Partyflock
 

Dance Valley maakt volledige line-up bekend voor 18e editie

gepubliceerd door , op
Na de eerdere bekendmaking van een aantal area's, DJ's en acts presenteert Dance Valley nu haar volledige line-up voor editie op zaterdag 4 augustus. Een reeks ijzersterke namen die gaan zorgen voor een onvergetelijke editie van de moeder-der- Nederlandse Dance festivals. Naast een goedgevulde Main Stage, met artiesten die de vallei aan het stomen krijgen, hosten Full on Ferry, Chateau Techno, Wasteland, Housequake, Digital Soundboy, Latin Lovers, Harstyle.com, Herr Zimmerman, Taped en HQ de andere area's en podia. Om het aanbod dit jaar écht compleet te maken, is er deze editie ook ruimte gemaakt voor een aparte Eclectic area en een Hardcore stage. De eerder aangekondigde Dim Mak stage komt te vervallen omdat het tourschema's van een aantal bekende Dim Mak artiesten helaas niet te combineren blijkt met Dance Valley. De reeds bevestigde namen zoals Crookers en Sidney Samson zullen optreden op één van de andere festival stages. Bekijk de hele line up ook op dancevalley.com.

Main Stage
Na Afrojack brengt het festival nog één van 's werelds meest gewilde DJ's; Laidback Luke staat op de Main Stage! De man die zichzelf de meest geboekte Nederlandse DJ in het buitenland mag noemen heeft al twee jaar op geen enkel Nederlands festival gespeeld. Dance Valley vindt het daarom een eer om Laidback Luke te mogen verwelkomen in de vurige vallei. Met Laidback Luke is de line up voor de Main stage compleet en mogen de voetjes van de vloer op de aanstekelijke beats van niemand minder dan: Axwell, Afrojack, Above & Beyond, Laidback Luke, Roger Sanchez, GOOSE Live, Thomas Gold, The Subs Live, Gregor Salto, Funkerman en Zawdi MC.

Full on Ferry
Bij Full On Ferry neemt kapitein Ferry Corsten de bezoekers mee op zijn muzikale reis. Hij is daarbij persoonlijk verantwoordelijk voor het uitnodigingen van andere talentvolle namen die samen met hem een Ferry-waardig feest garanderen en met zijn fameuze back2back sets mee zullen doen. Zijn Full On Ferry genodigden zijn onder meer: ATB, Aly & Fila, Basto!, Robbie Rivera, Sied van Riel en MC Stretch.

Digital Sound Boy
Het platenlabel Digital Sound Boy, ooit opgericht in 2005 door de legendarisch Shy FX, wordt gezien als een pionier binnen de dubstep-scene. Met een eigen area op Dance Valley zal het label opnieuw bewijzen waarom zij één van de voorlopers zijn van deze ronkende en bonkende muziekstroming. Ze nemen Pendulum DJ Set & Verse, Shy FX, 16bit, Breakage, Ms Dynamite, Friction & MC Linguistics en B.Traits mee.

Chateau Techno
Chateau Techno, Amsterdams snelst groeiende house/tech-house/techno organisatie, brengt de ideale mix van grote internationale DJ namen in combinatie met lokale talenten. Sandwell District Live, Marco Bailey, Pleasurekraft, Billy Nasty, Secret Cinema, Steve Rachmad, Michel de Hey, Ici Sans Merci, Wouter de Moor en Ceno & Symphonics zullen het podium betreden.

Housequake
Nog een primeur op Dance Valley! Niemand minder dan het bekende Nederlandse house duo Housequake (Erick E & ROOG) krijgen hun eigen playground op het festival en spelen, onder vocale begeleiding van MC Roga, een set van maar liefst 10 uur non-stop. Een unicum! Want het komt niet vaak voor dat een act van dit formaat zo'n lange set ten gehore brengt op een festival.

Eclectic
Van Hip Hop naar House en R&B naar Moombahton; in de Eclectic area worden genres en muzikale tijdperken overbrugd met de beste selectie aan 'wrap wrap wrap wrap wrap wrap wrap wrap field experts'. The Opposites Live, The Flexican ft MC Sef, Sidney Samson, Quintino, The Partysquad, Vato Gonzalez & MC Tjen, Gers Pardoel Live, Real El Canario ft Kubik, Billy the Kit, Lady Bee, Dyna, FS Green en MC Iceman maken er hun opwachting.

