Partyflock
 
­ Nederland

Pioneer en Loveland Festival gaan op tour voor het goede doel

gepubliceerd door , op
Loveland Festival
20 april 2012
Op dinsdag 24 april vindt het kick-off event van de Pioneer DJ Contest plaats in NL te Amsterdam. In navolging van vorig jaar organiseren Pioneer en Loveland Festival ook dit jaar de Pioneer DJ Contest met als hoofdprijs een plek in de line-up van Loveland Festival. De wedstrijd reist mee met de Pioneer DJ Tour langs vier steden en ook dit jaar gaan de opbrengsten rechtstreek naar Fight cancer.

Vorig jaar reisden Pioneer en Loveland Festival al onder de vlag van Fight cancer (jongerenlabel van KWF Kankerbestrijding) langs Nederlandse steden als onderdeel van de Pioneer DJ Contest. De sfeer op de pleinen was geweldig en de opbrengst met 170.000 euro een regelrecht succes. Voor Pioneer en Loveland Festival reden genoeg om het dit jaar weer te organiseren.

Kick-off event
Om de Pioneer DJ Contest groots af te trappen, wordt op dinsdag 24 april om 19:30 uur een kick-off event gehouden in NL te Amsterdam. Pioneer is hier aanwezig om de contest kort toe te lichten en de inschrijving te openen. Daarnaast houdt DJ Marnix dit jaar een speciale presentatie om de DJ's in spé goed voor te bereiden. De muziekveteraan is oprichter van Loveland en zette zijn eerste stappen in de muziekindustrie toen hij elf jaar oud was. Hij komt vertellen over de belangrijkste aspecten van een DJ carrière. Hoe verkoop je jezelf optimaal en waar moet je rekening mee houden in de business. Het event is volledig gratis, maar heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. DJ's kunnen zich hier inschrijven.

Pioneer DJ Tour
Onderdeel van de Pioneer DJ Contest is de Loveland Festival presents Pioneer DJ Tour for Fight cancer. Vorig jaar zorgde de tour voor volle pleinen, groot bereik en een recordopbrengst voor het goede doel. Dit jaar reist de tour in de periode van 29 juni tot en met 7 juli langs Haarlem, Utrecht, Amsterdam en Leiden. Iedere vrijdag en zaterdag wordt een bekend plein in de binnenstad overgenomen door de tour. Naast de Pioneer DJ Contest geven ook dit jaar de beste Nederlandse DJ's belangeloos acte de présence voor de muzikale omlijsting. Dit allemaal om zoveel mogelijk geld op te halen voor Fight cancer.

Pioneer DJ Contest
Om mee te kunnen doen met de Pioneer DJ Contest kunnen deelnemers een videomix van twintig minuten insturen waar zij hun skills laten zien. Uitstraling achter de decks, platenkeuze en de juiste mix zijn hierbij erg belangrijk. Uit alle ingezonden mixen wordt een selectie gemaakt. Na een stemronde op internet, strijden er in iedere stad drie DJ's tegen elkaar onder toeziend oog van een deskundige jury en kritisch publiek. De winnaars moeten daarna nog één stemronde op internet overleven. Voor de uiteindelijke winnaar is een plek vrijgehouden op de Underground-stage van Loveland Festival tussen grote namen als Solomun, Maceo Plex en Martin Buttrich. Het festival wordt dit jaar gehouden op 11 augustus in het prachtige Amsterdamse Sloterpark.

1 opmerking