Partyflock
 

Dronten akkoord met tweedaags Defqon

gepubliceerd door , op
Dronten akkoord met tweedaags Defqon
26 januari 2012
OrganisatieQ-dance Site
De gemeente Dronten heeft de intentie om Defqon als tweedaags evenement toe te staan. Dit heeft het college van B&W onlangs besloten. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van de evaluatie Defqon 2011 met alle hulpverleningsdiensten en de themabijeenkomst Defqon waarbij omwonenden, ondernemers, Walibi Holland, Milieubeweging Dronten en andere belanghebbenden aanwezig waren.

Besluitvorming
Q-dance, organisator van Defqon, heeft na de eerste editie in 2011 de vraag aan de gemeente Dronten gesteld om in 2012 wederom dit festival te organiseren op het evenemententerrein naast Walibi Holland. Daarbij is de wens uitgesproken de editie 2012 uit te breiden met 10.000 bezoekers en het festival weekend met de zondag te verlengen.

Het college heeft in zijn besluit rekening gehouden met de uitkomsten van de evaluatie en de reacties van betrokken partijen in het kader van geluidsoverlast. De festivaldagen van Defqon mogen plaatsvinden op vrijdag 22 juni 2012 en zaterdag 23 juni 2012 van 11.00 uur tot 23.00 uur. De zondag wordt niet als festivaldag aangemerkt. De campings op het evenemententerrein van Walibi Holland worden geopend op donderdag 21 juni 2012 en sluiten op zondag 24 juni 2012. Het totale aantal bezoekers is gesteld op maximaal 55.000.

Voorwaarden
Het college komt naast bovengenoemd besluit met een aantal extra voorwaarden op het gebied van verkeer en veiligheid en gezondheid. Door Q-dance zijn toezeggingen gedaan te komen met verbeteringen voor communicatie voorafgaand aan het festival en verbetering van de verkeerssituatie. Ook draagt de organisatie zorg voor een telefonisch meldpunt waar personen tijdens het evenement direct terecht kunnen met hun vragen en opmerkingen.

Door het stellen van bovenstaande voorwaarden en het doorvoeren van de verbeteringen uit de evaluatie Defqon 2011 wil het college de (geluids)overlast van Defqon editie 2012 zoveel mogelijk beperken.

Bron: Gemeente Dronten

108 opmerkingen

 
aanwezig!
Uitspraak van verwijderd op donderdag 26 januari 2012 om 18:23:
Denk dat je de maandag beter vrij kunt vragen, Zal wel een flinke veldslag worden

in het weekend een vent op maandag een vent!
 
Charme is sinds ze verhuist zijn naar het walibi terrein helemaal weg en dan nu het 2 dagen laten plaatsvinden is helemaal fockt op :x

Q-Dance $$$$$$$$$ (N)
ik houd van de land, Stelletje zeik volk tegenwoordig, er is maar een nummer wat tegenwoordig klopt over de mens, "alles kut enter"

Voor alle zeikers, ga thuis lekker huilen,

ik heb vorig jaar genoten, en vond biddinghuize zeker niet slechter als almere, misschien het weer maar jah, dat doen de goden,

Zo en zo camping en alle dagen aanwezig,

Gaan we weer ff een feestje bouwen!!!.

BTW wat zieken mensen over 103 db, in hmh wordt met 97 db gedraaid, niemand die daar zeikt.

meeste gezeik kwam vorig jaar van de after, omdat deze RETE dik was:)
amen !

Toch is defqon een commercieel kut feest !
Dreamfields heeft mij positief verrast.
Decibel is en blijft het Festival van het Jaar!
 
Uitspraak van Corporal Deeja op donderdag 26 januari 2012 om 20:13:
houd van de land, Stelletje zeik volk tegenwoordig, er is maar een nummer wat tegenwoordig klopt over de mens, "alles kut enter"

Voor alle zeikers, ga thuis lekker huilen,


homo ik maak zelf wel uit hoe,waar & wanneer ik kritiek geef :')
dit kost me me leven denk
hoppaaaa word zeker een dik partyweekend! :bounce:

Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 26 januari 2012 om 20:38:
homo ik maak zelf wel uit hoe,waar & wanneer ik kritiek geef


dat mag je zeker :) maar iemand uitmaken voor homo is niet echt toepasselijk.. respect naar elkaar toe mag wel hè :nocheer:
 
Uitspraak van Musa op donderdag 26 januari 2012 om 21:18:
maar iemand uitmaken voor homo is niet echt toepasselijk


boehoeeeeeeeeeeeee
Besluitvorming
Q Dance, organisator van Defqon, heeft na de eerste editie in 2011 de vraag aan de gemeente Dronten gesteld om in 2012 wederom dit festival te organiseren op het evenemententerrein naast Walibi Holland. Daarbij is de wens uitgesproken de editie 2012 uit te breiden met 10.000 bezoekers en het festival weekend met de zondag te verlengen.

