Partyflock
 

Studio 80 host stage op Mysteryland

gepubliceerd door , op
Mysteryland, het grootste dance-festival van Nederland, viert op zaterdag 24 augustus zijn twintigjarige jubileum met een extra feestelijk programma. Hierbij horen een aantal nieuwe area's, waaronder een Studio 80 podium!

De line-up ademt ook helemaal de sfeer van de 80, een van de toonaangevende undergroundlocaties van Amsterdam, die dit jaar dan ook hoog eindigde in de DJ Mag Top 100 van beste internationale clubs. Bijna alle artiesten op het programma bewezen zich al eerder in de club op het Rembrandtplein: Steve Rachmad, Cassy, 2000 and One, Heidi, Homework, Raaf en Bram Fidder.

Alleen Tiga en Eats Everything debuteren op een 80-stage. De Canadese dj-producer maakte naam op de golven van de electro-rage van zo'n tien jaar geleden en scoorde toen grote hits met onder andere 'Hot In Here' en 'Sunglasses At Night'. Door zijn popsucces sneeuwde een andere kwaltiteit van Tiga enigszins onder, namelijk dat hij ook een uitmuntend techno-dj is. En dat is precies wat hij op de 80-stage zal laten zien.

De Amsterdamse technoheld Steve Rachmad draait op Mysteryland back to back met de Britse dj Cassy (resident van de Berlijnse Panoramabar), iets wat het duo het afgelopen jaar ook al een keer deed op Steve's eigen avond in Studio 80. Een onvergetelijke nacht, waar Steve & Cassy voor muzikaal vuurwerk zorgden.

Daniel Pearce, aka Eats Everything, is het afgelopen jaar internationaal als een komeet omhoog geschoten. De dj en producer uit Bristol 🇬🇧 beschikt over een unieke eigen sound, waarin elementen uit classic house, UK bass en Detroit techno tot een compleet nieuw geheel zijn gesmeed. Iedereen die Pearce' imponerende set op Mysteryland 2012 heeft kunnen aanschouwen, weet dat je hem echt moet checken.

De Canadese Heidi, maakte internationaal naam met haar Jackathon-feesten, waarmee ze door Europa toerde en ook Studio 80 aandeed. De meeste indruk maakte de goedlachse dj met de Nederlandse achternaam (Van den Amstel) echter heel recent, met haar set tijdens Amsterdam Dance Event (2012), waar ze met een mix van classic house en diepe acid de 80 compleet vermorzelde en het dak er af ging.

2000 and One mocht natuurlijk niet ontbreken op de 80-stage op Mysteryland, want deze pionier van de Amsterdamse house organiseert regelmatig feesten in Studio 80 rond zijn label 100% Pure. Bovendien bewees Hermelijn als afsluiter van Welcome to the Future 2012 dat zijn pompende techhouse de ultieme festivalmuziek is.

Homework is een van de grote namen van de Amsterdamse clubscene. Het dynamische duo draait regelmatig in Chicago Social Club en Studio 80, maar is bovendien internationaal zeer succesvol met kwaliteitsreleases op labels als Exploited en 2020Vision die steevast hoog in de Beatport (deep) house charts eindigen.

Raaf en Bram Fidder behoren tot de veelbelovende, nieuwste generatie Amsterdamse house-dj's: nog maar net twintig, maar wel met een volle agenda gigs: van de 80 tot Air en van Welcome to the Future tot KaterHolzig in Berlijn.

Ter verhoging van de algehele feestvreugde zal ook het kleurrijke elftal The Eclectic Eleven, bekend van hun extravagante TEE Party feesten, de Studio 80 area op Mysteryland opfleuren met hun aanwezigheid.

MC is Justin Verkijk, die eerder dit jaar al te zien en te horen was als Master of Ceremonies op het Diynamic-festival.

Studio 80 is erg trots op deze line-up en hoopt je dan ook op 24 augustus te zien! Kaarten zijn nog gewoon verkrijgbaar, maar wees er snel bij, want voor je het weet is het alweer uitverkocht!