Partyflock
 

Solar Weekend maakt eerste namen bekend

gepubliceerd door , op
Solar Weekend geeft een voorproefje van de line-up voor 2012. Adam Beyer, Kraantje Pappie, Chagall met BronstiBock en Lucien Foort zijn de eerste namen van de brede line-up en Colors en Oi! verzorgen een podium op het meerdaagse festival. De kaartverkoop gaat dit jaar twee keer zo snel, er is nog slechts 20 procent van de Holiday Tickets beschikbaar, maakte organisatie Extrema Network vandaag bekend. Solar Weekend vindt dit jaar voor de achtste keer plaats op 3, 4 en 5 augustus aan de Maasplassen bij Roermond.

Eerste namen
Organisatie Extrema Network heeft zojuist wat eerste artiesten voor Solar Weekend 2012 bekendgemaakt. Zo zal de Zweedse technoproducer Adam Beyer een area hosten met extra lange dj-sets. 's Lands bekendste dubstepconcept Oi! is weer van de partij in de loods (Ouwehoeah) en nieuw dit jaar zijn de jongens van de superpopulaire UK Bass-avond 'Colors' van de Amsterdamse club Trouw.

De inmiddels legendarische Spiegeltent staat weer volledig in het teken van Nederlandse hiphop met onder meer Kraantje Pappie. Op het hoofdpodium wordt nog weinig prijsgegeven, maar daar zullen enkele bekende elektronische live-bands hun opwachting maken. Vorig jaar is tijdens de live radioshow van 3FM op het Solar-terrein al bevestigd dat Chagall met BronstiBock er zullen optreden en Lucien Foort staat in de House of House.

Dit is slechts een fractie van het grote aanbod van acts die dit jaar acte de présence zullen geven. Maar liefst zo'n 200 artiesten en 300 creatieven worden geprogrammeerd op Solar Weekend 2012. De headliners worden de komende weken bekendgemaakt en de volledige line-up wordt in mei wereldkundig gemaakt.

Enorme groei voorverkoop
De reguliere voorverkoop van Solar Weekend is 25 februari van start gegaan. De organisatie merkt een enorme groei in voorverkoop van de festivalkaarten. De Holiday Tickets voor het festival gaan dubbel zo hard ten opzichte van vorig jaar, waarbij nog maar 20 procent van deze kaarten beschikbaar is.

Solar Weekend
De speeltuin voor volwassenen, zoals Solar Weekend ook wel wordt genoemd, is al twee jaar achter elkaar volledig uitverkocht. Tijdens Solar Weekend komen verschillende stijlen samen in een brede line-up. Het festival heeft muziekareas met house, disco, techno, funk, electro, soul, dubstep, salsa, live electronics, minimal, en zelfs IDM, hiphop en pop. Op dit creatieve crossoverfestival is, naast muziek, veel aandacht voor kunst en theater.

Kaarten
Solar Holiday- en Weekendtickets kosten respectievelijk €105,- en €72,-. Dagtickets zijn beschikbaar voor €53,- per dag. Kaarten zijn te koop op: Solar weekend.com of op Timoco.eu.

2 opmerkingen

 
Op de valreep dus nog 2 weekend kaarten weten te bemachtigen! Tot daar!:D