Partyflock
 
­ Nederland

Hard Dance Classics

gepubliceerd door , op
We gaan meer dan tien jaar terug in de tijd. Het is 2001. Het publiek dat in de jaren '90 gabberend door het leven stuiterde kan zich moeilijk vinden in de club en trance die rond het millennium boventoon voert. Op zoek naar een 'harder' geluid dat refereert aan de jaren daarvoor komen veel feestgangers terecht bij de hardhouse en hardtrance die overwaait uit landen als Engeland, Duitsland en Italië. Een aantal Nederlandse dj's pikken de stijl op die zich na de Nederlandse hardcore invloeden verbasterd tot een genre dat vandaag de dag ongekend populair is: hardstyle.

In Leeuwarden en omstreken schieten begin 2002 tal van nieuwe 'harde' dancefeesten uit de grond: The Zone en Restyle in Sans Souci, 2Fast4Trance in Vat'69, Uploaded in de Toog en Planet V.I.P. in de Darby & Joans en later TDF. Nieuwe dj helden komen op, oude dj helden beleven een muzikale opleving. Grootheden als Pavo, Lady Dana, The Prophet en Technoboy passeren ieder weekend de revue en er ontstaat een hechte regionale 'scene' die een aantal jaren zeer actief blijft.

Terug naar het heden. Het is 2012, meer dan tien jaar later. Inmiddels is hardstyle geëvolueerd tot een op zichzelf staand genre dat door nog meer invloeden door de jaren weinig lijkt op de oude variant. De muziek van toen heeft zijn eigen klassiekers voortgebracht en luistert inmiddels naar de naam 'early hardstyle'. Inmiddels zijn alle eerder genoemde feesten door de jaren weggeëbd. Het publiek van toen is inmiddels ouder geworden en heeft vaak andere prioriteiten. Toch is een deel van dat publiek die leuke herinneringen niet vergeten en wordt er regelmatig gesproken over een soort gezamenlijke reünie van deze tijd.

Zaterdag 10 november 2012 bundelen een aantal bekende gezichten uit deze tijd hun krachten voor een nostalgische avond 'Leeuwarder' hard dance classics in Hemingway in Leeuwarden. Op het menu voor deze avond staan hard dance klassiekers in de breedste zin van het woord: jump, hardhouse, hardtrance, hardstyle en een vleugje hardcore klassiekers om het af te maken.

De volgende dj's nemen je tien jaar terug in de tijd:

Da Pauli
Voormalig resident van de populaire 2Fast4Trance feesten in Vat'69 in Leeuwarden en The Bridge in Meppen (Duitsland). Gedraaid op toonaangevende feesten als Qlubtempo, Decibel Outdoor, Pussy Lounge en Multigroove. Sinds een aantal jaren in de rustmodus maar zoals het gezegde zegt: het bloed kruipt... en daarom trakteert Da Pauli deze avond het publiek op een lekkere early hardstyle set, uiteraard met ouderwets vinyl. Zoals het hoort.

Penoze
Vaak in één adem genoemd met Da Pauli. Door de jaren een veel geziene gast op Planet V.I.P. en andere toonaangevende feesten in de regio. Berucht om zijn eigenzinnige platenkeuze. Penoze stoft voor deze gelegenheid zijn jump klassiekers en UC's af om je terug te nemen in de tijd. Je bent dus gewaarschuwd.

Spoon
Voormalig resident dj van The Zone (Sans Souci) en Fire Palace maar ook veel gezien op andere feesten. Oud eigenaar van (house)platenzaak Spoon Records en het platenlabel Pop-Up Recordings waarop The Darkraver zijn grote hit 'Kom tie dan hè' uitbracht. Diverse releases uitgebracht. Spoon neemt je mee terug naar 2002 toen Sans Souci iedere week uitpuilde van de eerste generatie hardstyle-liefhebbers.

Rabies & Alian
Oorspronkelijk oldschool hardcore dj's uit de jaren '90. Tussen 1999 en 2001 begonnen met hardtrance en techno op regionaal hoogstaande feesten als Above & Beyond. In 2002 opgepikt door Planet V.I.P. en aangesteld als resident voor de vele jaren daarna. De laatste jaren zijn beide heren weer terug bij hun oorsprong. Momenteel zijn zij resident bij House the 90s. Eind dit jaar stopt het samenwerkingsverband wegens gehoorproblemen bij Alian. Daarom is Hard Dance classics een uitgelezen kans om 'afscheid' te nemen van dit gezelschap dj's dat elkaar al jaren kent.

Hard Dance classics brengt het gevoel terug van een bewogen tijd. Kom daarom zaterdag 10 november naar Hemingway in Leeuwarden voor de beste platen uit die tijd gebracht door de dj's van toen. Zorg dat je deze LeeuWarder 'harder styles reünie' niet mist. Kom vroeg want vol = vol, en vol wordt het! Daar kun je op rekenen!

5 opmerkingen

:cheer:
Artiest {SHOWLIST artist 131933, 38686, 28145}
Da Pauli :respect:
 
BAAS !!!!
Artiest {SHOWLIST artist 169295, 55694, 50902, 511}
Yes!
Artiest {SHOWLIST artist 3144, 46647, 122324}
Ziet er echt gezellig uit, jammer alleen dat er die dag zoveel is anders was ik zeker ff komen buurten. Leuke tent, leuke line up