Partyflock
 
­ Nederland

Friese dance-organisaties slaan handen ineen voor House in Harmony

gepubliceerd door , op
Michel de Hey, D-Block & S-te-Fan, Yellow Claw, Basto en Billy the Kit zijn op zaterdag 24 november de headliners van het nieuwe dancefestival House in Harmony. De Leeuwarder stadsschouwburg De Harmonie is deze avond gastheer van een dertigtal acts die het gehele palet aan dancestijlen vertegenwoordigen. Een uniek evenement, waarvoor De Harmonie en stichting Friesland Pop de samenwerking zijn aangegaan met acht Friese dance-organisaties. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Alle informatie is te vinden via www.houseinharmony.nl

Hardstyle, club, techno, progressive house, hardcore, trance… niet eerder werden in Friesland al deze stijlen op één avond onder hetzelfde dak bij elkaar gebracht. De vijf theaterzalen van de schouwburg worden tijdens House in Harmony omgetoverd tot afzonderlijke clubs, waar tot diep in de ochtend gedanst kan worden. Een dergelijke brede programmering komt men landelijk alleen tegen op de grote openluchtfestivals als DanceValley en Mysteryland.

Om House in Harmony te realiseren, hebben stadsschouwburg De Harmonie, de provinciale popkoepel Friesland Pop én de acht meest toonaangevende Friese dance-organisaties zich verenigd onder de naam Dancenet Friesland. Waar de afzonderlijke partijen elk te klein zijn of te weinig expertise hebben om een dergelijk groot festival te organiseren, is dit in gezamenlijkheid wel mogelijk. Op dit bijzondere indoor dance-event is uiteraard veel ruimte voor lokaal dj-talent.

De headliners van House in Harmony
Michel de Hey is al een kwart eeuw actief als techno-dj, producer, platenbaas, radio-dj en dance-ambassadeur Hij draait wekelijks op Ibiza en op de grootste podia van deze aardbol, van Duitsland en Frankrijk tot Indonesië en Japan. Michel de Hey staat garant voor een lange, energieke tech-house-set.

D-Block & S-te-Fan worden gezien als één van de grondleggers van de harddance. Het duo draaide al op Mysteryland, Defqon en in een uitverkochte Heineken Music Hall. Het toonaangevende DJ MG kroonde D-Block & S-te-Fan in 2011 nog tot 'Worlds #1 Harddance duo'.

Het dj-collectief Yellow Claw heeft een waanzinnig jaar achter de rug. Het drietal tourde langs alle Nederlandse clubs en deed dj-sets tijdens grote club-avonden. Samen met Sjaak en Mr. Polska scoorde Yellow Claw onlangs een enorme zomerhit met 'Krokobil'.

De snelst rijzende Belgische dance-ster is ongetwijfeld Basto. Zijn single 'Grégory's Theme' werd opgepikt door de invloedrijke Britse dj en BBC-radiomaker Pete Tong, die hem wereldwijd airplay bezorgde. Basto maakte remixes voor Kylie Minogue en scoorde hoge ogen met zijn tweede hit 'Again and again'.

Billy the Kit treedt zeker 240 keer per jaar op en staat bekend om zijn energieke en explosieve performances. Hij toonde zijn dj-skills op events als Extrema Outdoor en Dance Valley en werd al vier keer door MTV uitgenodigd om als weekly resident-dj mee te gaan op een zomerclubtour door Zuid-Europa.

Andere dj's die inmiddels zijn vastgelegd, zijn onder anderen Olene Kadar, Kenneth G, Ion Ludwig, Kay Wilder, Neo Young, House the 90s (Rabies & Alian, Marlin), Praia del Sol, Malbetrieb en Steff da Campo. In totaal staan er op House in Harmony ongeveer 30 dance-acts verdeeld over vijf zalen. De laatste namen worden in de komende weken bekend gemaakt.

New Heroes in the House
Op het festival zijn twee plekken gereserveerd voor beginnende dj's uit Friesland. Zij kunnen deze performance winnen via de dj-contest New Heroes in the House. Meer informatie daarover volgt in de komende weken.

Voorverkoop en tijden
De voorverkoop voor House in Harmony is inmiddels van start gegaan. De kaarten kosten €22,50 en zijn verkrijgbaar aan de kassa van stadsschouwburg De Harmonie en via de website www.harmonie.nl. House in Harmony begint om 22:00 uur en is afgelopen om 06:00 uur.