Partyflock
 
­ Nederland

Stuiterbeesten bestaat twee jaar

gepubliceerd door , op
Stuiterbeesten
26 januari 2013
FeestStuiterbeesten · 2 Year Anniversary
Datumvrijdag 1 maart 2013
LocatieEl Corazon Site
Alweer bijna twee jaar geleden ontstond jongerenweblog Stuiterbeesten, opgericht door Nichal Joosse (21), Laurens van der Smissen (19) en Nik Verploegen (17). Samen met een aantal andere leeftijdsgenoten hadden zij ambitieuze plannen om een blog bij te houden die een grote groep jongeren zou moeten aanspreken. Daarnaast zouden ze één keer per jaar een soort netwerkborrel houden voor alle mensen die geïnteresseerd waren in Stuiterbeesten. Niemand van de jongens had ooit verwacht dat deze 'netwerkborrel' zou uitgroeien tot de populairste clubnight van Roosendaal.

In 2011 organiseerden zij hun eerste evenement in Club Midnight. Het succes werd opgepikt door Jerom Bogers en Robin Looy van het Roosendaalse Ear Candy Festival: zij vroegen de jongens of zij hun eigen area wilden hosten tijdens dit festival. Op een zondag wisten de jongens honderden bezoekers naar Grandcafé Chagall te trekken. Vervolgens mochten ze in dezelfde tent elke maand Stuiterbeesten organiseren. Dit deden ze in totaal zeven keer. Toen Dancetour vorig jaar afgelast werd, organiseerde Stuiterbeesten in samenwerking met Kill The DJ de 'Unofficial Dancetour takeover'. In El Corazon en De Heksenketel konden bezoekers de hele dag genieten van gratis muziek. Het aantal bezoekers in en voor El Corazon (Stuiterbeesten Area) oversteeg de capaciteit: over de gehele dag kwamen er honderden bezoekers, met een aantal van boven de 1000 als hoogtepunt. Dit succes zorgde ervoor dat Stuiterbeesten elke laatste vrijdag van de maand hun clubnight mocht organiseren in El Corazon. Elke maand haalden ze de populairste namen van het moment naar Roosendaal: Yellow Claw (juli, uitverkocht), Pat B & Dr Phunk (augustus), FeestDJRuud (september), Mr. Polska & Boaz van de Beatz (oktober, uitverkocht), Alvaro & Jebroer (november), Vato Gonzalez & MC Tjen (december, uitverkocht) en La Fuente (januari) wisten behoorlijk wat mensen naar de stad te krijgen op de vrijdagavond. De missie van Stuiterbeesten is geslaagd en dat viert de organisatie op vrijdag 1 maart, tijdens de Stuiterbeesten 2 Year Anniversary in El Corazon Roosendaal.

Voor deze avond pakken ze uit met een 'beestachtige' line-up, zoals ze dat zelf noemen. Niet één maar twee razend populaire headliners – die nog nooit eerder in Roosendaal hebben gestaan - komen de twee kaarsjes op de taart van Stuiterbeesten uitblazen. Kraantje Pappie is bekend van zijn megahit 'Waar is Kraan?' en ook zijn album 'Crane' werd goed verkocht. Hij staat bekend om zijn snelle manier van rappen, gecombineerd met keiharde hiphop beats, die geproduceerd worden door Noisia. De tweede headliner heeft geen introductie nodig, want iedereen kent Paul Elstak. 'The Godfather of (happy) hardcore' is geliefd bij jong en oud, draait al behoorlijk lang mee in de dj-scene maar stond nog nooit eerder in Roosendaal. Uiteraard is MC Ruffian ook weer van de partij. De rest van de line-up zal bestaan uit dj's die de basis vormen van Stuiterbeesten en/of die Stuiterbeesten vanaf dag één supporten. Zij zullen in vijf b2b's het publiek vermaken: Lau Savano vs TMH Music, Rapido vs BigBasBomb, Mallenza vs Dave Sailor, Qyn vs Klatswerk en Berry vs Volkan.

De entree is €7,50 en het feest is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Cocktails zijn de gehele avond verkrijgbaar voor €4,50. Ook is er weer het 'Stuiterdrankje' beschikbaar, voor dezelfde prijs. Dit is een sterk drankje (18+) met een zoete nasmaak. De organisatie zal het evenement creatief aankleden zodat niet alleen de oren maar ook de ogen goed vermaakt zullen worden. Het evenement zal dus gehouden worden op vrijdag 1 maart 2013 van 21:00 tot 04:00 in El Corazon. Het belooft extreem druk te worden, dus bezoekers wordt geadviseerd ruim op tijd aanwezig te zijn om teleurstellingen te voorkomen.