Partyflock
 

Dubstep in Twente met Dwars en Dubbel

gepubliceerd door , op
Dubbel Dubstep
27 februari 2012
Voor de liefhebbers van dubstep in Oost Nederland is Dubbel, 2 maandelijks in poppodium Atak te Enschede (volgende editie 21 april), natuurlijk al lang geen geheim meer, maar op 17 maart gaat het broertje van Dubbel, Dwars, ook los in De Loft XL in Hengelo.

Dwars, 17 maart
In de fraaie nieuwe locatie in Hengelo, de De Loft XL, zal Dwars net dat stapje harder gaan dan Dubbel. Voor de eerste editie van Dwars is zo'n beetje de hele dubstep top van Nederland uitgenodigd. Dus verwacht een fijn wobblende set van Gomes, de grootmeester van OI!, maar eveneens een scheurende set van de mannen van Sinister Souls (scum, subway) die als geen ander weten hoe je een tent afbreekt, en dat bijvoorbeeld al deden op Qore 3.0. Dat wordt dan nog aangevuld met een dikke set van Brutuzz en van Nicon dus completer kan je het in dubstep land niet krijgen. Residents Jakuza en Sefs zorgen voor de locale flavours want wie weten er nu beter wat het publiek in Oost Nederland lekker vind dan deze mannen achter dubbel en scherp. Voorbereiden op Dwars doe je bijvoorbeeld met de retestrakke podcast van Sinister Souls voor het Scum label.



Meer info & tickets voor Dwars vind je hier: De Loft.nl.

Dubbel xl, 21 april
Na een geslaagde xl editie op 25 februari stoomt Dubbel Dubstep al weer door richting een nieuwe klapper, Dubbel Dubstep xl op 21 april. Niemand minder dan The Others, een van de favoriete dubpolice dj's van de Dubbel organisatie, zal deze editie headlinen. Dat wordt aangevuld met twee dj's uit de UK die op 't moment een grote vlucht nemen, zij het beiden in een andere hoek van de dubstep sounds. Dus eerst een portie grime & funky dubstep van Swindle en daarnaast knoeperharde zaagstep van dj Eddie K, thuis op het HENCH label dat in september reeds op Dubbel de tent afbrak. Natuurlijk is een Dubbel niet compleet zonder residents & locals, deze keer naast Daan en Jakuza ook Pauluz, bekend van de Blizzurd events in Hedon in Zwolle. En natuurlijk is er ook weer een relaxte chillout met allerhande funky, beats, breaks en bass tunes door een selectie frisse dj's. Om vast in de stemming te komen, hier een stukje video van de afsluitende track van Hatcha tijdens Dubbel xl op 25 februari.



Meer info & tickets voor Dubbel xl vind je hier: Atak.nl.