Latin Lovers
Of het nou 'Plens Valley' of 'Sun Valley' wordt, het feestconcept Latin Lovers zorgt voor een tropisch tintje op Dance Valley. Verwacht sexy danseressen, opzwepende beats, zwembaden en de beste Latin House acts. Mastiksoul, Copyright, Shermanology, Jesse Garcia, Leroy Styles, Baggi Begovic, Chris Rox, Jasper Clash, Stefan Vilijn, Franky Rizardo, Matt Styles, MC Haits en MC Dirty B bemannen gedurende de dag het podium.

Hardstyle.com
Bij de Hardstyle.com area kunnen hardstyle liefhebbers hun hart ophalen aan de hardere stijlen in de perfecte festival setting. Zo komen onder andere The Prophet, TNT (Technoboy & Tuneboy), Alpha², Tatanka, Da Tweekaz, Josh & Wesz, Hard Driver Live, Digital Punk, A-lusion, Geck-o, The Vision en MC Tha Watcher & MC Da Syndrome aan bod.

Herr Zimmerman
Het van oorsprong Rotterdams clubconcept Herr Zimmerman, dat bekend staat om zijn rauwe underground warehouse feesten en de mysterieuze zwarte kat, zal voor de eerste keer in de geschiedenis hun geweldige gevoel voor humor op Dance Valley laten zien en horen. Op het muzikale menu van Herr Zimmerman staan onder meer Crookers, Dr. Lektroluv, D-R-U-N-K (Motor), ShamBok Live, Franz & Shape Live, Fraulein Z en TanzMan.

HQ
Terug van nooit weggeweest: de HQ stage! HQ heeft al sinds 1995 een compleet eigen sound met maar één duidelijk doel: het dak er volledig af blazen. Verwacht niemand minder dan Tom Harding (3 hour set), JP (3 hour set), Fausto, Danny D en MC Da Silva op één van Dance Valley's meest geliefde stages.

Hardcore
De Hardcore area komt met een knallende line-up om Velsen Valley op haar grondvesten te laten trillen en, geloof ons, het zal tot aan Amsterdam Centraal te horen zijn. De muzikale invulling komt van Hollands trots DJ Promo back2back met The Wishmaster, Ophidian Live, Catscan vs Art of Fighters, Kasparov Live, Tommyknocker, Hellfish, Mental Theo, Radium, G-Town Madness, Nitrogenetics en MC Syco.

Taped
Het succes van de Bmkltsch Rcrds' 'Taped' feesten is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Met evenementen in Amsterdam, Berlijn, Budapest, Servië (Exit Festival), Parijs en Frankfurt was er voor Dance Valley ook geen ontkomen aan om deze muziektrendsetters te verwelkomen in de vallei. Verwacht de lekkerste Deep House, UK bass, Future Garage, post-Dubstep en Techno. Raak geïnspireerd en bezweet met Mike Mago, William Kouam Djoko, Krampfhaft, Presk, Jameszoo, Chadwick en Hard bij de Taped Stage.

Wasteland
En zoals reeds bekend gemaakt dagen we je uit om langs te komen bij de Wasteland area. Om je onder te dompelen deze circus-tent-deluxe waar Dj's Lucien Foort, Miss Monica, Isis, Victor Coral & ONNO, When Harry Met Sally, Clark Kent en Andy Jones voor een muzikaal hoogtepunt zullen zorgen.

41 opmerkingen

Marco Bailey & Mr. Nasty @ The Chateau techno area, helaas zit in Duitsland.
Uitspraak van [ Ran-Dee ] op vrijdag 8 juni 2012 om 15:23:
Wat doet Mental Theo in de Hardcore tent?


Je hebt anders wel gelijk. Laatste keer in de Matrixx was bedroevend
Uitspraak van [ Ran-Dee ] op vrijdag 8 juni 2012 om 15:23:
Wat doet Mental Theo in de Hardcore tent?


