Partyflock
 
­ Nederland

Zodiak Communes Tacnival 2013 laat haar wortels zien

gepubliceerd door , op
Zodiak Commune
10 juni 2013
Terwijl de naderende zomer een explosie van groen veroorzaakt, bloeit en groeit er ook achter de schermen van Zodiak Commune weer iets moois; Tacnival 2013 staat weer voor de deur, net als voorgaande jaren een onderscheidend, maar vooral intiem alternatief voor de massale zomerfestivals. En dat gewoon in hartje Eindhoven, op zaterdag 13 juli 2013 in het Temporary Art Centre (TAC).

Zodiak Commune – Tacnival 2013 belooft het weer een feest vol met nieuwe verrassingen te worden. De programmering staat weer als een boom, met nieuwe vertakkingen naar nog niet eerder verbonden organisaties en muziekstijlen die hun wortels eveneens diep in de underground verankerd hebben. 's Middags maak je in het Café en de tuin van TAC kennis met de gidsen die de ontdekkingsreis door het muzikale sprookjesbos genaamd Tacnival inluiden. Tussen de schaduwen verroert zich zo de experimentele hiphop-act DuisternikS en de bosnimf genaamd Dutchness of Sunken Cities brengt haar vertier daar waar zonnestralen het bladerdek doorbreken. Op elke minuut van je reis wordt je zo vergezeld door de lome beats en relaxte melodieën van jong talent en DJs die de weg hier al kennen als hun broekzak.

Naarmate de middag vordert ontvouwt zich in de Tapaszaal een moeras van bubbelende Braindance en Electronics onder een dikke laag zure mist. Hier gedijen de mannen van het Nijmeegse soundsystem Hug the System en het gelieerde netlabel Auxar op hun best. Verlies jezelf hier niet, er zijn nog meer ruimtes te verkennen. De door zure regen geteisterde Tuinzaal bijvoorbeeld, waar DJs en live-acts als PH3, Mononom en Bliksem de bodem om ploegen, de wortels van de underground blootleggend, bijgelicht in deze uitzinnige wildernis door de beelden van Dirty Soap Visuals. Als de avond valt opent ook de Schelp zich met golvende beats, ruisende hihats en andere geluiden die de hokjesgeest ver te buiten gaan. Treedt hier binnen in de wereld van Afterglow en Pixybox Visual Projects, waar het visuele het auditieve ontmoet en versterkt.

Naast twaalf uur lang de beste elektronische muziek, wordt je in de pop-up bioscoop van Dirty Soap Visuals mee op reis genomen in een wereld van korte filmpjes en animaties van onafhankelijke artiesten uit alle windstreken. En zo zijn er meer creatieve geesten die je tijdens Tacnival zullen verrassen met lekkere hapjes, gepimpte t-shirts en meer. Hou www.zodiakcommune.com en de bekende Zodiak Communities op onder andere Facebook en Twitter in de gaten voor de laatste informatie over de complete randprogrammering van Tacnival.

Hieronder het muzikale programma:



Voorverkoop: Dit jaar stelt de organisatie 303 kaarten beschikbaar in de voorverkoop. Kaarten kosten €10 (excl. fee) en zijn verkrijgbaar via Easyticket. De voorgaande edities waren nagenoeg uitverkocht, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Deurverkoop: Aan de deur op de dag zelf betaal je tot 18:00u eveneens €10 (incl. gratis welkomstdrankje). Maar let op; Vanaf 18:00u is de entree €12, vroege vogels zijn goedkoper uit!

3 opmerkingen

 
Yeah, da's weer eens wat anders dan anders, en toch net zoals de vorige keer! :bounce:
Zin an b)
Werkzaam bij DommelVallei
Artiest {SHOWLIST artist 120883, 12182}
Na het lezen van zo'n bikkelse aankondiging ook weer mega zin in gekregen dat getacnival :-p :baco: