Partyflock
 

Gogbot festival
International art, music & technology van 6 t/m 9 september in Enschede

gepubliceerd door , op
Gogbot
7 augustus 2012
FeestGogbot · Audio-visual opening night
Datumnacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september 2012
LocatieAtak Site
FeestGogbot · Deathproof Friday night
Datumvrijdag 7 september 2012
FeestGogbot · Dubbel Dupstep XL
Datumzaterdag 8 september 2012
Vier dagen en nachten lang op 13 locaties in Enschede met 333 nationale en internationale kunstenaars en maar liefst 33333 computers: wanna shock your senses, go Gogbot! Een festival vol mediakunst, robotics, elektronische muziek, lezingen, workshops, tentoonstellingen, symposia, artist talks, parties, citycamping en meer. De Grote Kerk en de Oude Markt in het stadscentrum worden getransformeerd tot artistieke playground wat bij Gogbot garant staat voor vernieuwing, verwondering, experiment en internationale kwaliteit. In 2011 werd Gogbot uitgeroepen tot het meest innovatieve evenement van Nederland (Nationale Innovatieprijs). Wil je de toekomst zien, dan ga je naar Enschede!

Thema en actualiteit: Internet Meme's, the Selfish Gene
Gogbot onderzoekt de relatie tussen beeldende kunst, technologie en populaire cultuur. De editie van 2012 staat in het teken van internet meme's, viral video's en digitale immigranten. Meme's zijn de nieuwe subcultuur op het internet en staan bekend als spreadable media. Internet-meme's zijn simpele, grappige afbeeldingen+video's die zich razendsnel over het net verspreiden, ze worden hergebruikt, aangepast, geparafraseerd, geciteerd en vermengd met andere beelden uit de populaire cultuur. Critici verwijzen naar de theorie van de Britse evolutie-bioloog Dawkins in zijn werk The Selfish Gene.

De centrale expositie in de Grote Kerk te Enschede wordt ontwikkeld in samenwerking met set-up Medialab uit Utrecht. Je kan kennis maken met Meme's en talloze beelden en voorbeelden ervaren uit deze nieuwe online volkscultuur. Daarnaast kan je deelnemen aan de instant Memes' workshops, zijn er installaties en ingrepen van kunstenaars als Jodi, David Letellier 🇫🇷, Martin uit den Bogaard, Hennesy Youngman 🇺🇸, Frederik de Wilde (B) en ook nieuw werk van 'Born Digitals', studenten van de opleiding Creative Technology van de Universiteit Twente. Elders in Enschede speciale screenings, lezingen en exposities over Meme's, o.a. over The Human Birdwings, het viral-video project van Floris Kaayk dat in maart 2012 het wereldnieuws haalde.

Muziekprogramma
Het uitgebreide muziekprogramma van Gogbot op de Oude Markt (gratis) en in poppodium Atak heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een platform voor de nieuwste en beste acts uit Europa, Japan en de VS. Dit jaar met headliners als Byetone, Bretschneider, Dead Fader, Ambassador 21, DJ Kypski, Bong-Ra, Incite, Schnitt, Schlachthofbronx, Gomes, Erasers, 2Junxion, BAR9, DJ Madd, Suicide Inside, Vrouwen zijn OK, DJ Skull Vomit en andere pioniers uit de uk-bass, electro, dubstep, breakcore, minimal, juke, industrial, experimental, inclusief Dutch Talent Stage.

Robotics en de Oude Markt
2012 Architects, Refunc en Layhgo transformeren het door terrassen omzoomde Marktplein tot een buitenaards podium: hier spelen de futuristische Titan the robot, LRRY_1, the Erasers, TVestroy, Machina Ludens, 2BoulesVanille, Schlachthofbronx en vele andere acts, van hightech theater tot minimal electropunk. Met als een van de hoogtepunten een open-air Upload Cinema, over Meme's, op de Oude Markt gepresenteerd door DWDD tafelheer Dagan Cohen.

En verder...
  • Planet M, het mobiele lab van NIMk met mediakunst en workshops
  • 15-jarig jubileum rond het Berlijnse label Raster Noton met live acts en exposities
  • WK Powertool Race, gepimpte machines in een gekooide racebaan van 20m
  • Youngblood Award, best of graduates expositie van 10 NL kunstacademies 2012
  • Gogbot Roadshow, preview en highlights de week voor Gogbot, o.a. in Deventer en Hengelo

4 opmerkingen

Vorig jaar was erg tof. Ga dit jaar zeker weer (:
Ik ook :)
 
Ambassador 21 en Bong Ra! Optie..:)
 
cewl!