Partyflock
 

Steve Rachmad's Birthday met Ricardo Villalobos

gepubliceerd door , op
Ricardo Villalobos komt naar Studio 80! Op zondag 4 december, de dag voor Sinterklaas, is de Chileens-Duitse ster-dj te gast op het verjaardagsfeest van een van Amsterdams allergrootsten: techno-held en 80-resident Steve Rachmad. De 80 heeft voor de gelegenheid ook maar meteen een verlenging aangevraagd en gaat door tot minstens 10 uur op maandagochtend.

Villalobos' bezoek aan de 80 mag gerust een unicum genoemd worden, omdat hij eigenlijk maar een keer per jaar in een Amsterdamse club draait: op de traditionele februari-editie van Voltt in Paradiso. Maar op 4 december staat hij toch echt in Studio 80, en meteen ook voor een extra lange set. En dan niet alleen omdat de faam van de 80 als coolste underground club van Amsterdam ook tot Villalobos' woonplaats Berlijn is doorgedrongen, maar ook omdat hij al jarenlang bevriend is met Steve Rachmad, op wiens verjaardagsfeest hij graag wilde komen draaien.

Ricardo Villalobos, dit jaar op de 1ste plaats in de dj-top 100 van het toonaangevende dancemagazine Resident Advisor, werd in 1970 geboren in Santiago in Chili. Drie jaar later verhuisde zijn familie, die het regime van de Chileense dictator Pinochet ontvluchtte, naar Duitsland. Hij groeide op in Frankfurt, maar verkaste rond de eeuwwisseling naar Berlijn, juist op het moment dat de stad aan haar opmars begon als een nieuw centrum van de electronische muziek. De inspirerende omgeving van de bruisende nieuwe scene vormde de achtergrond voor zijn eerste artiestenalbum 'Alcachofa' (2003), dat een mijlpaal was in de geschiedenis van de nieuwe muziek, die inmiddels minimal was gedoopt. Villalobos ontpopte zich al snel als boegbeeld van de minimal, al zette hij zich eigenlijk al meteen af tegen die term. Minimal, zo zei hij in een interview in 2004, was uiteindelijk toch gewoon house. Profetische woorden, die in de jaren daarop inderdaad in vervulling gingen, toen minimal grotendeels opging in de nieuwe house en techno.

Villalobos is een van de dj's die echt leeft voor de muziek. Elk feest dat hij achter de draaitafels staat gaat hij ook helemaal tot het gaatje. Daaraan heeft hij ook zijn naam te danken als onverbeterlijke party animal, al wordt daarbij al te makkelijk voorbij gegaan aan zijn allergrootste verdienste: dat hij de Duitse electronische muziek echt sexy wist te maken met zijn latin ritmes en warmbloedige Zuid- Amerikaanse soul.

Studio 80 is er trots op Villalobos eindelijk te kunnen verwelkomen in de club, op maat gemaakt voor een marathonset van dit Duits-Chileense fenomeen. En dat alles op de verjaardag van Steve Rachmad, die in de afgelopen twee jaar een nieuwe Amsterdamse thuisbasis heeft gevonden in de 80 en een nieuw publiek heeft weten te winnen voor zijn mooi pure en groovy techno.

Rachmad en Villalobos nemen ieder een deel van de nacht en ochtend voor hun rekening in de main. (eindtijd: tien uur 's ochtends of later). De tweede zaal is in handen van de een andere vriend van Villalobos, Amsterdams eigen San Proper, die hier draait met de onvolprezen Wouter de Moor en Gideon Bouwens.

Het feest was al in anderhalve dag uitverkocht, maar omdat Studio 80 dat al zag aankomen, zijn er 150 kaartjes gereserveerd die aan de deur worden verkocht. Kom dus vooral vroeg naar de 80, want dit wordt een legendarische marathon, een hoogtepunt van 2011 en een feest dat iedereen nog lang zal heugen!

3 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1981, 2846}
Gaat een bijzondere nacht worden :)
 
is het overwegen waard!