Partyflock
 
­ Nederland

House in Harmony voegt tien namen toe aan de line-up

gepubliceerd door , op
Met de toevoeging van tien nieuwe dance-acts, onder wie Funkerman en Pavo, is de line-up van het nieuwe Friese dancefestival House In Harmony bijna compleet. Eerder werden al veertien andere acts bekend gemaakt, onder wie de headliners Michel de Hey, D-Block & S-te-Fan, Yellow Claw, Basto en Billy the Kit. House In Harmony wordt georganiseerd door stadsschouwburg De Harmonie en stichting Friesland Pop, in nauwe samenwerking met acht Friese dance-organisaties, en vindt plaats op zaterdag 24 november. Alle informatie is te vinden via House in Harmony, de kaartverkoop is reeds begonnen.
Dj/ producer Funkerman is de afgelopen jaren bijna non-stop op tournee geweest, maar maakt nu tijd vrij om naar Leeuwarden te komen. Hij draaide overal ter wereld in uitverkochte clubs, van de Verenigde Staten tot Kazachstan en van IJsland tot Australië. Met zijn platenlabels Flamingo Recordings (opgericht met Raf Jansen en Fedde le Grand) en Can You Feel It Records wist hij een enorme stempel te drukken op de house-scene in Nederland.

De hardcore/hardstyle-dj Pavo staat al zijn halve leven achter de draaitafel. Hij was resident-dj bij de Q-dance Qlubtempo-feesten en bracht meerdere succesvolle remix-albums op de markt, zoals 'HouseQlassics' met dj Lady Dana. Onder de namen Hardheadz en Fusion haalde Pavo ook als producer de dancecharts.

Naast Funkerman en Pavo zijn nu ook Dani L. Mebius, Monsieur du Maigre& D'Light, DJ Punish, The 90's are Back DJ Team, DJ Friss, Dutch Movement, Justino en UZI & Da Mouth of Madness bevestigd. De vijf theaterzalen van de stadsschouwburg worden tijdens House in Harmony omgetoverd tot afzonderlijke nightclubs, waar tot diep in de ochtend gedanst kan worden.

Eerder werden Michel de Hey, D-Block & S-te-Fan, Yellow Claw, Basto, Billy the Kit, Olene Kadar, Kenneth G, Ion Ludwig, Kay Wilder, Neo Young, House the 90s (Rabies & Alian, Marlin), Praia del Sol, Malbetrieb en Steff da Campo al vastgelegd voor House In Harmony.

House In Harmony
Stadsschouwburg De Harmonie, de provinciale popkoepel Friesland Pop én de acht meest toonaangevende Friese dance-organisaties hebben zich verenigd onder de naam Dancenet Friesland. Waar de afzonderlijke partijen elk te klein zijn of te weinig expertise hebben om een dergelijk groot festival als House In Harmony te organiseren, is dit in gezamenlijkheid wél mogelijk. Niet eerder werden in Friesland zoveel verschillende dance-stijlen op één avond onder hetzelfde dak bij elkaar gebracht. Een dergelijke brede programmering komt men landelijk alleen tegen op de grote openluchtfestivals als DanceValley en Mysteryland

Lokaal talent
Op het festival zijn twee plekken gereserveerd voor beginnende dj's uit Friesland. Zij kunnen deze performance winnen via de dj-contest New Heroes in the House, die stichting Friesland Pop organiseert op 2 en 9 november in bar-dancing De Swetser in Heerenveen. Ook gaan beginnende Friese designers aan de slag met de conceptualisering en uitvoering van de decors in de verschillende zalen.

Voorverkoop en tijden:
De voorverkoop voor House In Harmony is inmiddels van start gegaan. De kaarten kosten €22,50 en zijn verkrijgbaar aan de kassa van stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden en via de website Harmonie. House In Harmony vindt plaats op zaterdag 24 november 2012, begint om 22:00 uur en is afgelopen om 06:00 uur.