Partyflock
 

Berlijnse club Tresor naar Amsterdam Dance Event

gepubliceerd door , op
I amtechno Invites
20 augustus 2012
FeestI amtechno Invites · Tresor meets Deeply Rooted House
Datumzaterdag 20 oktober 2012
LocatieArena Site
In Amsterdam staat een hoeksteen van de Berlijnse technocultuur tijdens het Amsterdam Dance Event. De befaamde club Tresor, die zichzelf het moederschip van techno noemt, huist op uitnodiging van I amtechno voor één nacht in Arena. De langst lopende club van Berlijn uit 1991 heeft een belangrijke stempel gedrukt op de techno sound van vandaag. Op zaterdag 20 oktober wordt dit onderstreept tijdens Tresor meets Deeply Rooted House.

I amtechno neemt op deze avond beide zalen van Arena in gebruik. Dit is de eerste keer dat Tresor in zijn 21 jarig bestaan de overstap maakt naar het Amsterdam Dance Event. In de hoofdzaal staan Juan Atkins 🇺🇸, Terrence Dixon live 🇺🇸, Surgeon 🇬🇧 en Mike Huckaby 🇺🇸 van Tresor Records, het record label van de legendarische club. Juan Atkins wordt gezien als één van de vaders van Detroit techno, om in legendarische termen te blijven. Ook Surgeon heeft een belangrijke bijdrage geleverd op de ontwikkeling van techno. Hij experimenteert met het gebruik van hard- en software, waardoor de scheidingslijn van dj en live set onduidelijk wordt als hij achter de draaitafels staat.

In de tweede zaal zijn ook duidelijke Detroit invloeden te horen tijdens de showcase van het Franse label Deeply Rooted House. Het label Deeply Rooted House en zijn artiesten hebben een warme band met Tresor. Ze hebben in het verleden al verschillende feesten georganiseerd in Tresor. Nu staan ze samen op Amsterdam Dance Event om deze band kracht bij te zetten. Special Guest van de nacht is Patrice Scott, eveneens een pionier uit de Amerikaanse motorstad. Bleak uit Zweden draait deze avond een live set en de Franse Marcelus en Mondo krijgen lange sets die deze speciale avond de ochtend in trekken. Arena is tot maar liefst 8.00 uur zondagochtend geopend voor wat nu al belooft de meest legendarische nacht van Amsterdam Dance Event te worden.

I amtechno
I amtechno is een snelgroeiende evenementenorganisatie uit Amsterdam. I amtechno geeft niet zomaar feesten, het belooft ervaringen. Evenementen met speciale locaties, lieve mensen, geweldige muziek en een sfeer die doet verlangen naar meer. Tijdens het Amsterdam Dance Event organiseert I amtechno tevens Cinemix: 'Woman in The Moon by Jeff Mills'. Hierin mixt Jeff Mills live de soundtrack van de klassieke stomme film Die Frau im Mond (The Woman in the moon) van Fritz Lang uit 1928. Dit vindt plaats op woensdag 17 oktober in EYE, het nieuwe filmmuseum in Amsterdam.



Line up


Kaarten zijn te koop via I am techno.nl of koop tickets.

6 opmerkingen

Uitspraak van best of both worlds op zondag 9 september 2012 om 10:06:
donateur

jammer dat die kelder niet te vervoeren is


idd, die sfeer in tresor is echt geniaal (Y)
Ik hoorde laatst van een vriend van me dat ze niet naar binnen mochten omdat ze er te toeristisch uitzagen.. schijnbaar hebben ze daar het beleid een beetje aangepast en willen ze alleen nog eigen volk (Duitsers) binnen?
Uitspraak van Koné op zondag 9 september 2012 om 20:22:
schijnbaar hebben ze daar het beleid een beetje aangepast en willen ze alleen nog eigen volk (Duitsers) binnen?


Voor zover ik weet laten ze daar bijna iedereen binnen. Toen ik daar de laatste keer was waren er in de Kelder bijna alleen maar Nederlandse (kinderen).
Uitspraak van best of both worlds op maandag 10 september 2012 om 13:17:
Uitspraak van Koné op zondag 9 september 2012 om 20:22:schijnbaar hebben ze daar het beleid een beetje aangepast en willen ze alleen nog eigen volk (Duitsers) binnen?
Voor zover ik weet laten ze daar bijna iedereen binnen. Toen ik daar de laatste keer was waren er in de Kelder bijna alleen maar Nederlandse (kinderen).


Tresor enigste club in Berlijn waar onze groep moeiteloos naar binnenkwam iedere keer weer. Berghain, club raw, etc. alleen maar gekenker aan de deur. Tresor perfecte locatie voor dikke speedcoreparty