De beukplaat draaien ofzo? Hij doet nog wel dingen met hardcore toch? Wat mij verbaasd is dat er uberhaupt een hardcore tent op dancevalley staat...
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
nice! maar ik mis de creatieve randprogrammering vd laatste jaren
 
Lekkere line up! Voor elk wat wils
Uitspraak van [ Ran-Dee ] op vrijdag 8 juni 2012 om 15:23:
Wat doet Mental Theo in de Hardcore tent?


was het eerste wat ik dacht
heerlijke line up! vooral hardcore en digitale sound boy! helaas niet aanwezig die dag maar hoop voor iedereen dat t geen plensvalley word!
Enige grote festival met daadwerkelijk een goede MAINSTAGE line-up, top!
Uitspraak van G-Addict op vrijdag 8 juni 2012 om 16:04:
Je hebt anders wel gelijk. Laatste keer in de Matrixx was bedroevend


waar de laatste tijd niet dan ?
Uitspraak van Kinesis op vrijdag 8 juni 2012 om 15:28:
Wat doet Mental Theo in de Hardcore tent?


Je kan je idd druk maken om 1 naam en het negatief benaderen...maar kijk eens naar het totaal:
Waar vind je zo'n gevarieerde en sterke line-up?

Ik zou zeggen kom en laat je verrassen...ook door Mental Theo
De drum and bass en dubstep is heerlijk ga even wat zieltjes winnen om mee te gaan !
laatste aanpassing
Uitspraak van DeilHard op vrijdag 8 juni 2012 om 19:08:
Waar vind je zo'n gevarieerde en sterke line-up?

Nergens anders dan op DanceValley :bounce:
Ziet er heel goed uit! Stukken beter en goedkoper in ieder geval dan mysteryland..
Uitspraak van J4L op zaterdag 9 juni 2012 om 05:41:
Ziet er heel goed uit! Stukken beter en goedkoper in ieder geval dan mysteryland..
Dance valley is al jaren niet meer wat het was zoals de eerste paar editie,s.
Terrein is veel kleiner geworden en de muziek word steeds erger.
Hardstyle en hardcore hoort niet bij DV.
Mij nooit meer gezien, wel jammer vond DV altijd een van de mooiste feesten van het jaar.
 
Uitspraak van trance30 op zaterdag 9 juni 2012 om 10:54:
Hardstyle en hardcore hoort niet bij DV


Ze moesten wel want anders was het gedaan met DV, goede keuze :D (y)
laatste aanpassing
 
Artiest Phenom
Mysteryland kaarten denk maar ruilen voor DV kaarten, tenminste Hardcore hier :)
Uitspraak van trance30 op zaterdag 9 juni 2012 om 10:54:
Terrein is veel kleiner geworden en de muziek word steeds erger.

Dan weet jij meer dan wij.. dat de "trance valley" er vorig jaar niet bij was kwam door de slechte kaartverkoop.. Ik ga er toch vanuit dat die er nu gewoon weer is :)
laatste aanpassing
Uitspraak van trance30 op zaterdag 9 juni 2012 om 10:54:
Terrein is veel kleiner geworden en de muziek word steeds erger.

Nee muziek is gevarieerder kun je ook zeggen. En kleiner terrein is duidelijk een goeie zet. Het was echt te groot.
En dan moet je ook een belachelijk aantal djs inhuren wat reteduur is en dan hebben wij nog geen tijd om ze allemaal te zien. Harde en wat softere stijlen op 1 feest is perfect.
Uitspraak van trance30 op zaterdag 9 juni 2012 om 10:54:
Dance valley is al jaren niet meer wat het was zoals de eerste paar editie,s.

Lijkt me vrij normaal dat er wat veranderd in 15 jaar.
Uitspraak van trance30 op zaterdag 9 juni 2012 om 10:54:
Terrein is veel kleiner geworden en de muziek word steeds erger.

In het begin was het lang niet zo groot als een paar jaar geleden. Ze zijn van klein naar groot gegaan en nu weer terug. En muziekkeuze; tsja. over smaak valt niet te twisten. Mij spreekt het dit jaar ook niet aan maar goed je kan niet iedereen tevreden stellen toch.
Uitspraak van trance30 op zaterdag 9 juni 2012 om 10:54:
Mij nooit meer gezien

Dat zal ik nooit zeggen. Ik heb eerder wel eens een DV stop gehad maar de afgelopen jaren was het juist weer helemaal in mijn straatje. Wie weet volgend jaar weer maar dit jaar sla ik over.
Iedereen die niet komt en alleen maar loopt te zeiken.... Ik zou zeggen blijf lekker thuis we zullen jullie echt niet missen.......
laatste aanpassing
HQ: 4 DJ's? Ik bedoel, dat is wel echt oldschool melkweg gevoel, maar ik zou nu zo graag willen daar weer eens wat oude goden te zien...als die stage dan toch blijft, dan vind ik wel dat je er iets mee moet doen... Nu is het echt zo van "nou goed, hij MOET er zijn...dus dan maar gewoon de 4 kern DJ's neer zetten en er verder niet meer naar om kijken".

