Partyflock
 

Opium

anoniem gepubliceerd op
Opium
9 februari 2004
"Opium teaches only one thing, which is that, aside from physical suffering, there is nothing real"

In een ver verleden was de hallucinogene drug opium met name een indirect en probaat middel voor Grote Leiders om mogelijke gevoelens van onrust en rebellie onder het volk effectief de kop in te drukken. Zolang het volk verdoofd was hadden ze immers weinig te vrezen.

Het is niet heel overdreven om te zeggen dat er in de Amsterdamse partyscene van de 21e eeuw (we spreken over het jaar 2003) op uitgaansgebied een krater gaapte. Grote succesvolle feesten als Sensation, Dance Valley, Impulz, Innercity etcetera geven weliswaar vorm aan een nieuwe, gelikte, maar ook zeer massale vorm van uitgaan en cateren daarmee een grote doelgroep. Maar de brug tussen dergelijke grootschalige evenementen en kleine innercircle initiatieven moest nog geslagen worden. Onder een groot deel van het uitgaanspubliek heerste een gevoel van onvrede over het huidige feestaanbod (met 1 x per jaar Oud Hollandsch Acid feest, Fucque Les Balles en de beproefde Teadance formule ben je er nog lang niet). De behoefte aan een bijzonder, verrassend en mysterieus feest met de impact van een ongekende natural high was dus groter dan ooit. Enter Opium.

Dat was 2003. Gerennommeerde partybrands als The Getaway, Starsz en NL Lounge sloegen de handen ineen en gaven het volk waar ze naar smachtte; Opium. toegegeven, bovenstaande metafoor kan enigszins pretentieus aandoen, maar het overweldigende succes van de eerste editie maakte alle beloftes meer dan waar.

De oriëntaalse look creërde een magische en mysterieuze sfeer. Tel daarbij op een eclectische mix van wat heet 'leuke mensen' (het soort publiek dat er wat van weet te maken), een stevige line-up en bijzondere verrassingen en je hebt een feest om u tegen te zeggen. Een kleine illustratie: de dj booth wasingekapseld tussen twee enorme Chinese leeuwen, waaroverheen twee matrassen als tableaux vivant zweefden. Dominante kleuren in rood en goud maakten het geheel af. De liefhebber kon zich bovendien terugtrekken in een private hot tub, waar men onder het genot van eucalyptus, wierrook, serene klanken door de privébediening vers fruit werd gevoerd.

En voor de diehards was er natuurlijk een vipdeck. Dit keer niet voor patsers die hun beurs hadden leeggetrokken (en daarom ver weggemoffeld van het kloppend hart van het feest). Het opium vip deck nam een centrale plek in (wat een overzicht!) waar men à raison van 100 euro de gehele avond door een champagnebutler voorzien werd van bubbels. Ondergetekende had nooit eerder in NL meegemaakt dat zelfs wenken overbodig was en dat men reeds bij de entree werd opgevangen door een zeer professionele en oprecht blije persoonlijke hostess. Een heel redelijke prijs, gezien het feit dat je dan ook echt wat hebt. Is een vip meestal niet meer dan een hok waar verveelde mensen rondhangen die zich overgeven aan interessantdoenerij, op dit deck was het voor de verandering ook een keer echt feest. De aankomende editie zullen er voor de vippers ook 'complimetary bands' beschikbaar zijn, zodat je vrienden omhoog kan trekken. En voor de hardcore is er nu ook een supervip (225 euro pp, inclusief Japanese bar, champagne, sake, all drinks, massage, finger food, all access, special hostesses, full service).

De keuze voor de locatie was op z'n minst gewaagd te noemen. Partyminners die er nog nooit geweest zijn, zullen in eerste instantie misschien niet zo snel warmlopen voor De Hemkade in Zaandam als toonbeeld van exclusiviteit. Maar de organisatie heeft bewezen dat met een fantastische aankleding en sfeer en pendelbusjes vanuit Amsterdam) ook deze locatie zich inmiddels dubbel en wars bewezen heeft (tijdens Opium als multidimensionale nachtclub met internationale allure). Met zijn vele zalen zijn er legio sferen op te roepen dus was er op de eerste Opium genoeg ruimte voor een pianobar met zoetgevooisde zangeressen, een middeleeuwse sauna om je danszweet af te spoelen en een massagelounge waar vaardige handen je sensueel naar een andere staat van bewustzijn kneedden.

De tweede editie staat gepland op zaterdag 3 april 2004. Wederom in de Hemkade 48, te Zaandam. Ook dit keer met een veelbelovende line-up. Met namen als Derrick May (Detroit), Dimitri, Isis, Laidback Luke, Narouz, Ardy B, Marnix, Jules Deelder and more.

