Talent. Organisatoren en residents Drijfhout, Rachid Prins en Justin Patti stonden inmiddels alledrie al een keer op het podium van Strictly Techno. In januari van dit jaar startten zij met hun Strobe concept in Perron.

Na het succes van de eerste twee Strobe edities en de eerdere flirt van beide organisaties tijdens Container Fest vorig jaar, was het idee voor een samenwerking snel geboren. Voor wie ooit Strictly Techno bezocht of de afgelopen twee edities bij Strobe geweest is en het publiek heeft zien rocken tot de laatste beat, is er geen twijfel dat dit een legendarisch avondje gaat worden. Tel daar een blazend Funktion 1 sound systeem, een paar strobos, een duistere technobunker bij op en dan is het wel duidelijk waar het naartoe gaat. Waar Strobe en Strictly Techno elkaar kruisen gaat het sowieso stormen, onweren en vlammende beats regenen. Deze wil je niet missen en dat doe je dus ook niet.

Kaarten kosten in de voorverkoop €10 en zijn te krijgen bij koop tickets.

3 opmerkingen

Waarom altijd zo verdomde laat.
 
oh jongens wat heb ik hier super veel zin in!!!
Ik ga alles met de grond gelijk maken, owyeah!