Partyflock
 

Vrijdagse nieuwstelex

gepubliceerd door , op
Vrijdagse nieuwstelex
11 januari 2013
Elke week verschijnen er wel berichten die te kort zijn om als persbericht te publiceren, maar die wel de moeite van het vermelden waard zijn. We verzamelen ze elke week en publiceren ze op de vrijdagmiddag. Kun je nog even helemaal up-to-date het weekend in!

Steve Aoki eerste headliner van Sunrise Festival

'Escape into happiness!' Sunrise Festival kondigt met veel trots zijn eerste headliner van hun driedaags festival aan dat doorgaat op 28, 29 en 30 juni in de Lilse Bergen. Niemand minder dan de wereld beroemde Steve Aoki zal op zaterdag 29 juni de mainstage van het Sunrise Festival op zijn grondvesten laten daveren. Sunrise Festival licht met deze headliner nog maar een tipje van de sluier op en maakt binnenkort de rest van hun ijzersterke line-up bekend.

Met 3 dagen, 8 stages en een internationale line-up van meer dan 250 artiesten mikt Sunrise Festival op een absolute eerste topeditie. Er is ook een vierdaagse festival camping voorzien waardoor Sunrise Festival meteen een onvergetelijke belevenis wordt. Meer info over Sunrise Festival volgt binnenkort op Facebook en website!

Unieke samenwerking Marc Romboy & Ken Ishii resulteert in betoverend album

Op papier was het al een gouden idee, in de praktijk overtreft het de stoutste verwachtingen. Want hoe Marc Romboy, al jaren een grootheid uit de Duitse technoscene, en de legendarische Japanse DJ Ken Ishii elkaar hebben gevonden mag gerust indrukwekkend worden genoemd. Taiyo heet het album dat de heren samen hebben gemaakt; een plaat vol elektronische hoogstandjes, techno met filmische aspecten, klassiek en modern tegelijk. Kortom, twee werelden die perfect samenkomen voor (nu al) 2013's meest betoverende techno-album. Lees verder...

B-Funky te gast bij SLAM!

De release van zijn single 'Dubai' bezorgt de Beverwijkse DJ en producer B-Funky (Ruud Boon) opnieuw een succes. SLAM! heeft B-Funky gevraagd om aanstaande zaterdag een half uur durende mix te verzorgen tijdens het 'Talenthour' in het toonaangevende danceprogramma 'Clubbin'. Het landelijke dancestation biedt ruimte aan aanstormend talent, of zoals SLAM! het zelf omschrijft 'de echte talenten die volgend jaar zomaar de headliners van de grote feesten kunnen zijn!' Met namen als de Bingo Players, Ferry Corsten, Hardwell & Nicky Romero in het voorprogramma is B-Funky zaterdagnacht 16 februari te horen op SLAM!, tussen 01.00 en 02.00 uur.

Fatboy Slim draait in Brits parlement

Fatboy Slim is de eerste dj die een set mag draaien in het Britse Lagerhuis. De dj, die werd geboren als Norman Cook, vertoont volgende maand zijn draaikunsten tijdens een liefdadigheidsevenement. "Ik heb op heel wat speciale plekken in de wereld mogen draaien, van Bondi Beach tot de Chinese Muur en een iglo", reageert Fatboy Slim via de website van parlementslid Mike Weatherly, die het evenement ondersteunt. "Maar dit is waarschijnlijk de uniekste locatie tot nu toe." De 49-jarige Fatboy Slim staat op 6 maart in het kader van de dj-wedstrijd House the House achter de draaitafels. House The House is een initiatief van de Last Night A DJ Saved My Life-stichting, die jongeren meer probeert te betrekken bij de maatschappij.
"Ik ben een trotse supporter van Last Night A DJ Saved My Life", zegt Fatboy Slim. "Muziek is een groot onderdeel van mijn leven en ik vind het fantastisch dat ik op deze manier iets terug kan doen."

TV tip voor de technoliefhebber

Kijk aanstaande zaterdag om 00.58u en 03.57u naar de Amsterdamse stadszender AT5 voor het eerste deel van 'Techno is booming': een mooie en eerlijke tweedelige documentaire over de Amsterdamse technoscene. De housemuziekvariant die zijn oorsprong kent in Detroit maakt in de laatste jaren een opmars in Amsterdam. Van illegale undergroundraves tot steeds beter georganiseerde feesten op bijzondere locaties: alle grote techno DJ's willen graag in Amsterdam draaien. Filmmaker Bram Mullink volgt onder andere feestorganisator Evelinn Damstra en eigenaar Pand 14 en DJ Staas Lucassen in de aanloop naar een nieuw technofeest: Joined Forces. De documentaire zoomt in op de mensen, de muziek, de drugs en het groepsgevoel rondom de muziekstroming. Deel 2 wordt op donderdag 21 februari om 21.49u uitgezonden en herhaald op dezelfde tijdstippen als deel1.