Partyflock
 
­ Nederland

Pioneer en Loveland Festival op zoek naar DJ-talent

gepubliceerd door , op
Na jaren van succesvolle samenwerking slaan Pioneer en Loveland Festival ook dit jaar de handen ineen op zoek naar nieuw Nederlands DJ-talent. De winnaar wint niet alleen DJ-gear, maar hij of zij mag direct aan de slag op Loveland Festival. Volgens de organisatie is het dé beste manier om het DJ-vak tot in perfectie in de vingers te krijgen.

De Pioneer DJ Contest in zijn huidige vorm gaat alweer het derde jaar in. En ook dit jaar roepen Pioneer en Loveland Festival alle DJ's van Nederland op om zich in te schrijven. Meedoen is simpel en helemaal gratis. De DJ's kunnen een videomix van maximaal 20 minuten insturen waarop zij duidelijk zichtbaar aan het mixen zijn. Belangrijke onderdelen van de mix zijn de plaatkeuze in het genre techno, techhouse en house en een goede presentatie als artiest.

Uit alle inzendingen kiest de jury 40 mixen waarna het publiek op Facebook de besten mogen kiezen. Daarna verplaatst de contest zich naar vier steden waar de in totaal 12 uitverkorenen voor volle pleinen hun skills mogen tonen.

Pioneer DJ Tour
De Pioneer DJ Tour reist al sinds 2006 langs diverse steden op weg naar Loveland Festival. De keuze is dit jaar gevallen op Amsterdam, Leiden, Haarlem en als debutant in de tour: Arnhem. Tijdens de muziekkaravaan geven de beste Nederlandse DJ's acte de présence en moeten de aspirant-DJ's zich voor het eerst bewijzen voor een publiek.

De tour staat dit jaar in het teken van een nieuw in het leven geroepen goed doel. De bekendmaking van het nieuw opgerichte goede doel vindt binnenkort plaats, maar zal volledig in het teken staan van het brengen van muziek in het leven van iedereen die het zich niet kan veroorloven.

Draaien op Loveland Festival
Per stad kiest een deskundige jury één winnaar. Het strijdveld verplaatst zich daarna weer naar internet. Het is aan de DJ's om een remix te maken van een bestaande track. De deelnemers kunnen tijdens deze allesbeslissende laatste ronde nog een promocampagne opstarten om zo winnaar te worden van de Pioneer DJ Contest.

Voor de last man or woman standing is een plek vrijgehouden op de Pioneer DJ Underground stage van Loveland Festival tussen grote namen als Guy Gerber, Kollektiv Turmstrasse, Guy J, Robert Babicz en Arjuna Schiks. Het festival wordt dit jaar gehouden op 10 augustus in het prachtige Amsterdamse Sloterpark.

De inschrijving voor de contest is geopend. Meer informatie over de contest kan je hier<www.pioneer.nl/djcontest> vinden.



Agenda Pioneer DJ Contest
26 mei:Sluiting inschrijven contest
31 mei:Bekendmaking 40 deelnemers contest
28 juni:Pioneer DJ Tour Beursplein, Amsterdam
29 juni:Pioneer DJ Tour Stationsplein, Leiden
5 juli:Pioneer DJ Tour Grote Markt, Haarlem
6 juli:Pioneer DJ Tour Korenmarkt, Arnhem
15 juli:4 remixen deelnemers online
1 augustus:Bekendmaking winnaar Pioneer DJ Contest
10 augustus:Loveland Festival Sloterpark, Amsterdam

6 opmerkingen

Het is aan de DJ's om een remix te maken van een bestaande track. De deelnemers kunnen tijdens deze allesbeslissende laatste ronde nog een promocampagne opstarten om zo winnaar te worden van de Pioneer DJ Contest.

:facepalm:
Gaat dus niet om wie het beste is maar om wie op het eind het meeste vriendjes heeft :') Goed bezig...
Uitspraak van Sten1990 op dinsdag 7 mei 2013 om 15:33:
Gaat dus niet om wie het beste is maar om wie op het eind het meeste vriendjes heeft :') Goed bezig...


what else is new..
Je moet een video mix insturen als dj. Maar in een later stadium moet je een remix van een track maken? Zoeken ze een dj of een producer?