Een aantal oude elementen zullen aangevuld worden met nieuwe.

Denk aan: Miss Bunty, Medieval Sauna, Massage Lounge, Piano Bar, Champagne deck, Belly Dancers, Vip Area, Burlesque, Anicha et les Belles de la nuit, Opera, Rowan Moore, The Glamour Twins, Tikonia, Justine et Juliette, Live Music and more.

Mocht je nog twijfels hebben na het lezen van deze superlatieven. Come and
get your shot and see for yourself.

Opium, 3 april 2004
Hemkade 48, Zaandam
http://www.opium.nl
Tickets: 27,50 euro (ex fee)
Vip tickets: 100 euro (ex fee)
Super Vip tickets: 225 euro (ex fee)
Voorverkoop: Ticketbox: 0900 9393 - http://www.ticketbox.nl
kaarten zijn natuurlijk ook verkrijgbaar in het Getaway Café op de Nieuwe Zijds Voorburgwal 250 in Amsterdam.

19 opmerkingen

 
lekkere lap tekst :yes:
 
kijk dat is nou een organisatie die van aanpakken weet ! Als ze bovenstaande allemaal kunnen waarmaken zijn ze zeker goed bezig :)

hele goeie tekst, zo kom je ze maar weinig tegen...
sjezusssssssss lijkt wel of ze je proberen over te halen met die saaie tekst.
 
Wat moet het eigelijk voorstellen? :S





Ik snap niet! :@
 
mooi verhaaltje, kijken hoe het feest wordt
 
mij hoeven ze niet over te halen :)
de vorige editie was ook (Y)
dus zeker aanwezig (aangezien ik toch gratis mag, omdat ik voor één van de organisatoren werk O:))
ik ga niet naar een feest toe om de hele avond een butler achter me reet aan te hebben lopen hoor... zo is het toch??voor 100 euro nog wel! ik ben liever samen met al die andere lui het 'kloppend hart'.

maar zal vast wel een heel leuk feest worden hoor:respect:ma ik zal er niet zijn
 
je moet wel een grote ram mongool zijn als je zoon super vip kaart voor de lol gaat halen!! Daar ken ik verdomme een halve maand van luxe vreten!!

waarom zoon groot verschil tussen de kaarten?? Krijg ie er een grammie opium bij of zo en als super vip 3gram??

het zal wel weer, mij te duur
laatste aanpassing
Das pittig hoorrrr.....misschien krijg je dr nog n meissie bij ...:bounce:
Weet iemand een email adres waar ik deze organisatie kan bereiken?
 
Ga wel even kijken, heb er nu nog spijt van dat ik de vorige met Carl Craig gemist heb, terwijl ik er wel kaartjes voor had liggen...

%-)
Ben cker benieuwd hoe dit zal zijn, maar volgens mij is t beetje TE...een "party" lijkt t mij zeker niet...ook te duur om het "gewone" volk te trekken denkik!
 
Valt mee, bij de vorige editie werden er overal vrijkaartjes uitgedeeld
 
Is echt een te gek feest! Vorige keer wel tenminste...
Werkzaam bij Area 0522
Artiest {SHOWLIST artist 1760, 7723}
Super Vip tickets: 225 euro (ex fee)


word je daar nonstop voor afgezogen ofzo???

te ring....
hey wij verloten vrijkaarten voor Opium schrijf je in via:
http://www.cityhaarlem.com (zie banner)
en ook:
http://www.urbancult.nl
laatste aanpassing
Vond de vorige keer echt supervet. Onvergetelijk..muziek super, aankleding super, ( alleen al die matrassen die boven de DJ hingen met een x aantal mooie meiden erop..) de sfeer was buitengewoon relaxed...Deze keer absoluut weer present!!
 
De vorige editie was zeker geslaagd, tot 3 april mensen...
 
Artiest Mijnlieff
Ola.

ik weet niet waarom een aantal mensen hier aan het zeuren is over de prijs maar ik stel voor dat ze de volgende keer eerst eens goed lezen voordat ze weer van alles roepen. Een normaal ticket kost €27,50 en dat is echt niet teveel met namen als : Derrick may, Dimitri, Isis, LB luke en nog enkele andere in je line-up. Dat er mensen zijn die €100 en €200 gaan betalen voor z.g.n. (super) VIP tickets moeten toch lekker zelf weten. Je moet het maar zien als hun onvermogen om te genieten van een feest zoals de echte liefhebber dat doet. Gezellig met z'n alle genieten en feesten zonder dat status of rijkdom belangrijk zijn. Ik ben er in elk geval weer bij want de vorige keer draaide Dimitri de pannen van het dak en hoop dat hij dat nu weer doet.