Ik vind wel dat die 4 een lekkere stage neer kunnen zetten en mijn kritiek is niet naar hun toe, maar ik vind het een beetje zielig dat je die stage hebt en er dan zo overduidelijk het doodvonnis aan gaat geven door niemand anders er naast te programmeren.

Ik ga het niet over de andere line ups hebben, want inderdaad, over smaak valt niet te twisten...maar dit puntje vind ik echt heel erg jammer.....
Uitspraak van Hunny Bunny op zondag 10 juni 2012 om 23:11:
Ik vind wel dat die 4 een lekkere stage neer kunnen zetten en mijn kritiek is niet naar hun toe, maar ik vind het een beetje zielig dat je die stage hebt en er dan zo overduidelijk het doodvonnis aan gaat geven door niemand anders er naast te programmeren.

Terwijl ik juist een voorstander ben van veel minder dj's op 1 stage zodat ze langere sets kunnen draaien.
 
Uitspraak van Prelepsis op vrijdag 8 juni 2012 om 16:06:
Wat mij verbaasd is dat er uberhaupt een hardcore tent op dancevalley staat...


Ja precies, naar mijn mening gaat dat niet ten goede komen van The Valley
Uitspraak van Hunny Bunny op zondag 10 juni 2012 om 23:11:
HQ: 4 DJ's?

Ik ben heel blij dat HQ er überhaupt is.. als ik de verhalen mag geloven stond deze helemaal niet op de planning en is die er op het laatste moment nog aan toegevoegd.. En laten die Tom en JP maar lekker elk 3 uur tekeer gaan hoor!! :bounce:
Dat word weer raggennn
ik mis GUNZ FOR HIRE :'(
Heel erg lekkere line-up!!:D
Artiest {SHOWLIST artist 1109, 94224}
Uitspraak van actief op zaterdag 9 juni 2012 om 13:50:
Mysteryland kaarten denk maar ruilen voor DV kaarten, tenminste Hardcore hier


Groot gelijk, buiten hardcore tenminste ook wat meer bekendere namen dan op Mysteryland.
Vooral Chateau Techno , HQ en Wasteland line-up zien er goed uit.

Dan kan Mysteryland wel meer aan decoratie en vormgeving doen maar zie/hoor liever de dj`s die op DV staan.
er staat al vele jaren een hardcore tent op dv,tis juist jammer dat ie er niet altijd staat.
en mental theo kan nog steeds keihard draaien hoor!!!
Artiest {SHOWLIST artist 77298, 99088}
Die line up van de hardstyle.... HEERLIJK (L)

Wil al een hele tijd Hard Driver (live) zien, en ja hoor, hij komt gewoon bij mij
om de hoek draaien: DANCE VALLEY :D
dance valley is dat nog steeds hip ?:')
Uitspraak van Valentijn:mixje: op dinsdag 12 juni 2012 om 22:54:
dance valley is dat nog steeds hip ?

NATUURLIJK!!! zegt deze ouwe lul :D
laatste aanpassing
Voor de mensen die verbaasd zijn dat er hardcore op DV is:

Helemaal zin in!!!
Uitspraak van Valentijn:mixje: op dinsdag 12 juni 2012 om 22:54:
dance valley is dat nog steeds hip ?


Hip-hop, don't stop
Uitspraak van [ Ran-Dee ] op vrijdag 8 juni 2012 om 15:23:
Wat doet Mental Theo in de Hardcore tent?


Misselijke uitgekotste gast, toen hij dacht dat de hardcore zijn langste tijd had gehad het tot op de grond toe afzeiken en nu het er nog is toch weer proberen er geld aan te verdienen.
 
Snap deze reacties over Mental Theo wel maar voor er mensen gaan zeiken ..wees dan wel bij Dominator geweest te zijn want hij draaide in de Early anders behoorlijk goed. Daarbij zijn de meesten hun platen/klassiekers vergeten terwijl hij ze wel uit de hoge hoed kan toveren.