Partyflock
 
­ Nederland

Stekker in het Park vernieuwt met internationaal muziekproject

gepubliceerd door , op
Na vier jaarlijkse edities gooit Stekkerfest voor de vijfde editie het roer rigoureus om, en dat gaan bezoekers van het festival onder andere terugzien in de manier waarop de programmering tot stand komt. Maar bovenal: vanaf nu is de naam Stekkerfest verleden tijd en gaat het festival verder als Stekker in het Park, waarvan de eerste editie dit jaar plaats heeft op 27 juli 2013, opnieuw in de prachtige Voorveldse Polder aan de rand van Utrecht.

Programmering Wat is nu precies een festival? Het antwoord op die vraag is als volgt samen te vatten: je neemt een terrein en een hoop spullen, de boel wordt afgehekt, er worden kaarten verkocht, er worden artiesten geboekt en uiteindelijk komen er op een bepaald moment een hoop mensen kijken, spelen en ronddwarrelen. Het detail, als dat nog te onderscheiden valt, zit hem vaak in de locatie, de prijs en de programmering. En juist op die programmering heeft Stekker in het Park besloten om het eens totaal anders aan te pakken.

Studio Stekker Na de editie van 2012 zochten programmeur Geurt Kersjes en Matt Didemus, helft van het duo Junior Boys, elkaar op in Kytopia en terwijl ze beiden in het studiocomplex en muzikale vrijstaat rondliepen werden de eerste contouren duidelijk: 'Waarom nodigen we niet eens allerlei artiesten hier uit om een week lang met elkaar muziek te maken?' vroegen ze zich hardop af. Het idee voor Studio Stekker was geboren.

Voor de eerste editie van de Studio Stekker zijn artiesten zoals Tim Exile, Pupkulies & Rebecca , Junior Boys, Pentatones, Lydmor, Mike Mago, T. Raumschmiere, Nuno dos Santos en Jackmate uitgenodigd om samen met een aantal muzikanten vanuit het studiocomplex Kytopia en synthesizerstudio Sonar Traffic een week lang nieuw werk te maken, kennis te delen & elkaar te inspireren. Vrijwel alle artiesten die hierboven staan komen ook terug op het festival. Daar staat Nathan Fake ook op het festivalaffiche. Andere artiesten worden in een later stadium bekend gemaakt.

Voor Studio Stekker is tijdens Stekker in het Park ruim plek gereserveerd op een speciaal hiervoor ingerichte live-stage. Geurt over het idee: "Veel artiesten reizen een hoop, en zijn vaak onderweg, waardoor ze elkaar maar minimaal spreken, terwijl er juist wel veel behoefte is om elkaar te zien. Door een week voor aanvang artiesten al in Utrecht uit te nodigen, hebben we die mogelijkheid dus gecreëerd. Het is vooraf niet te bepalen wat er precies uit komt, welke samenwerkingen aangegaan worden, of welke niet. Maar de combinatie met het festival is perfect, want dat is voor ons als organisatie een prachtige manier om het voor onze bezoekers spannender en intrigerender te maken. En zelf vinden we het natuurlijk ook heel gaaf!"

Een verse aftrap van de vijfde editie van het festival dus, met een nieuwe naam en een nieuw programmeringsconcept. Kaarten zijn vanaf woensdag 3 april om 12.00 uur te koop. De eerste 500 kaarten gaan voor €25,- per stuk over de toonbank. De overige 3500 kaarten kosten €29,50 per stuk en €27,50 per stuk als je er vijf of meer tegelijk besteld. Stiekem een koopje voor het fijnste festival van Utrecht midden in de zomer!Meer informatie:

Nathan Fake Verenigd Koninkrijk
Pupkulies & Rebecca Duitsland
T. Raumschmiere Duitsland
Tim Exile Verenigd Koninkrijk
Junior Boys Canada
Lydmor Denemarken
Pentatones Duitsland
Jackmate Duitsland
Mike Mago Nederland
Nuno dos Santos Nederland
Pitto Nederland
Studio Stekker Live Show


Voor tickets en meer info ga je naar www.stekkerinhetpark.nl

10 opmerkingen

T Raumschmiere? Daar kun je anno 2013 toch niet meer mee aankomen, in alle redelijkheid, komop zeg..Wat een eikel is die vent, minacht zn publiek.
 
Uitspraak van AciDRobbie op woensdag 3 april 2013 om 15:54:
Daar kun je anno 2013 toch niet meer mee aankomen


Nee met zo'n Smiley shirt wel zeker. ;)
 
geen stekker meer voor mij na oud en nieuw!
Uitspraak van verwijderd op woensdag 3 april 2013 om 16:35:
geen stekker meer voor mij na oud en nieuw!


Waddan?
 
Oud en nieuw was een flop. muziek viel continu uit slechte locatie ..
Werkzaam bij Stekker
Uitspraak van verwijderd op woensdag 3 april 2013 om 21:41:
Oud en nieuw was een flop. muziek viel continu uit slechte locatie ..


Ja daar baalden wij ook van! We kunnen je wel verzekeren dat zoiets bij ons nooit meer gaat gebeuren. Jammer dat je het zo klote vond met oud en nieuw, daar doen we het juist niet voor natuurlijk.

Binnenkort maken we overigens nieuwe namen bekend!
Uitspraak van AciDRobbie op woensdag 3 april 2013 om 15:54:
T Raumschmiere? Daar kun je anno 2013 toch niet meer mee aankomen, in alle redelijkheid, komop zeg..Wat een eikel is die vent, minacht zn publiek.


pfffffrrrttttt, pffffttt, pffffffffffffffffrrrrrtttt... tuut tuut!
Hoeveel area's komen er? En is er ook een techhouse/techno/deep house stage
Uitspraak van techpo op zaterdag 6 april 2013 om 18:14:
Hoeveel area's komen er? En is er ook een techhouse/techno/deep house stage


3 areas! en er is een techno stage!