Partyflock
 

Indian Summer Festival maakt dance line-up bekend

gepubliceerd door , op
De dance line-up voor Indian Summer 2012 op 16 juni in recreatiegebied Geestmerambacht in Broek op Langedijk is rond. Dat maakte festivaldirecteur Marco Kuiper vandaag bekend. Naast 2ManyDJs (DJ set), Dr. Lektroluv en Sander Kleinenberg op de Main Stage, prijken nog tientallen andere nationale en internationale namen op de affiches van de dancepodia. Nu dit programma rond is, is het festivalprogramma compleet. Een blije festivaldirecteur Marco Kuiper: 'Ik ben blij met een zeer geslaagde line-up. Ook dit jaar hebben we een veelzijdig aanbod aan house, techno en electro dj's, die goed op elkaar aansluiten. Ook de dance- en poprock- programmering zijn perfect in balans.'

Drie podia op Indian Summer staan in het teken van dance. Op de Main Stage staan 2ManyDJs (DJ set), Dr. Lektroluv, Sander Kleinenberg. Op de 3Gram stage draait Benny Rodrigues samen met Darko Esser een back-to-back set en staan tevens Deetron en Dominic Eulberg. De Heineken Starclub wordt voornamelijk house met Bingo Players, ROOG en Sandro Silva. Onderstaand uitleg over de headliners en schematisch de verdere line-up.

2ManyDJs (DJ set)
2manydj's is het duo Stephen en David Dewaele. De broers uit België weten in hun dj sets electro en rock feilloos en snerpend te combineren. Ze werden in 1998 wereldwijd bekend met hun de electro- house- rockband Soulwax. 2ManyDJs (DJ set) maakte talloze zeer originele remixen en edits van wereldbekende popnummers van bijvoorbeeld Beyoncé.

Dr. Lektroluv
Hij is bekend om zijn groene masker en mixt met een ouderwetse telefoonhoorn in plaats van met een gewone koptelefoon. Zelf beschrijft hij zijn muziekstijl het beste als: "Alles heeft een electro feel en gaat van italo tot house, van electro naar techno.' Zij optredens staan als een huis, al meer dan tien jaar zorgt hij voor oververhitte festivals.

Sander Kleinenberg
Sander Kleinenberg begon eind jaren '80 als dj en is nooit meer weggeweest. In 2004 stond hij hoog in de DJ Mag Top 100 en hij won in 2006 een award tijdens de Winter Music Conference voor 'Best European DJ'. Sindsdien heeft hij geproduceerd voor topartiesten als Justin Timberlake, N*E*R*D, op zijn laatste album 5K werkte hij samen met onder anderen Miss Montreal, Kraak & Smaak, Ursula Rucker en Jamie Cullum.

Benny Rodrigues B2B Darko Esser (www.youtube.com/watch?v=roxMbU0XiTY)
Deze twee Nederlandse topdj's zeggen het allebei: 'ik kan niet met iedereen draaien.' De muzikale klik van dit duo is onmiskenbaar, en brengt beide dj's nieuwe muzikale inzichten. Verwacht een stevige technoset met verassende uitstappen.

Deetron:
De Zwitserse techno dj en producer brengt warme techno, zijn muziek is geïnspireerd door de sound uit Chicago en Detroit. Hij bracht de regelrechte danceklassieker 'Miss Suave' uit op Intec, een hidden beauty in dj sets van grootheden over de hele wereld.

Dominic Eulberg:
De Duitse Dominic Eulberg is dj en producer en werkt als boswachter in een beschermd Duits natuurgebied. Het lijkt een dubbelleven, maar dat is het zeker niet. Eulberg combineert zijn liefde voor flora en fauna met muziek en dat is te horen; zijn electronische producties zijn organisch, geraffineerd en zitten vol samples uit de natuur. Hij maakte onder andere naam als remixer voor artiesten als DJ Hell, Roman Flügel, Le Dust Sucker, Tiefschwarz, Einmusik and Nathan Fake.

Bingo Players
Het duo Paul Bäumer en Maarten Hoogstraten zijn Bingo Players. Het jaar 2008 betekende hun doorbraak. In samenwerking met Chocolate Puma brachten ze de single 'Touch Me' uit op label Strictly Rhythm/Defected. Deze dansvloerkiller werd gedraaid door topdj's David Guetta en Martin Solveig. Het duo combineert pop met dance en heeft samengewerkt met supersterren als Pitbull en Ne Yo.

ROOG:
Dj ROOG is een Nederlandse dj en producer van wereldniveau als het gaat om warme funky house. Vanaf 2003 werd hij drie jaar achter elkaar uitgeroepen tot Number 1 House DJ of Holland door het magazine Bassic Groove en sindsdien heeft hij zijn reputatie vastgehouden. Hij maakte producties en remixes – onder anderen met zibroer Greg als het succesvolle duo Hardsoul – voor het Defected label en werkt samen met Eric E.

Sandro Silva
Sandro Silva is een aanstormend Nederlands producer en dj-talent. Hij begon in 2006 op zijn 15e met produceren en heeft inmiddels releases op New State Rec, Dim Mak' Records en Laidback Luke's Mixmash label. Sandro Silva heeft zijn snelle ontwikkeling in de dance ook te danken aan Laidback Luke, die hem vanaf het begin heeft gecoacht en gesuppord. Ook Tiësto ziet zijn talent. Sandro Silva zal in de zomer zijn repetoire laten klinken op Tiësto's eigen avonden in de Privilige Ibiza.

2ManyDJs (DJ set) spelen op 16 juni op de Main Stage.

Op het poprockpodium staan onder anderen Madness, The Kooks, The Wombats, Selah Sue, Racoon, Gers Pardoels en De Dijk. Het volledige programma en meer informatie is te vinden via: www.indiansummerfestival.nl

Het volledige dance-programma van Indian Summer Festival is als volgt:

Mainstage Dance
2ManyDJs (DJ set) 🇧🇪
Dr. Lektroluv 🇧🇪
Sander Kleinenberg
Joost van Bellen
Juan Sanchez
Mike Ravelli
MC Mitch Crown

3Gram
Benny Rodrigues B2B Darko Esser
Deetron 🇨🇭
Steve Rachmad
Dominic Eulberg 🇩🇪
Kid Culture B2B Nachtwacht
Eshu

Heineken Starclub
Bootsman2Bootsman
Michael Mendoza
La Fuente feat. MC Gee
Erick E
ROOG
Funkerman
Sandro Silva
Bingo Players
MC Haits

6 opmerkingen

2many is altijd feest! eulberg nooit live gezien maar zijn nummers zijn super gaaf!
3gram (y) voor de rest matige line-up!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 9727, 6675, 9726}
Alleen als er die dag niets anders is.
lineup van vorig jaar veel beter! Toch maar heen omdat het 20 minuten fietsen is, hopen op mooi weer en minder wind bij de 3gram stage:)
NICE!
zal mij benieuwen wat ze dit jaar weer met de prijs gaan doen....