Partyflock
 

Dennis Ferrer en Jerome Sydenham op Objektivity

gepubliceerd door , op
Objektivity baas Dennis Ferrer komt eindelijk weer een keer naar Nederland. Voor zijn vierde optreden in Trouw neemt hij deze keer zijn studiovriend Jerome Sydenham mee en ook het jonge Duitse talent André Hommen is er weer bij. Op vrijdag 27 april staan de drie in Trouw te Amsterdam.

Dennis Ferrer bewees onlangs tijdens een optreden in Mansion, een club in Miami, dat zijn status als 'commerciële' dj ongegrond is. Zijn set werd afgebroken, omdat hij schijnbaar niet commercieel genoeg draaide. Trouw boekt Dennis Ferrer nu al een paar jaar en dan niet alleen gebaseerd op zijn 2010 hit 'Hey, Hey', zoals schijnbaar wel het geval was bij Mansion. Zijn platenkeuze en vooral de energie die er in zijn house overladen sets zitten gecombineerd met zijn mix kwaliteiten, maken Ferrer de perfecte club dj. Bij onze Oosterburen denken ze er blijkbaar net zo over, in de Panorama Bar in ieder geval wel. Ferrer was hier de mysterieuze 'X' artiest in de serie van Resident Advisor waar tien keer een verschillende artiesten in tien verschillende clubs een line-up samenstelde en zij zelf pas op de avond bekend werden gemaakt.

Dennis Ferrer en Jerome Sydenham kennen elkaar al heel wat jaren. In deze jaren hebben ze veel tijd samen in de studio doorgebracht aan de vele gezamenlijke tracks van de mannen te zien: Ko Ko, Sandcastles en Timbuktu zijn het meest bekend van de hele rits. Dat de twee eigenlijk nooit samen staan geprogrammeerd in Nederland is daarom vrij bizar en des te specialer dat het nu eindelijk wel gebeurt. Sydenham is niet wat je noemt een doorsnee artiest. Zijn eigenwijze blik op de wereld is duidelijk terug te horen in zijn sound: eigen, Creatief, stuwend en gedreven. Begin maart draaide hij op een Polo event in Lagos de hoofdstad van Nigeria. Dat is weer eens iets anders dan de Miami Winter Music Conference.

Ferrer heeft de afgelopen jaren flink wat aandacht gestopt in de jonge beloftes The Martinez Brothers en André Hommen en iedereen geeft hem groot gelijk gezien de kwaliteit van beiden. Dennis Ferrer nam de Duitse André Hommen vorig jaar ook al mee naar Trouw en toen bleek een wederkeer van Hommen al duidelijk. Amsterdam is uiteraard niet de enige plek waar Hommen heeft gestaan, sinds hij door Ferrer is opgepakt toerde hij een flink aantal 'miles' de wereld rond. Samen produceerden zij de trackj 'No Difference' dat natuurlijk uitkam op Objektivity. Op vrijdag 27 april komt André weer mee met Ferrer naar Trouw, deze keer mag hij zijn talenten in de 'warm-up' gaan waarmaken.