Partyflock
 

Eerste namen hiphopfestival Boogiedown bekend

gepubliceerd door , op
Terwijl de clubliefde voor voetbalminnend Nederland de komende tijd even plaats maakt voor ware Hollandse vaderlandsliefde en de Oranjekoorts op het punt van uitbarsten staat, zien alle muziekliefhebbers al geruime tijd reikhalzend uit naar de komende editie van Boogiedown Breda. De rapfans uit eigen land en van net over de grens zijn dan ook zeer verheugd dat Stichting Boogiedown Nederland vandaag eindelijk de eerste namen van de line-up van het 5-jarig jubileum bekend maakt. Na het succes van de zonovergoten vierde editie zal op 25 augustus Breda wederom worden omgetoverd tot het Nederlandse mekka van de hiphopscene.

Op dit moment kan de organisatie met trots vermelden dat ze haar complete line-up rond heeft. Een groot deel daarvan, inclusief de internationale headliner, blijven voorlopig nog een verrassing. Wel presenteert Boogiedown vol trots een comeback-optreden van de hiphop/reggae-formatie Postmen die eind jaren negentig bekend werd met nummers als Cocktail, Crisis en U Wait. Naast de reünieshow van rapper The Anonymous Mis en zanger Shyrock, alias Maikal X, vinden er tijdens de jubileumeditie van Boogiedown Breda optredens plaats van Mr. Polska, Kraantje Pappie, Dope D.O.D., MC Melodee & Cookin Soul en de uit Detroit afkomstige Elzhi. De bekendmaking van de eerste namen getuigt al van een brede muzikale programmering met volop variatie voor zowel jong en oud als voor de hedendaagse mainstream muziekluisteraar maar ook voor de underground hiphopliefhebber.

Naast de vele optredens vinden er ook dit jaar weer breakdance wedstrijden plaats en worden er voor het eerst MC battles georganiseerd. Daarnaast wordt het festival in zijn geheel omlijst door een groot graffiti decor van prachtige spuitbus schilderingen en zijn er spectaculaire skateboard demonstraties en wedstrijden te bewonderen.

Met het bekendmaken van deze eerste namen en als speciale geste in tijden van financiële crisis lanceert de organisatie komende woensdag 9 mei een 24-uurs early bird kaartverkoop. Tijdens deze dag kosten de kaarten voor het jubileum van Boogiedown slechts € 12,50 (ex. servicekosten). De 24-uurs actie start op woensdag 9 mei om exact 00:00 uur en eindigt precies een etmaal later om 23:59 uur waarna op donderdag 10 mei de normale early bird kaartverkoop begint. Kaartjes kosten dan € 17,50 (ex. servicekosten) en zijn verkrijgbaar tot en met 31 mei. Op 1 juni wordt de complete line-up bekend gemaakt en start de reguliere voorverkoop.

De organisatie wil met deze speciale aanbieding niet alleen een mooi gebaar maken naar de trouwe hiphopliefhebbers die ieder jaar steevast naar Boogiedown Breda komen, maar kan dankzij o.a. hoofdsponsor CANNA en de Gemeente Breda tevens het evenement zo laagdrempelig mogelijk maken voor nieuwe festivalbezoekers. 'De echte rapfans kopen sowieso wel een kaartje voor ons festival, is het niet nu tijdens de early bird kaartverkoopperiode, dan wel zodra de gehele festivalprogrammering bekend is gemaakt', aldus initiatiefnemer Maarten van Vugt. 'We hebben altijd al belooft uit te willen pakken tijdens onze jubileumeditie. Dat er nog minimaal één grote wereldberoemde artiest aan aan de line-up zal worden toegevoegd is dan ook geen geheim, maar welke dat zal zijn blijft voorlopig nog een verrassing', besluit van Vugt knipogend en met een veelzeggende grote glimlach op zijn gezicht.

Niet alleen op het gebied van programmering pakt de organisatie dit jaar groots uit. Speciaal voor de jubileumeditie heeft Stichting Boogiedown Nederland namelijk ook een geheel nieuwe website laten ontwerpen en bouwen. Deze nieuwe site is nu online. De 24-uurs early bird tickets zijn online verkrijgbaar via de website Boogdiedown.nu.