Het college heeft in zijn besluit rekening gehouden met de uitkomsten van de evaluatie en de reacties van betrokken partijen in het kader van geluidsoverlast. De festivaldagen van Defqon mogen plaatsvinden op vrijdag 22 juni 2012 en zaterdag 23 juni 2012 van 11.00 uur tot 23.00 uur. De zondag wordt niet als festivaldag aangemerkt. De campings op het evenemententerrein van Walibi Holland worden geopend op donderdag 21 juni 2012 en sluiten op zondag 24 juni 2012. Het totale aantal bezoekers is gesteld op maximaal 55.000 en het aantal kampeerders op 15.000.

:D:D:D::D:D:D

BRON: http://www.dronten.nl/actueel/nieuwsoverzicht_19/item/dronten-akkoord-met-festival-defqon_8307.html

http://www.q-dance.com/q/events/DEFQON1_2012_I_DOUBLE_THE_FESTIVAL/list_messages/14041

Dat wordt knalleeen
laatste aanpassing
 
Nu nog zorgen dat het festival weer betaalbaar wordt!
Het is alleen maar duur omdat al die buitenlanders er naartoe komen en omdat zij er 100 euro voor willen betalen!

Ik zeg: kaartverkoop...30 euro! :D
ik zeg 4 dagen camping :D
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 26 januari 2012 om 21:19:
boehoeeeeeeeeeeeee


:') wat een niveau

hoop wel dat het weer dan meezit en de tickets niet nog duurder worden dan ze nu al zijn(wat wss wel gaat gebeuren) :P
laatste aanpassing
Geweldig! We wonen ernaast en het gezeik van medebewoners begint nu al terwijl we vorig jaar absoluut geen overlast hebben gehad. Gemeente en Qdance geven middelvinger naar de zeikerts :-) We hopen alleen voor de festivalgangers dat de verkeersafwikkeling beter zal zijn dan vorige jaar. Ach wtf.. we gaan toch op de fiets :-)
Voor diegenen die 2 dagen willen doen en niet in een zompige tent willen liggen: er zijn genoeg bungalowparken etc in de omgeving die lopend of per fiets ( de terugweg duurt ff iets langer maar daar heb je verder toch geen weet van :-)) goed te doen zijn!
haha ik fiets die vrijdag nacht wel weer vrolijk naar huis (nunspeet) die paar uurtjes slaap pakken en dan weer volgas op de fiets terug:lol:
Heel misschien op de camping:) maar dit wordt me toch n feest hoop dat er wel wat fanatieker public is als vorig jaar :nocheer:
DEFQON.1 2012 | NAAR 2 VOLLE DAGEN FEEST!

Goed nieuws voor de die-hard Defqon.1 bezoeker: het festival breidt uit!
Van een dagfestival met kampeermogelijkheden naar een mini-vakantie.

Er zijn twee typen entreetickets verkrijgbaar:

ZATERDAG - DAG TICKET
Defqon.1 zoals je dat gewend bent. Op zaterdag 23 juni van 11:00 tot 23:00 vol gas knallen in 14 area’s vol harde elektronische muziek.

DONDERDAG TOT ZONDAG - EXTENDED TICKET
Met dit ticket kun je donderdag 21 juni al komen voor de pre-party! Extended bezoekers van de afgelopen Defqon.1 editie weten dat de stemming er gelijk al goed in zit. Na een nachtje uitrusten en inkomen kan je vrijdag van 11:00 tot 23:00 de hele dag feesten met een flinke keus aan areas. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan we in de grote nachttent tot 4:00 door, voor de festivalgangers die (te)veel energie hebben.
En dan breekt de zaterdag aan voor weer een hele dag feest! ’s Nachts is het dan gezellig op en rond de camping en zondag kan je dan lekker uitslapen (als dat lukt). Die middag is de Defqon.1 marathon / mini vakantie afgelopen. Pas goed op jezelf ;-)

Met het extended ticket kun je natuurlijk komen wanneer je zelf wilt.

Ga er vanuit dat alle harde DJ's die ertoe doen aanwezig zijn op dit grootste en langste beukspektakel uit de historie. Er zullen veel speciale optredens, extra lange DJ sets en veel vernieuwende maar ook vertrouwde geluiden te horen zijn om ons allemaal vol energie door de dagen heen te loodsen.

De piekdag met de dikke eindshow, de parades en jullie als uitzinnig decor zal op zaterdag plaatsvinden. Dus ook als je niet van kamperen houdt, zit je helemaal gebakken.

