Partyflock
 

Fyah!
Dubstep 4.0

gepubliceerd door , op
Fyah!
18 oktober 2011
De vierde editie van het dubstepfeest FYAH! staat alweer voor de deur. Op 19 november zullen de Britse artiesten The Others en Gemini acte de présence geven. Bovendien zijn er acts van eigen bodem: Kaizoku uit Rotterdam, de Amsterdamse DJ Pat en de resident DJ's van de wekelijkse Swagga en Cheeky Monday avonden, Spud, Insom en Gibbo.

The Others behelst het muzikale partnerschap tussen Londenaren Alex Crawford en Paul Baker. Hun gemeenschappelijke liefde voor jungle en garage bracht het duo samen tijdens hun studie muziekproductie. Nadat D-Code (Crawford) zijn werk liet horen aan Caspa, oprichter van het inmiddels toonaangevende label Dub Police, is de bal gaan rollen, met als voorlopig hoogtepunt een succesvolle Amerikaanse tour.

Gemini, het alter Ego van de 21-jarige Thomas Slinger, bracht eerder dit jaar zijn EP Blue uit, al snel gevolgd door zijn debuutplaat Graduation. Het gaat de jongeman uit Leicester sindsdien voor de wind. Remixes voor artiesten als Jamiroquai, Kelis, Diddy en deadmau5 staan op het programma. Dit heeft hij met name te danken aan zijn talent als pianist en toegewijde producties.

EJ Van de Wal en Jor Timmerman, het duo uit Rotterdam-West dat door het leven gaat als Kaizoku (Japans voor piraat), specialiseert zich in het hardere werk. Met invloeden als Aphex Twin en Amon Tobin kan men ervan uitgaan dat een set van deze mannen even energiek als ongrijpbaar is, net als hun artiestennaam.

Resident DJ en mede-organisator DJ Pat schuwt het harde werk evenmin. De vakkundige Amsterdammer vult zijn sets met dubstep, grime en drum&bass.

Lokale drum&bass-helden Spud, Insom en Gibbo completeren de line-up van FYAH!, dat na slechts drie edities uitgegroeid tot hét dubstepfeest van Amstelveen en omstreken. Meer informatie kan gevonden worden via de Facebookpagina van FYAH! en de website van P60 (www.p60.nl) waar tevens ook kaarten kunnen worden gekocht.

1 opmerking

 
Artiest {SHOWLIST artist 51833, 65138}
Kaizoku wordt hard!