Partyflock
 
­ Nederland

Bomb Diggy presenteert Barcelona Bounce

gepubliceerd door , op
Barcelona Bounce
9 mei 2012
Wie vindt Barcelona nou niet leuk?! Bomb Diggy presenteert een special editie in de Amsterdamse OT301. De nationale Barcelona Bounce! tour strijkt neer op de Overtoom met twee acts uit de Catalaanse hoofdstad die hun debuut maken in onze eigen hoofdstad, terwijl Josep Jalapeño zorgt voor frisse sangria bij binnenkomst!

Banana Empire is een project van talentvolle producers Suckafish P. Jones en Nehuen. Afzonderlijk hadden zij al succes in de internationale mixtape-wereld met vette uk funky, dancehall en juke gerelateerde tracks. Samen zijn ze nu Banana Empire, vernoemd naar de clubnacht die ze gaven in de Melkweg van Barcelona: Razzmatazz. Ze halen werkelijk alles uit de kast en combineren hun gezamenlijke liefde voor soundsystem cultuur, cumbia, moombahton, dancehall, tropical rave en Dikke Bass in een live act bestaande uit eigen producties, mash-ups, live loops, airhorns en koebellen.

El Timbe pushed op zijn manier de tropische sound onder de zelfbedachte noemer Dumbia. Strak mixwerk maar vooral een toffe selectie van tribal ritmes en opzwepende cumbia, maar ook snellere Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes kan je verwachten. Bij een dj-set van El Timbe krijg je al snel het gevoel s'nachts door een jungle te rennen, terwijl er een lekkere warme zomerregen naar beneden stort. Hij schuwt de seks in zijn sets niet, en liet recentelijk weten héél veel 'ganas' te hebben om Noord-Europa te laten horen hoe ze in Barcelona de bass droppen! Luister hier naar de BombCast die El Timbe onlangs maakte.

De gastheren van de Bomb Diggy Crew zetten de tropische toon rondom hun Catalaanse vrienden, en zorgen voor een tas vol afrobass, bailefunk, juke, dancehall, cumbiaton en andere tropicalia. Kom een stukje Barcelona meepikken op deze bijzondere avond, dans jezelf de zomer in en onthoud: er mag ook best in het Spaans geroepen worden dat je het heet hebt op de dansvloer!

Naast deze avond kun je de Barcelona Bounce! Tour ook zien op 17 mei in Enschede tijdens het Green Vibrations Festival en op 18 mei in het Haagse Paard tijdens Vrij!