Partyflock
 
Element Neophyte Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Neophyte Records is niet algemeen zichtbaar!

Hardcore Community

gepubliceerd door , op
Hardcore Community
6 januari 2012
Hardcore, een muziekgenre dat al decennia lang mee gaat. Vanaf haar oorsprong tot het heden heeft het een enorme evolutie meegemaakt. De aftakking die door velen bestempeld wordt als 'mainstream' heerst vandaag de dag in het genre. Tracks binnen dit hokje worden alsmaar melodieuzer en trekken een steeds breder publiek aan. Maar niet iedereen is daar blij mee. Sommige mensen missen de oudere sound van hardcore, de tijden dat er nog veel geëxperimenteerd werd. En ook op feesten vinden deze mensen steeds minder hun plek, aangezien tracklists van hardcore DJ's meer en meer op elkaar gaan lijken. Steeds vaker worden ieder weekend dezelfde platen ten gehore gebracht. Is er nog wel een kans dat deze mensen een avond vol oudere hardcore kunnen meemaken?

Ja, die is er.

Voor het derde jaar op rij hebben de mannen van het Algemeen Hardcore Topic en de organisatie Heart for Hard de handen ineen geslagen. Samen presenteren zij trots de derde editie van Hardcore Community! Op 11 februari zullen zij opnieuw hun visie op hardcore in Club Bazart te Den Haag ten gehore brengen, waarbij de nadruk ligt op de oudere, soms zelfs compleet vergeten platen. Hoe klonken de beginjaren van Endymion ook alweer? Wat waren de eerste platen van DJ D? Welke tracks bracht Neophyte Records toentertijd toch uit? Voor sommigen zal dit een trip down memory lane worden, voor anderen juist een kennismaking met deze oudere hardcore sound. Voor degenen die juist meer van het nieuwere werk houden, wees gerust; de DJ's zullen hun uiterste best doen om een zo'n goed mogelijke combinatie te maken tussen oude én nieuwe platen.

Net als bij de voorgaande edities zullen per uur twee DJ's tegelijk draaien. Deze keer zullen de sets echter anders zijn dan normaal. Het feest heet dit keer namelijk 'Hardcore Community: Label Night.' Wat houdt dit in? Heel simpel: deze avond zal iedere set in het thema staan van één specifiek label, inclusief sublabels!

Wederom bestaat het grootste gedeelte van de line-up uit vaste gasten van het Algemeen Hardcore Topic, met zowel terugkerende namen van vorige edities als debutanten. Maar dat is nog niet alles. Als klap op de vuurpijl zijn er nog twee bekende duo's die deze avond ook van een muzikaal tintje zullen voorzien. De DJ's Recype & Mercenary, leden van het oh zo bekende Masters of Hardcore label, zullen deze avond diep in hun platentassen duiken om een knallende set in het thema van hun eigen label draaien. En last but zeker not least zullen de mannen Sequence & Ominous, leden van The Third Movement en sinds jaar en dag supporters van de oude hardcore sound, een gevarieërde set in het thema van The Third Movement neerzetten!

De volledige line-up ziet er als volgt uit:

Recype & Mercenary (Masters of Hardcore)
Sequence & Ominous (The Third Movement)
Sapphire & Synthax (Neophyte Records)
Krauser & The Raptor(Enzyme Records)
Project 9 & Makebelieve (Traxtorm Records)
Dark Byte & Kings (Hardcore Blasters)

Herken jij jezelf in de inleiding van dit persbericht? Hou dan alvast 11 februari 2012 vrij in je agenda, want dan is Hardcore Community: Label Night absoluut iets voor jou!

17 opmerkingen

 
:respect:
Goed bezig jongens (Y)
Dik hoor (y) Is ff kijken of het gaat lukken hier bij te zijn :D
Geweldig concept dat veel navolging hoort te krijgen! :respect:
Vette shit en nog bijna om de hoek ook :D
Respect!
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 5 november 2011 om 13:04:
:respect:
 
Wie draaien er voor Enzyme,Traxtorm,en Hardcore Blasters ? :)
oh ik snap hem...
laatste aanpassing
3de editie dus dit wordt weer knallen geblazen voor en achter de booth! :D
Uitspraak van verwijderd op zondag 6 november 2011 om 09:45:
Wie draaien er voor Enzyme,Traxtorm,en Hardcore Blasters ? :)
oh ik snap hem...


Ik was ook even in de war. ;)
Ziet er zeer interessant uit, mocht ik er bij zijn, dan wil ik de setjes wel eens zien van Krauser en Dark Byte.