Extended tickets en bijpassende travel arrangementen in alle categorieën (voor wie op zoek is naar ‘kamperen’ met iets meer luxe) gaan in de verkoop op zaterdag 24 maart. Dag-tickets zullen verkocht worden op 7 april, beide verkopen beginnen om 13:00 uur en uiteraard alleen via Q-dance.nl.

Voordat de eerste kaart verkocht wordt, maakt Q-dance de volledige programmering bekend. Zorg dat je daarvoor Q-dance.nl in de gaten houdt. Vergeet natuurlijk ook niet fan te worden op Facebook en Q-dance te volgen op Twitter voor de laatste Defqon.1 updates. #DQ12
ja die snap ik dus even niet
hoe het daar staat is dus die vrijdag alleen voor die 15.000 camping gasten?
of hoe zit dat nou ik ga zoizo wel extended daar niet van maar sommige die niet
extended gaan willen daar wel graag een antwoord op:O
Uitspraak van - [NL] Erwin [NL] op donderdag 26 januari 2012 om 23:15:
ja die snap ik dus even niet
hoe het daar staat is dus die vrijdag alleen voor die 15.000 camping gasten?
of hoe zit dat nou ik ga zoizo wel extended daar niet van maar sommige die niet
extended gaan willen daar wel graag een antwoord op


Zoals ik het lees is de vrijdag alleen voor camping bezoekers , maar dan zal ook maar een gedeelte open zijn denk ik!

Ik heb er iig GVD zin in!
laatste aanpassing
zoals ik het lees word het gewoon extra knalle

op de fiets.. ff fietsen en gaaaaan xd
Aardig getikt!! daar gaat weer een paar jaar van me leven.... Aight
Uitspraak van Fr9ddo op vrijdag 27 januari 2012 om 00:02:
Aardig getikt!! daar gaat weer een paar jaar van me leven.... Aight


Je leeft maar één keer :lol:
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! zeer vet dit:D
 
Uitspraak van Musa op donderdag 26 januari 2012 om 22:39:
wat een niveau


PF en niveau,wat klopt er hier niet 8)
laatste aanpassing
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 27 januari 2012 om 07:28:
PF en niveau,wat klopt er hier niet 8)


:lol: dat is waar
 
Uitspraak van Ton30071989 op donderdag 26 januari 2012 om 19:48:
in het weekend een vent op maandag een vent!


Kijk, da's een goede instelling. Maar mark my words, over een paar jaartjes is dat wel anders, ik spreek uit ervaring :dood:
laatste aanpassing
Uitspraak van Nothing Is What It Seems op donderdag 26 januari 2012 om 20:26:
men !

Toch is defqon een commercieel kut feest !
Dreamfields heeft mij positief verrast.
Decibel is en blijft het Festival van het Jaar!


:respect:
Uitspraak van Jannúss op donderdag 26 januari 2012 om 13:31:
Heb liever één hele goeie Dag van 11:00 tot 23:00


Deze dag gaat het geluid vol gas!! Geluids beperking geld vanaf zaterdagavond 00:00, of terwijl de zondag moet het in zo verre hard staan dat er geen (overlast) van is!
Uitspraak van verwijderd op donderdag 26 januari 2012 om 17:15:
En hier begint het gezeik al

http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/muziek/11381992/__Elburg_boos_over_besluit_festival_Defqon_1__.html

Elburg boos over besluit festival Defqon 1 ELBURG - Burgemeester Frans de Lange van de gemeente Elburg is boos over het besluit van buurgemeente Dronten om het dancefestival Defqon 1 als tweedaags evenement toe te staan, zoals donderdag bekend werd.

Volgens Elburg hebben inwoners van de dicht bij het festivalterrein gelegen plaatsen Doornspijk en Hoge Enk veel last van de bastonen. De burgemeester overweegt om bezwaar te maken tegen de vergunning.

Defqon 1 was vorig jaar maar één dag in Biddinghuizen (gemeente Dronten). Dat leidde al tot veel klachten.


Ik kom zelf uit Elburg, en laat ze maar lullen!! Overlast is er bijna niet, alleen die vrome Doornspijkers klagen altijd!! Gelukkig valt Defqon onder gemeente Dronten deze zijn iig iets vriendelijker.

Vorig jaar is er een contract getekend voor komende 10 jaar, heb uit betrouwbare bron dat dit ook door Q-dance is vast gelegd!!

BIDDINGHUIZEN - Donderdag 11 augustus 2011. Popfestival Lowlands zal ook de komende tien jaar plaatsvinden in Biddinghuizen. Op 17 augustus, een dag voor de negentiende editie van het festival van start gaat, wordt het nieuwe contract met de verhuurder getekend. Dat zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg.
Uitspraak van Ton30071989 op donderdag 26 januari 2012 om 19:48:
in het weekend een vent op maandag een vent!